Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb horror filmek 1971-től 1980-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

78 Holtak hajnala  (1978)

(13) (22)

horror | szatíra | thriller

Ha a pokol megtelt, a halottak a földön fognak járni. A zombik immár elszabadultak, seregeik elözönlik, és rettegésben tartják a világot. Négy túlélő egy bevásárlóközpontban... több»

"Ha nincs hely a pokolban, a holtak majd a Földön járnak." George A. Romero 1968-ban friss vért fecskendezett a zombifilmes zsánerbe Az élőhalottak éjszakájával, ám hiába beszélünk egy műfajtörténeti jelentőséggel bíró alkotásról, tíz évet kellett várni ahhoz, hogy a... több»
#2

76 Sóhajok  (1977)

(9) (20)

horror

Egy fiatal balerina érkezik egy neves svájci balettintézetbe, ahol fokozatosan rájön, hogy új iskolájának személyzete boszorkányokból áll. több»

Kimondottan kedvelem a korai eurohorrorokat, de ezen belül is elsősorban az Olaszországból származók állnak közel a szívemhez, hisz olyan zseniális filmesek alkotásait csodálhattam, mint Lucio Fulci (1927–1996), Mario Bava (1914–1980), vagy jelen filmünk esetében Dario Argento... több»
#3

84 Mélyvörös  (1975)

(5) (12)

horror | misztikus | thriller

A Mélyvörös című alkotásban a zongorista Marcus Daly (David Hemmings) egyik éjszaka tanúja lesz egy brutális gyilkosságnak. Az áldozat a híres médium, Helga Ulmann (Macha Méril), aki... több»

Kimondottan kedvelem az úgynevezett eurohorrorokat (főleg a 70-es és 90-es évek közt készülteket, ezen belül az Olaszországból származókat). Voltak is eme korszaknak és országnak fantasztikus képviselői, úgy mint Fulci, Mario és Lamberto Bava, Soavi, vagy épp jelen filmünk... több»
#4

83 A gyilkos bálna  (1977)

(6) (8)

dráma | horror | kaland

Bálnavadászok tevékenykednek a tengeren Nolan kapitány vezetésével. Elfognak egy kardszárnyú delfint, de miután a fedélzetre húzzák, kiderül, hogy egy vemhes nőstény volt. Párja... több»

Sok embertől hallottam, hogy szeretnek némi fajta párhuzamot vonni eme film és az 1975-ös, Spielberg rendezte Cápa közt, ami részben igaz, részben viszont nagyon nem. Két szempont szerint jogosan hasonlítják össze Spielberg zseniális filmjével. Az egyik, hogy itt is az ember és a... több»
#5

92 Zombi  (1979)

(2) (4)

horror

Dr. Bowles hajója megérkezik New Yorkba, ám fedélzetén mindössze egy élőholt ember tartózkodik. A doktor lánya mindent elkövet, hogy kiderítse, mi történt a hajó utasaival, ezért... több»

Lucio Fulcit a "horror keresztapja" néven emlegetjük, ha a neve felmerül valahol. A film a giallo egyik alapköve, amit Zombie 2 néven forgalmaztak egy kis trükköt bevetve, mivel Romero Holtak hajnala című moziját is 1979-ben mutatták be a taljánoknál, és ott Zombie néven futott... több»
#6

61 Cannibal Holocaust  (1980)

(14) (20)

horror | kaland

1979-ben négy dokumentumfilmes eltűnt a Dél-Amerikai dzsungelben miközben filmet forgattak a kannibalizmusról? Hat hónappal késõbb a New York Egyetem és a Pan American Broadcasting Co.... több»

Ezt a filmet egyedül láttam, 14 évesen. Mondanom sem kell, eléggé megrázott, de végignéztem. Visszagondolva, jól összerakott film ez, valóságnak hat tényleg és már-már elhiszem, hogy tényleg megtörtént. Szerintem túltesz a Blair Witch Project-en megvalósításban
#7

