Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb kaland filmek 1931-től 1940-ig - Magyarország

Saját filmes lista készítése
#1

65 Café Moszkva  (1936)

(1) (1)

kaland | történelmi

Az I. világháború idején Lemberg a magyar csapatok kezére kerül, s a városban reked Szuharov orosz tábornok felesége, Verjusa, aki a Café Moszkvában mint énekesnő rejtőzködik.... több»

Székely István történelmi filmje első volt a hazai filmgyártás világháborús témájú alkotásai között. Igazi melodráma, de magyar hangosfilmben addig a háború megjelenítésére senki nem vállalkozott. A film jelentőségét kiemelte az a tény, hogy a bemutatása alkalmából... több»
#2

kaland

Bagodi vérbeli huszárkapitány, aki vadul éli az életét, és nem veti meg a mulatozást. Ezért egy szép napon felesége a lányukkal együtt elhagyja. Viszont a huszár keveset... több»

#3

NA Az Aranyember  (1936)

(1) (8)

kaland

A szultáni kincstárnok árváját cselédsorban tartják a gazdag komáromi gabonakereskedő, Brazovics Athanáz házában. A milliomos Tímár házasságot köt Tímeával, de nincsen áldás... több»

Jókai Mór - Aranyember című könyvének a filmesített változata. Az egyik kedvenc könyvem volt és amikor filmen is láttam mindig örültem neki. A történet jó magyar szokással magyaros. A dráma, szerelem a főbb kiemelkedő elemek. A színészek nagyon jók. Mindenkinek ajánlom akik... több»
#4

kaland

A szabadságharc leverése után Garamvölgyi Aladár a kufsteini börtönben raboskodik. Corina, Aladár volt menyasszonya dr. Grisák ügyvéddel szövetkezik, hogy a fiatalember előtt sose... több»

#5

kaland

A század elején, az első világháború előtt játszódó kémtörténetben az orosz kémek és a magyar kémelhárítók csapnak össze a határ menti Toprinban, még orosz területen.