Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb vígjáték filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
#1

88 Modern idők  (1936)

(18) (14)

családi | dráma | romantikus | szatíra | vígjáték

Az első hangosfilm, amiben Charles Chaplin hangja hallható, egyúttal egy hatalmas szatíra a modern élet visszásságairól. A kritikusok által az utolsó nagy némafilm komédiának tartott... több»

Egy dolog miatt máris szívembe zártam a Modern időket: ez volt az első régi (sőt, igazán régi) film, amelyet moziban, nagy vásznon láthattam. Persze mondhatnánk, hogy már 81 év (!) is eltelt a bemutatója óta, de bármennyire is hihetetlen: Chaplin alkotása napjainkban is megállja... több»
#2

87 Hyppolit, a lakáj  (1931)

(19) (6)

vígjáték

Filmio

A Hyppolit, a lakáj című vígjátékban Benedek mérnök inkognitóban tevékenykedik a Schneider szállítmányozásnál, hogy szerelme közelében lehessen, akit egy jó családból való... több»

Naygyon jó film, kicsit régi, de vicces, és magyar :) Egy igazi hazai klasszikus remek humorral és alakításokkal, ajánlott bárkinek, aki nem látta.
#3

82 Pinokkió  (1940)

(20) (16)

animáció | családi | fantasy | musical | vígjáték

Geppetto az öreg fafaragó egy nap úgy dönt, farag magának egy fabábút, mivel nincs igazi gyereke. Egy tündér azonban megszánja az öreget és életre kelti neki a Pinocchio nevű... több»

Tücsök Tihamér rulez! Jó mese, nagyon szerettem kiskoromban, szinte el sem hittem, amikor láttam, hogy 1940-ben készült. Jézusom! Pedig egyáltalán nem tűnt olyan réginek, amikor kiskoromban nézegettem, teljesen tudtam azonosulni vele.
#4

romantikus | vígjáték

A Gruberek közt futótűzként terjed a hír, hogy dúsgazdag amerikai rokonuk, Gruber Menyhért a lányával, Maryval Magyarországra látogat. Különböző terveket eszelnek ki a gazdag rokon... több»

Én mindig is imádtam a régi filmeket, pláne ha Kabos Gyula játszott bennük. Azt hiszem, az ő alakításai, poénjai...ahogy előadja azokat, megunhatatlan. Sajnos ma már nem készülnek ilyen kifinomult, mondhatni elegáns filmek, ami nagy kár.
#5

90 A diktátor  (1940)

(6) (13)

dráma | háborús | politikai | szatíra | vígjáték

Húsz évvel az első világháború után, amelyben Tomainia a vesztesek oldalán állt, Adenoid Hynkel (Charles Chaplin), a kegyetlen diktátor világuralomra tör. Adenoid hisz a... több»

Ez egy igazi remekmű, Charlie Chaplin érett, jól kigondolt műve. A filmben lehet hibákat találni, de ne keressünk, hiszen a filmélmény utánozhatatlan. A film értékét emeli az is, hogy pont a legjobbkor került a mozikba. A fogadtatás elképesztő volt. Manapság ezt a filmet a... több»
#6

89 Nagyvárosi fények  (1931)

(5) (19)

dráma | romantikus | vígjáték

A Nagyvárosi fényekben egy csavargó megment egy különc milliomost az öngyilkosságtól. Elbűvöli egy vak virágáruslány, és úgy dönt, segít neki pénzt gyűjteni a szemműtétjére,... több»

Nagyon szeretem ezt a filmet, a Modern idők mellett szerintem ez Chaplin legjobbja. A Csavargó karaktere is itt van szerintem a legjobban kidolgozva, nem annyira a csetlés-botláson meg a varieté szerű jeleneteken van a hangsúly, hanem a drámai és romantikus oldalán a figurának, amit... több»
#7

vígjáték

Pali, a gazdag aranyifjú első látásra beleszeret a balatonföldvári postáskisasszonyba, Teribe. A szegény, árva lány maga is vonzódik a csinos Palihoz aki azonban bizalmatlan. Mivel nem... több»

Amiben Kabos Gyula benne van, az rossz nem lehet. Ha valamit megtanultam a magyar filmekről, akkor az ez! :) Nálam ez az a magyar film, amit bármikor újra tudnék nézni.
#8

93 Lovagias ügy  (1936)

(3) (1)

vígjáték

Az öregedő tisztviselő (Kabos Gyula) egész életét ugyanazon íróasztalnál töltötte el. Pontos, megbízható munkaerő és tisztességes családapa. Az egyetlen frivolitás az életében... több»

Hunyady Sándor írt azonos címmel egy novellát, amelynek a fő gondolata: a párbajnál „okosabb dolgot is lehet csinálni ötven pengőn.” A novella alapötletét színdarab formában írta át, dúsította fel a cselekményt és tette a Pesti Színház 1935-ös évadjának... több»
#9

81 Meseautó  (1934)

(3) (2)

romantikus | vígjáték

Filmio

Egy banki alkalmazott és a bankigazgató közötti sorozatos félreértéseken alapuló vígjáték, mely végül szerelemben csúcsosodik ki.  A Meseautó a háborút megelőző időszak egyik... több»

A régi magyar filmek üdén tiszta, bájos meséje. Egy szegény lány, akit csak csellel tud luxusautójába ültetni a tisztességes szándékú gazdag férfi. Az ellendrukkerek ármánykodása is csak a nézők humorérzékét próbálgatja.
#10

90 Karosszék  (1939)

(2)

vígjáték

Manapság aki egy kicsit is ad magára - már csak szórakozásból is - árverésre jár, hogy isten tudja honnan lett pénzén vett otthonába beszerezze a márkás festményt és a szépséges... több»

