Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb játékfilm filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
#1

NA Gül baba  (1940)

(1)

játékfilm

Gábor diák Mujkó cigánnyal kincsek után kutatva belópózik a budai Gül baba rózsakertjébe és beleszeret az ott fürdőző Leilába, Gül baba lányába, akit Ali basa 33. feleségének... több»

Szeretném a filmet ujból megnézni mert nagyon tetszett
#2

NA Hotel Kikelet  (1937)

(2)

játékfilm

Nászút csak egyszer van egy ember életében. Jobb esetben. A Mecsek alján lévő Hotel Kikeletbe érkezik Zsófi és Boldizsár, ahol a hotel igazgatónője nagyszerű érzékkel vezeti az... több»

Kicsit szkeptikus voltam ezzel a filmmel kapcsolatban, de nagyon kellemesen csalódtam. Kabos alakítása szerintem elképesztően vicces. Fogalmam sincs, hogy csinálja, hogy mellékszerepekben is mindig az ő jeleneteit vártam a legjobban. :)
A Noszty fiú esete Tóth Marival
#3

játékfilm

A könnyelmű, adósságban úszó Noszty fiú megmentésére dzsentri családja egy gazdag partit választ, és az igazi szándékról mit sem sejtő lány behálózására fondorlatos tervet... több»

#4

játékfilm

A szép Anna a rádiógyár öregedő ügyvédjének a menyasszonya lesz, hogy apja tönkrement rádióboltját megmentse. Egy platinabrosst kap eljegyzési ajándékba, ami másnap különös... több»

Ezt a filmet nemcsak a szereplőgárda miatt volt érdemes végignézni, hanem a cselekménye is eléggé érdekes, leköti a néző figyelmét. Persze banális félreértésekről van szó, egy ellopott nagyon értékes brossról, amelyet a végén egy úrnői gesztussal Tőkés Anna... több»
#5

NA Az okos mama  (1935)

(2)

játékfilm

Tatár Éva primadonnának két felnőtt lánya van, erről persze udvarlói mit sem tudnak. A visszavonulásra készülő művésznő meglátogatja lányait, hogy okos asszonyi tanácsaival... több»

Tündéri történet!! :) a művésznő csodálatos asszony lehetett...
#6

NA Repülő arany  (1932)

(1)

játékfilm

Győr és Budapest között ismeretlen banditák lelőnek és kirabolnak egy aranyat szállító francia repülőgépet. Az aranyat kenyerekbe sütve akarják átcsempészni a határon. Bárhory... több»

Tartalmaz cselekményelemzést. Ez egy jól megrendezett,összeállított remek alkotás volt.Néhány helyen a régies kópiák jól meglátszottak,de régi film talán ettől lehet-többek között-olyan korabeli,de ezt ha nem vesszük figyelembe,akkor is eleve fenomenális.A színészi játék a... több»
#7

játékfilm

Az állástalan vegyészmérnök csak egy drogériában tud elhelyezkedni eladóként. Ám fordul a kocka, amikor kölcsönfrakkot ölt, és véletlenül a miniszter mellé kerül egy fotózáson.

János vitéz
#8

NA János vitéz  (1939)

(1)

játékfilm

Petőfi Sándor János vitéz című művét 1904-ben Bakonyi Károly írja át, és azt reméli, a kor egyik népszerű operett szerzője, Huszka Jenő zenésíti majd meg. Ám a már befutott... több»

Méltóságos kisasszony
#9

játékfilm

A dúsgazdag, de már öreg és beteg Monori Horváth Zoltán textilgyárost boldoggá tenné, ha Gábor fia, a rosszul fizetett fiatal tudós nem az emberiséget mentené, hanem a családi... több»

Én voltam
#10

NA Én voltam  (1936)

játékfilm

Egy vállalat páncélszekrényéből nagyobb összeg tűnik el. A gyanú Köhlerre terelődik. Menyasszonya, Vanda, hogy szerelmét mentse, magára vállalja a bűntettet. Bornemann, az igazi... több»

Pókháló
#11

NA Pókháló  (1936)

játékfilm

Egy leányiskolában is történhetnek rendkívüli dolgok, kiváltképp, ha színészi karrierről ábrándozó, szerelmi bonyodalmakba keveredő hősnőkről van szó.

Szegény gazdagok
#12

játékfilm

Henriette-et, az elszegényedett nemesi leányt - habár a tehetséges fiatal ügyvédet Vámhidyt szereti - a gazdag Hátszegi báróhoz kényszerítik, és házasságkötés után követi őt... több»

#13

játékfilm

Minden iglói diák Tirtsák professzor lányába, Évikébe szerelmes, így Petky Pali is róla ábrándozik. A különben is zabolázatlan, nótás kedvű diák viselt dolgairól az egész... több»

Torockói menyasszony
#14

játékfilm

Bárány András (Jávor Pál) már több éve él mátkaságban Patkós Nagy Rózsival (Dajka Margit). Nem tudnak összeházasodni, mivel a lánynak nincs keresztlevele. Végre megérkezik a... több»

Úri világ
#15

NA Úri világ  (1938)

játékfilm

Az egykor gazdag, de mára teljesen tönkrement Felici család műkincsei eladogatásából próbálja fenntartani az úri élet látszatát. Lányuk házitanítójának felmondanak, s Lilit a... több»

Rendező: Gertler Viktor

Mátyás rendet csinál
#16

játékfilm

Bálint Éva (Lukács Margit) a tehetséges divattervező Budapesten él fivérével, Jánossal (Nagyajtay György), aki szabadidejében találmányán, egy szabóautomatán dolgozik. Özvegy... több»

Varjú a toronyórán
#17

játékfilm

Csathó Kálmán azonos című novellájának filmváltozata két lánytestvér szerelmének fordulatait követi nyomon. Egyikőjük, Lenke egy középkorú úrba, a bohém Siványba szerelmes, a... több»

Mária nővér
#18

játékfilm

Mária egy rosszul sikerült szakítás után visszautazik a családjához. Hozzámegy egy helybélihez, viszont amikor előző párja, Kibédy Sándor immár híres emberként hazatér,... több»

#19

játékfilm

Benedek Péter, a kikapós, kártyás földbirtokos és Pongrácz István gépészmérnök együtt harcolnak a fronton. A két férfi megtévesztően hasonlít egymásra. Pongrácz tévedésből... több»

Mindenki mást szeret
#20

játékfilm

Horváth Gábor orvos a falu szociális és egészségügyi fölemelkedéséért harcol. Ebben a küzdelemben Jolán testvér, zöldkeresztes nővér a társa. Nem úgy a felesége, aki a vidéki... több»