Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb western filmek 1961-től 1970-ig - Franciaország

#1

kaland | western

Egy tolvajbanda elrabolja az Ezüst-tó kincséhez vezető út térképét a jogos tulajdonosától. Winnettou és Old Shatterhand pedig összefognak, hogy visszaszerezzék a leírást és... több»

Szerintem a Winnetou-s Apacsos filmek közül korántsem a legjobb, vagy legértékesebb, de ezen látszik egyértelműen a befektetett rendezői munka, és az igazi hangulatteremtő akarat. Akár némafilm is lehetene, akkoris mindent elmondana képekben.
#2

kaland | western

Az apacsok törzsfőnöke, Winnetou az indiánok és a sápadt-arcúak közötti örök béke megteremtésén fáradozik. Ez idő alatt persze Old Shatterhand sem tétlenkedik, az olaj után... több»

nekem az összes rész közül ez a kedvencem. kielégítő mennyiségű akció, pátosz, becsületharc, és romantika,hogy Winnetou beleszeret Ribanaba, akire mindig is szerettem volna hasonlítani. persze nem hat már rám annyira, mint gyerekkoromban, de szért szívesen megnézem mindig újra.... több»
#3

akció | kaland | western

Hiába sikerült egyezségre jutni a fehérekkel, csavargók és rablóbandák fenyegetik a törékeny békét az indiánok földjén. Winnetou ezért elhatározza, hogy Santa Fébe utazik, hogy... több»

romantika és kaland a lehető legszebb formában. szomorú, de minőségileg a legjobb rész.
#4

86 A halál csöndje  (1968)

(1) (1)

western

Új-Mexikó havas hegyei közt brutális fejvadászok kegyetlen vérengzést visznek végbe banditák között. Silenzio, az öldöklést túlélő revolverhős vállalja a reménytelen harcot a... több»

A western műfajának egyik legsötétebb darabja, a filmtörténelem egyik legkomorabb, legmegrázóbb befejezésével. A stílus szerelmeseinek kötelező darab.
#5

67 Old Shatterhand  (1964)

(2)

kaland | western

Old Shatterhand és Winnetou útjai egy időre elválnak. Amikor egy fehérbőrű kisgyermek szüleit banditák gyilkolják meg, persze mindenki az apacsokra gyanakszik. Emiatt újra megkezdődik... több»

Az ezüst tó kincsével együtt ezek a legsikerültebb adaptációk
#6

akció | romantikus | western

Az Egy lyukas dollár című westernben két testvér, Gary O'hara százados és Philip O'hara főhadnagy az Észak és Dél között tombolt háborút követően hazatér. A hadsereget elhagyva... több»

#7

65 Viva Maria  (1965)

(2)

kaland | romantikus | vígjáték | western

A történet 1907-ben, valahol Közép-Amerikában játszódik. Maria II, egy ír terrorista lánya apja halála után találkozik Maria I-gyel, egy cirkuszi énekesnővel. Elhatározza, hogy ő... több»

Na, gyerekek...ez egy alapmű, amit mindenkinek látnia kell, szerintem. Amolyan igazi klasszikus, amely nem ígér sokat, de mégis megmarad a nézőben. ;)
#8

western

Az Adios, gringo című westernben Brent Landers egy vásáron marhákat vásárol, ám idővel kiderül, hogy csúfosan átverték, mivel az állatok egy férfi tulajdonában voltak, aki... több»

#9

65 Spara, Gringo, spara  (1968)

(1) (3)

western

A mexikói föld-tulajdonos Gutierrez felajánlja, hogy megmenti Chad Starkot az akasztástól, ha Stark megtalálja és visszahozza Gutierrez szökevény fiát, Fidelt. Starke hamarosan... több»

Néhány jelenettől eltekintve meglehetősen unalmas és ötlettelen a film, tisztes iparosmunka lévén nem lép túl a műfaji sablonokon. Egy idősebb és egy fiatalabb férfi sorsát és egymással folytatott küzdelmét követhetjük nyomon a történetben, de a jó alapötleten túl sajnos... több»
#10

western

A Rogers klán tagjai Maria szeme láttára akasztják fel annak férjét. A nő bosszút esküszik és miután családjától nem kap segítséget, a fekete kesztyűs Manuelt fogadja fel. Manuel... több»

A vizuális oldalát nézve egészen jó, és a végkifejlet is egészen meglepett...Nekem tetszett.
#11

kaland | vígjáték | western

Cuchillo élete a menekülésről szól. Barátnője, Dolores eltökélt vágya, hogy oltár elé vigye párját. A korábbi seriff, Cassidy fejvadászként lohol a nyomában, de ott van Riza,... több»

#12

59 Custer tábornok  (1967)

(2)

dráma | életrajzi | háborús | történelmi | western

Custer tábornok 1876-ban rátámadt a montanai Little Bighorn-folyó melletti indián táborra. Mintegy 1800 sziú és csejen zúdult katonáira, s a 7. lovasezrednek 323 katonája pusztult el.... több»

Western rajongóknak kötelező!
#13

kaland | western

Mexikó, 1864. Miközben az ország francia megszállás alatt áll, Dr. Karl Sternau a barátjával érkezik Mexikóba, hogy az emberek segítségére legyen. Az aztékok kincsét eközben... több»

Ajánlom mindenkinek! Nagyon jó film!
#14

kaland | western

Ennek segítségével megdönthetik a hatalomra jutott gonosztevő Emperon Maximilian uralmát. A kincs rejtekhelyét azonban csak Karja, az azték hercegnő tudja, akinek élete egy percig sincs... több»

#15

háborús | western

Netflix

Az elfogott konföderációs fosztogató, Gary Diamond beleegyezik, hogy együttműködik a jenkikkel a további vérontás megakadályozása érdekében, és figyelmezteti a konföderációs... több»

#16

55 A szakértő  (1969)

(1) (7)

western

Hud testvérét meglincselték a blackstone-iak, mert azzal vádolták, hogy a bankból pénzt lopott. Hud bosszút forral, és megjelenik a városban. Nyomozni kezd a pénz után, amit sosem... több»

Van benne két nagyon menő akciójelenet. A láncmellény jó poén, de sajnos pont úgy untam mint a legtöbb spagetti westernt. A sztori se nagy cucc, de azért jó sokáig húzzák. Moziban biztos jobban tetszett volna, ha adnák valahol (nem a Bemben) elmennék rá.
#17

kaland | western

Míg Winnetou fehér barátjával, Medveölővel vadászik, a férfi farmját felgyújtják, feleségét és lányát pedig megölik. Ugyan minden jel arra utal, hogy indiánok voltak a támadók,... több»

Az biztos, hogy megvan a maga hangulata, ami annyira egyedivé teszi, na és persze maga a történet. Karl May-t mindig is nagyszerű szerzőnek gondoltam, szinte az összes könyvét elolvastam, és ezek a filmek egyszerűen remek adaptációk.