69 Zombik városa  (1980)

(5) (7)

horror

A látnoki képességekkel rendelkező Mry egy látomásban szemtanúja lesz egy pap öngyilkosságának. Thomas atya felakasztja magát, s ezzel megnyitja az utat az elátkozott lelkeknek, hogy... több»

Fulci megálmodott egy több filmből álló sorozatot, sokáig agyalt rajta, majd megszületett a Halál-trilógia. A Zombik városa az első rész, a Pokol hét kapuja a második a sorban, és végül, de nem utolsósorban a Temetőre épült ház zárja be az egészet. Bátran állíthatom, a... több»
#8

78 Ne nézz vissza!  (1973)

(4) (8)

dráma | horror | thriller

John és Laura Baxter Velencében élnek és dolgoznak. Megpróbálják túltenni magukat kislányuk tragikus halálán. Két spiritiszta vénkisasszony felajánlja, hogy segítenek nekik... több»

Julie Christie és Donald Sutherland kifejezetten jól formálta meg a karaktereket. A flashbackek kicsit viszont összevissza ugrálnak. Pino Donaggio zenéje zseniális, és a rendező, Nicholas Roeg is jó munkát végzett.
#9

64 Elveszett lélek  (1977)

(1) (1)

dráma | horror | misztikus

Tino leghőbb álma az, hogy festő lehessen. Szülei támogatják, így a fiú Velencébe költözik, ahol nagynénje és nagybátyja kastélyában kap szállást. Már az első nap különösnek... több»

Ritkán tűnik fel a képernyőkön ez az 1977-es Dino Risi film. Tőle elég szokatlan, komor témájú lélektani dráma, kis túlzással pszichothrillernek is nevezhető. Előnye a hírneves rendező által dirigált két remek színész; a szoborszépségű Catherine Deneuve és a mindenben... több»
#10

dráma | háborús | horror | szatíra

Az utolsó Pasolini-film De Sade márki nyomán: négy fasiszta egy villában a legváltozatosabb szexuális kínzásoknak veti alá a foglyokat. "A Saloval mindazokhoz fordulok, akik hozzám... több»

Sokszor hallottam már erről a filmről, de valahogy sosem éreztem rá készen magamat, hogy megnézzem. Eddig. Érdekes élmény volt. Hogy véresen komoly dolgokról beszél, az kiderül az elején abból, hogy itt az emberi életnek nincsen értéke. Persze háború van, mitől is lenne...... több»
#11

76 Rémálmok háza  (1976)

(4) (8)

horror | misztikus | thriller

Rolfék jó áron kibérelnek egy nyaralót egész nyárra.A tulajdonosok annyit kérnek, hogy közben gondoskodjanak idős anyjukról. A család elfogadja a feltételeket, ám nemsokára... több»

Mindig kedveltem az efféle történetű filmeket, mert általában már a történetvezetésükkel képesek magukkal ragadni. Elöljáróban szinte semmit nem tudtam az 1976-os Burnt Offeringsről (idehaza a sokat sejtető Rémálmok háza címre keresztelték), csupán annyit, hogy az egyik... több»
#12

73 Pokol  (1980)

(1) (7)

horror

Rose Elliot, a fiatal költőnő az antikváriumban rábukkan egy latin nyelvű könyvre, E. Varelli, a neves építész naplójára. A mű rendkívül nyomasztó hatást gyakorol rá, mert saját... több»

Szerintem nem volt egy rossz film! Kedvelem Dario Argento filmjeit, főleg azokat amiket a 70-es és 80-as években készített! A Pokol a Három Anya trilógiájának a második része volt (1977 Sóhajok és 2007 a Könnyek anyja volt még e trilógia további részei)! Nekem kimondottan tetszett... több»
#13

horror | misztikus | thriller

Szörnyű gyilkosságok történnek az egyik kis dél-olaszországi faluban. Az áldozatok fiatal fiúk, akikkel brutális kegyetlenséggel végzett a gyilkos. Az egyszerű, babonás falubeliek... több»

