Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig - Olaszország

#1

84 Biciklitolvajok  (1948)

(9) (10)

dráma

A Biciklitolvajok főhőse Antonio Ricci, aki a háború utáni Rómában állástalanná válik. Felvennék moziplakátokat ragasztani, ezért felesége zálogba adja a családi ágyneműt, hogy... több»

Jó film volt nagyon, a rendezőt nem ismertem, és ennek a korszaknak a filmjeiben sem vagyok járatos, de engem teljesen szíven talált az egész, mostantól több ilyen típusú filmet fogok nézni, mert azt hiszem, nagyon mélyek és nagyon sokat tudnak adni az embernek, arról nem is... több»
#2

dráma | háborús

A fiatal Edmund a lebombázott Berlinben él. Pórbál segítséget kérni a felnőttektől, de hiába. Az élet egyre nagyobb kihívások elé állítja. több»

Kevés megrázóbb, megdöbbentőbb filmet láttam, mint ezt az 1948-ban forgatott Rossellini darabot. A rendező, Roberto Rossellini (1906-1977) a neorealizmus stílusirányzatának egyik megalkotója és képviselője. A háborús trilógiájának az utolsó darabja, az első a Róma nyílt... több»
#3

85 Róma, nyílt város  (1945)

(3) (6)

dráma | háborús | thriller

A Róma, nyílt város című háborús film története az olasz ellenállásról szól, s a nácik elleni földalatti harc napjaiban íródott. Hazafiak egy csoportjának történetét mondja... több»

Rosselini filmje, miközben bemutatja a gonosz perzselő képeit a nácik rasszista rémuralmában, az emberi szolidaritás összekötő kapcsait ünnepli a hétköznapi emberek, kommunisták, katolikus papok, sőt gyermekek között, melyek a német elnyomás során létrejött titkos ellenállás... több»
#4

dráma

A film a legrosszabb sorsú gyermekek életét mutatja be, akik lopásból és cipőpucolásból próbálják meg eltartani magukat és családjukat. Az apjuk kényszeríti őket erre. Ha... több»

#5

dráma | életrajzi | történelmi

Assisi Szent Ferenc élettörténetének filmes feldolozása. több»

Az olasz neorealista alapelvhez hűen, Roberto Rossellini amatőr színészeket keresett filmjéhez, akiket egy római ferences monostorban talált meg, hogy eljátsszák Szent Ferencet és követőit ebben az elbűvölő filmes meditációban. Az olasz cím (tkp. "Ferenc, Isten udvari bolondja")... több»
#6

79 Megszállottság  (1943)

(3)

dráma | krimi | romantikus

James Cain A postás mindig kétszer csenget című regényének feldolgozása, melyben a helyszín most a Pó-síkság. Itt ismerhetjük meh Gino, a csavargó történeteit. több»

#7

79 Keserű rizs  (1949)

(1) (3)

dráma

A Keserű rizs című drámában a kisstílű bűnöző, Walter a bérek kifizetésénél próbálja meg átverni a munkásnőket. A csalásban új társának a szenvedélyes Silvanát szemeli ki.... több»

Giuseppe De Santis, a neorealizmus kiemelkedő alkotói közé tartozik. Ebben a velem egyidős drámában azonban keverednek a műfajok, a háború utáni gazdasági helyzet a rizsföldeken valóságos rabszolga munkára kényszeríti nők százait, közülük ketten: Francesca és Silvana (a... több»
#8

dráma

Karin litván származású és a háború során menekülttáborba kerül. Nehezen tud kijutni, de végül pénzt szerezve sikerül neki, és találkozik egy orosz tiszttel, akihez egyből... több»

#9

75 Teresa Venerdì  (1941)

(1) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Dr. Pietro Vignali (De Sica) szinte praxis nélküli gyermekorvos barátnőjével együtt, a revűszínésznő Loletta Prima-val (Anna Magnani) hatalmas adósságokat csinált. Az édesapja... több»

Meglehetősen kevés alkalommal fordult elő, hogy egy magyar író, jelen esetben Török Rezső (1895-1966) regénye nyomán a magyar filmadaptáció után egy másik országban is készítsenek filmet belőle. 1941-ben pedig ez történt. Érdeklődéssel fogtam hozzá, hiszen a rendező és a... több»
#10

dráma | fantasy | politikai | vígjáték

Miután eladta lelkét az ördögnek, Faust professzor megfiatalodik, hogy kiélvezhesse az élet örömeit.

Nem volt a történet maga nagyon érdekes, de tetszett a hangulata és, hogy egész kellemes humora van. Ez a fajta mindig is bejött, bár néha egy kissé esetlen volt a dramaturgiája.
#11

dráma

Giovanni Verga A Malavoglia család című regényének Szicíliába áthelyezett feldolgozása amatőr színészekkel. több»

#12

dráma

A hanyatló Spanyolországban játszódó történet középpontjában a magányos királynő áll, akit egy ádáz cselszövés meg akar alázni. Nem csak a melodramatikus cselekmény és a... több»

#13

dráma

A kisfiú anyja elköltözik a szeretőjével, és magára hagyja gyermekét, aki sorra látogatja a rokonait. Ez idő alatt egymagának kell megbirkóznia az élet viszontagságaival. több»

A kisfiú alakítása lebilincselő, és igazán szívhez szóló. Sajnos az ilyen és hasonló esetekben mindig ők azok, akik életük végéig szenvednek a fájdalomtól... Igazán megható film, egy igazi gyöngyszem.
#14

dráma

Netflix

A báró szerelmes lesz egy színésznőbe, ezért csatlakozik egy utazó társasághoz, ami Párizsba tart. Amikor egy színész meghal, átveszi a helyét, hogy a darabban Fracasse kapitányt... több»

Szórakoztató film, nekem nagyon tetszettek a kosztümök, a környezet és lekötött a történet. Tudom ajánlani, bár talán nem mindenkinek való film.
#15

63 A pármai kolostor  (1948)

(3) (2)

dráma | romantikus

San Severina hercegnő unokaöccse, Fabrizio del Dongo fiatal papjelölt megérkezik Nápolyból Pármába. A waterloo-i csatában részt vett fiatalember már útközben értesül egy magát... több»

Gyönyörű alkotás, és bár nem követi teljes mértékben az eredeti művet, szerintem ennek ellenére is egy nagyon értékes és minőségi adaptáció.
#16

dráma | romantikus

A Genoa-ba érkező francia szökevény sorsa megváltozik, amikor összetalálkozik egy olasz nővel és annak lányával.

A film hangulata szerintem teljesen a Casablancáét hozza, imádom ezt a noir stílust, még ha a történet nem is kifejezetten érdekes. Márpedig a Malapaga falai nem egy kifejezetten összetett sztori. Ennek ellenére én kihagyhatatlannak gondolom.
#17

dráma

Netflix

Agnes és Ellen két szegény testvér, akik váratlanul megöröklik nagybátyjuk földjeit és kastélyát. Salvatore, a komornyik elcsábítja Agnest, aki szenvedélyes szeretővé válik.... több»

#18

vígjáték

Nápolyban Nicolino Capecet, a becsületes patikust, tévesen azonosítják, és összekeverik egy spanyol bűnözővel, ezért úgy dönt, hogy Spanyolországba menekül. Sivigliában viszont egy... több»

#19

60 Nincs irgalom  (1948)

(2)

dráma | krimi

Egy fiatal nő és egy amerikai katonaszökevény rövid és tragikus szerelmi története. több»

bármilyen film, amihez Fellininek bármilye köze van, csak jó lehet :)