Igazából kicsit féltem ettől a filmtől, nem igazán tartoznak a kedvenceim közé a régi fekete fehér filmek, valahogy olyan nyomasztónak gondoltam mindig is a hangulatukat. Kellemesen csalódtam most azonban. Szerintem irtó szórakoztató és vicces a legtöbb jelenet, igaz, hogy talán... több»
#11

89 Adj esélyt a holnapnak  (1937)

(1) (7)

dráma | romantikus | vígjáték

Az Adj esélyt a holnapnak című film Bakley és Lucy Cooper történetét meséli el, akik katasztrofális anyagi helyzetbe kerültek, s kénytelenek középkorú gyermekeik könyörületére... több»

Leo McCarey rendező a Marx fivérekkel és más nagyszerű komikusokkal már sokakat megnevettetett, és sóhajokat is kicsalt a nézőkből olyan romantikus filmekkel, mint a Félévente randevú. De az idő foga megmutatta, hogy mégse ezek a filmjei voltak a legfontosabbak, hanem ez a... több»
#12

vígjáték

Egy fiatalokból álló társaság egyik tagja, Ferenc régóta tetszik Gittának. Gitta családja nem nézi jó szemmel barátságukat, mert gazdagabb vőlegényt szánnak a lánynak Sándor... több»

Hiába, én egyszerűen imádom Tolnay Klári játékát, egyszóval bármilyen filmen is szerepeljen engem mindig lenyűgöz. Ez a film egy picit vonatott ugyan, de már csak az ő alakítása végett érdemes megnézni.
#13

89 Ida regénye  (1934)

(2) (1)

vígjáték

Idát, a fiatal tanárnőt elbocsátják a zárdából egy félreértésen alapuló levélhistória miatt. Apja a gazdag egri borkereskedő könnyelmű életet él, s hogy lánya ne zavarja,... több»

Gárdonyi eredetijének tökéletes feldolgozása, ehhez nem is kell semmit hozzátenni. A 70-es évekbeli változatot is simán lehagyja.
#14

78 Párducbébi  (1938)

(2) (8)

családi | romantikus | vígjáték

A Párducbébi főszereplője Dr. David Huxley, aki ideje nagy részét egy bronatoszaurusz-csontváz összerakásával és menyasszonyával tölti. Már csak egy csont hiányzik a projekt... több»

A romantikus komédiákat mindig kerültem, de ezek a fekete-fehér felvételek tartalmaznak valamit, ami nagyon bejön nekem.
#15

87 Saroküzlet  (1940)

(2) (2)

dráma | romantikus | vígjáték

Egy ajándékbolt két alkalmazottja alig tudja elviselni egymást miközben fogalmuk sincs róla, hogy egymás titkos levelezőtársai és valójában egymásba szerelmesek.

Ernst Lubitsch újabb zseniális vígjátéka. Már a Lenni vagy nem lenni-nél bebizonyította, hogy kiváló rendező, ott is csak lestem a jobbnál jobb poénokat és fordulatokat. James Stewart újabb remek filmben! Már a magyar táblák, nevek, és feliratok miatt is érdemes megnézni, a... több»
#16

87 Godfrey, a lakáj  (1936)

(1) (6)

dráma | romantikus | vígjáték

TV-ben (Filmbox Family, holnap 18:05)

A My Man Godfrey című film főhőse egy szegény csavargó, akit Godfrey-nak hívnak, s akit egy gazdag társaság a Park Avenue-n szórakozásból felfogad pincérnek. Szó szót követ, és az... több»

Hát elég harmatgyengére sikeredett a történet. Az egész filmet a lakáj "William Powell" tartotta életben, és ehhez asszisztált még Eugene Pallette. Valami oknál fogva a rendező az utolsó 10 percben a tudatára ébredt, és nézhetővé varázsolta ezt a kis időt, hogy legyen már... több»
#17

87 Ninocska  (1939)

(2) (12)

politikai | romantikus | szatíra | vígjáték

A Ninocska történetében a szovjet kormány azon igyekszik, hogy visszaszerezzen néhány felbecsülhetetlen értékű ékszert egy emigráns nagy hercegnőtől. Három bumburnyák bürokrata... több»

Kultikus remekmű, humoros,eredeti, letisztult vígjáték, manapság is több ilyen kellene az ízléstelen, trágár-faragatlan humor helyett. De emelett csípős szatíra is, ami remekül egyensúlyoz a jóízlés határain belül. Greta Garbo elbűvölően játszik, olyan hitelesen alakítja... több»
#18

87 Kár volt hazudni  (1937)

(2) (4)

romantikus | vígjáték

A Kár volt hazudni című romantikus vígjátékban Jerry és Lucy azt hiszik, hogy hűtlenségen és bizalmatlanságon kapták egymást, ezért inkább elválnak. Lucy Dannel flörtöl,... több»

„Békebeli” amerikai túlcukrozott vígjáték, amelyben már az első tíz percben lehet tudni, hogy mi lesz a vége, de ennek ellenére szerethető. Hat Oscar-díjra jelölték, és végül a legjobb rendezés díját meg is nyerte. Irene Dunne és Cary Grant feleséget és férjet alakít... több»
#19

krimi | romantikus | vígjáték

A Becsületes megtaláló című film története Gaston és Lily kapcsolata körül forog, mely az égben köttetett. Mindketten hivatásos tolvajok és szélhámosok. Kapcsolatuk úgy kezdődik... több»

#20

dráma | musical | vígjáték

Az Aranyásók 1933-ban című vígjáték bemutatja a Broadway táncoslányainak küzdelmeit, akik bármit megtesznek azért, hogy elkerüljék az ínséget. több»