Mikor meglátom Lucio Fulci (1927–1996) nevét, mindig kíváncsi leszek az adott filmre, hisz elévülhetetlen érdemeket szerzett, hogy igazán magas szintre emelje az úgynevezett eurohorrort. Persze rajta kívül is vannak/voltak még igazi mesterek (Argento, Bava, Soavi és még lehetne... több»
#14

horror

Az agrár zombik támadása című horrorban Edna drogfüggő testvére, míg George hétvégi háza meglátogatására készül. A férfi és a nő egy benzinkúton találkozik egymással, ahol... több»

Katalán rendező, Jorge Grau, olasz és amerikai színészek, igazi eurohorror véres, de mégis emberi tálalásban. Az 1968-as George A. Romero film után az emberek megőrültek a zombikért és az ezzel járó vagy velejáró misztikumért. A hetvenes évek embertípusa a sokat olvasó és... több»
#15

71 Óriáspolip  (1977)

(4) (11)

akció | horror | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Egy mélyben szunnyadó ősi polip felébred álmából, és szörnyű gyilkolásba kezd. Az emberek idomított gyilkos bálnákkal próbálják elejét venni a további pusztításnak. több»

Emlékszem, első ízben gyerekként láttam valamelyik csatornán, szerintem több mint 20 éve. Annyi maradt meg a filmből, hogy a polip berántja a babakocsival a gyereket a vízbe, és azt kell mondanom, hogy sajnos az újranézés után sem ragadt meg belőle sokkal több. Néhány... több»
#16

64 Tutti i colori del buio  (1972)

(1) (4)

horror | thriller

Jane éppen felgyógyult autóbalesetéből, melynek során még meg nem született gyermekét is elveszítette. A lelki traumát leginkább gyógyszerekkel kezelné, azonban egy szomszéd... több»

Sergio Martinótól eddig mindössze a Torzót láttam, és úgy gondoltam, kissé jobban megismerem az ő munkásságát is. Kiválasztottam hát magamnak A sötétség összes színét, ám eléggé meglepődtem, mert egy giallót vártam, de ez a film meglehetősen elüt ennek a műfajnak az... több»
#17

69 A nevető ablakos ház  (1976)

(3) (5)

horror | misztikus | thriller

Stefano, a fiatal restaurátor megbízást kap egy ferrarai kisváros templomának restaurálására. A templomban található festmény alkotójáról furcsa legenák keringenek. Úgy tartják,... több»

Giuseppe (vagy ahogyan jobban ismerik, Pupi) Avati forgatókönyvíróként és rendezőként is sokféle műfajban kipróbálta magát az évtizedek során, több-kevesebb sikerrel. Az egyik legjelentősebb – és talán legérdekesebb (noha csak bizonyos értelemben véve) – munkája éppen A... több»
#18

akció | horror | krimi | thriller | vígjáték

Netflix

Egy fiatal prostituáltat holtan találnak. Germi nyomozó veszi kézbe az ügyet, a szálak pedig az alvilág eddig ismeretlen helyére vezetnek.

Egyáltalán nem az volt, amire számítottam a poszterek és a kezdés alapján. Viszont ez egyáltalán nem probléma, élvezhető mozi.
#19

horror | misztikus | thriller

Tellini felügyelőnek egy olyan sorozatgyilkost kell megtalálnia, aki lebénítja az áldozatait, majd felvágja a hasukat, akárcsak a fekete darázs, mikor megöli a tarantulát. Az egyik... több»

#20

66 Macabro  (1980)

(1) (1)

horror

A film igaz történet alapján készült. Egy nő megcsalja a férjét. Kislánya ezt tudja, és mivel féltékeny anyja szépségére, megöli a kisöccsét. Az édesanya épp szeretőjével... több»

Megtekintettem ezt a filmet. Igazából horror jelleget nem láttam benne. Ez egy megtörtént eseményen alapuló film. A történetben lévő cselekmények számomra inkább egy pszicho-thrillerre hasonlítanak. Még bele gondolni is rossz, amit ebben a filmben bemutattak. Egy kislány... több»