Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb vígjáték filmek 1951-től 1960-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

85 Az édes élet  (1960)

(7) (24)

dráma | szatíra | vígjáték

Marcello valaha komoly írói ambíciókkal érkezett Rómába, ahol most egy bulvárlap munkatársa, a Via Venetóval jelképezett fényűző, hazug és cinikus társasági élet ismert... több»

Nagy szerelmem, Fellini és az olasz hatvanas évek talán egyik legjobbja. Nem is biztos hogy csak a filmben, de úgy általában. Felvonultat mindent, ami a korabeli közönséget a moziba hívta és mondhatni letaglózta. Luxus, csillogás, kiégés, a finom zuhanás az élvezetek... több»
#2

85 Szépek szépe  (1951)

(1)

dráma | vígjáték

Egy alacsony társadalmi rétegből származó nő kétségbeesetten próbálja bejuttatni a lányát a filmsztárok világába. több»

Tényleg elmondhatom, hogy ez a film többet tud adni mint más ilyen típusú film. Csúcs kikapcsolódást biztosított arra az időre, amíg tartott. Nem kellett csalódjak a színészekben sem. Ez teljesen pozitív.
#3

dráma | vígjáték

Moraldo, Fausto, Leopoldo, és Alberto egy álmos tengerparti kisváros aranyifjai, akik 30 éves korukra sem akarnak belenõni a felnõtt életbe. Egyikük sem dolgozik, és napjaikat, de... több»

#4

dráma | fantasy | vígjáték

A magányosan élő Lolotta néni egy nap síró kisfiút talál a káposzta levelei között. Szeretettel nevelgeti, de sajnos ő maga hamar meghal. A kis Totó az árvaházban cseperedik fel,... több»

#5

82 Cerasella  (1959)

romantikus | vígjáték

Ebben a könnyed olasz komédiában két fiatal vívódik az érdekházasság és a szerelem között, keményfejű apák és egoista anyák befolyása alatt. Raffaello Matarazzo filmjének... több»

#6

81 Szélhámosok  (1955)

(1)

dráma | vígjáték

Egy csapat szélhámos arra specializálódott, hogy papnak öltözve pénzadományokat csalnak ki hiszékeny parasztoktól. A tolvaj hármas egyik tagja egy sikertelen festő, akinek felesége... több»

#7

79 Palimadarak  (1958)

(2) (2)

krimi | vígjáték

Olasz komédia négy kisstílű tolvaj alkalmi szövetkezéséről abból a célból, hogy a "nagy zsákmány" reményében kifosszanak egy zálogházat. több»

Ez a korai gengszterfilm nekem a későbbi nagy és népszerű alkotások hangulatát idézi. Kicsit a Blöff, vagy a Tarantino filmeket hozza fel.
#8

vígjáték

Fernandel, az olasz kisváros papja - a polgármesterrel való összetűzéseinek köszönhetően - egy időre kénytelen volt felcserélni rezidenciáját egy másik városka plébániájára.... több»

Ez a folytatás talán még jobb volt, mint az első rész. :) Nekem nagyon tetszett a sok-sok humoros szál. Az öreg haldoklása (igen, humoros volt), a lelkét eladó Nero, de főleg Don Camillo és Peppone csatái: szidják egymást, mint a bokrot, a másik halálát kívánva, a következő... több»
#9

háborús | kaland | romantikus | vígjáték

Tulipános Fanfan, a szoknyavadász sármőr egy alkalommal kis híján pórul jár: egy felbőszült atya arra akarja kényszeríteni, hogy vegye el a lányát. Ám hősünk inkább beáll... több»

Hihetetlen, hogy évtizedek múltán is meg tudja nevettetni a nézőt. Nagyon jó hangulatú, humoros, kalandos, de főleg meseszerű, egyfajta álomvilágba repít, és annyira jól elszórakoztat, hogy az ember észre sem veszi, hogy vége a filmnek. Egyszóval zseniális, aki megunta napjaink... több»
Jó napot, elefánt!
#10

vígjáték

Egy hányattatott sorsú iskolai tanár épphogy eltartja négygyermekes családját. A lakbérrel sajnos jó ideje elmaradt, ezért a főbérlője gyakran megfenyegeti, hogy kirakja őket a... több»

#11

76 A nagybácsim  (1958)

(1) (2)

szatíra | vígjáték

A Nagybácsim című filmben Hulot úr meglátogatja nagyvárosban élő rokonait. A férfi nem tudja elfogadni a modern társadalom hibáit és technikai vívmányait. A jómódú rokonok csak... több»

Nagybácsi Tati jellegzetes alakja ebben a filmben is telitalálat.
#12

dráma | vígjáték

A kis Marcelino sosem ismerte szüleit, egy kolostor szerzetesei találtak rá egykor. Megpróbálták ugyan visszajuttatni szüleihez a gyermeket, de miután ez nem sikerült, úgy határoztak,... több»

#13

dráma | vígjáték

A szép Antonio című film főhőse a sármos fiatalember, Antonio Magnano, akit az egész város csodál. Minden nő odavan érte - legyen szó fiatalról, idősről, házasról vagy... több»

#14

76 A köpeny  (1952)

dráma | fantasy | vígjáték

Szacsuri bácsi és Szacsuri néni kirándul. Leterítik a köpenyt a réten, és vígan falatoznak, eszükbe sem jut, mekkora katasztrófát jelent mindez a fűben lakóknak.

#15

vígjáték

Netflix

I. Ferdinánd nápolyi királyt enyhén szólva sem kedvelik az emberek, Pulcinella pedig egyetlen alkalmat sem hagy ki, hogy élesebb kritikával illese, amivel nem kis hírnevet szerez magának. több»

Nem bírtam végignézni, ez még nem zárja ki, hogy másnak tettszhet, de én nem vagyok a régi kosztümös filmek híve.
#16

dráma | romantikus | történelmi | vígjáték

Peru alkirálya beleszeret az átutazó színésznőbe, Camillába. A színésznő szerelme bizonyítékául egy aranyhintót kér. Az alkirály, ha vonakodva is, de teljesíti kérését, ami... több»

#17

vígjáték

Don Camillo egy vidéki kisváros plébánosaként szolgál a második világháború ideológiailag zavaros időszakában. Amikor a városi vezetést a kommunisták ragadják kézhez, akaratlanul... több»

Nagyon jó látni, hogy egy pap is lehet "laza". Sőt a felettese is, nem az a tipikus karót nyelt szigorú vasdarab, aminek az ember egy papot elképzel. Talán emiatt is engedték az átkosban lejátszani nálunk is a filmet... Persze ma már ott van a Googlemap, a Street View, én is... több»
#18

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy romantikus, további három részt „megélt” vígjáték. Mindegyikben Antonio Carotenuto csendőr főtörzsőrmester (Vittorio de Sica) a főszereplő. Egy kis olasz faluban játszódó... több»

#19

72 Nápoly aranya  (1954)

(1)

dráma | vígjáték

A Nápoly aranya című filmben a nápolyiak életével ismerkedhetünk meg. Hétköznapi életük középpontjában a reménység és a türelem áll. Találkozhatunk egy okos feleséggel... több»

#20

dráma | vígjáték

Azzali sajtgyáros egy zug-nyomozóirodát bíz meg, hogy figyelje a feleségét, mert bizonyítékot szeretne arról, hogy az asszony megcsalja. Mivel a nyomozást folytató Osvald nem talál... több»