Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb romantikus filmek 1941-től 1950-ig - Olaszország

#1

dráma | romantikus

A Genoa-ba érkező francia szökevény sorsa megváltozik, amikor összetalálkozik egy olasz nővel és annak lányával.

A film hangulata szerintem teljesen a Casablancáét hozza, imádom ezt a noir stílust, még ha a történet nem is kifejezetten érdekes. Márpedig a Malapaga falai nem egy kifejezetten összetett sztori. Ennek ellenére én kihagyhatatlannak gondolom.
#2

77 A pármai kolostor  (1948)

(3) (2)

dráma | romantikus

San Severina hercegnő unokaöccse, Fabrizio del Dongo fiatal papjelölt megérkezik Nápolyból Pármába. A waterloo-i csatában részt vett fiatalember már útközben értesül egy magát... több»

Gyönyörű alkotás, és bár nem követi teljes mértékben az eredeti művet, szerintem ennek ellenére is egy nagyon értékes és minőségi adaptáció.
#3

72 Megszállottság  (1943)

(3)

dráma | krimi | romantikus

James Cain A postás mindig kétszer csenget című regényének feldolgozása, melyben a helyszín most a Pó-síkság. Itt ismerhetjük meh Gino, a csavargó történeteit. több»

#4

61 Teresa Venerdì  (1941)

(1) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Dr. Pietro Vignali (De Sica) szinte praxis nélküli gyermekorvos barátnőjével együtt, a revűszínésznő Loletta Prima-val (Anna Magnani) hatalmas adósságokat csinált. Az édesapja... több»

Meglehetősen kevés alkalommal fordult elő, hogy egy magyar író, jelen esetben Török Rezső (1895-1966) regénye nyomán a magyar filmadaptáció után egy másik országban is készítsenek filmet belőle. 1941-ben pedig ez történt. Érdeklődéssel fogtam hozzá, hiszen a rendező és a... több»