Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 1981-től 1990-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

92 Volt egyszer egy Amerika  (1984)

(26) (20)

dráma | krimi

Noodles New York városának szegénynedegyében nőtt fel, de barátaival az évek során Amerika legrettegettebb gengsztereivé váltak. Négyük szoros barátsága azonban veszélybe kerül,... több»

Üdítően felépített, sablonoktól mentes maffiahistória Sergio Leonetól, a film zenéje is megállja a helyét, de Morricone ezzel nem okoz különösebb meglepetést, zseniális, mint mindig. Parádés szereposztás, bár őszintén engem nem ez fogott meg, hanem a film remek hangulata. A... több»
#2

90 Cinema Paradiso  (1988)

(11) (7)

dráma

A kis Salvatore rajong a filmekért. Ha csak teheti, minden idejét a moziban tölti. A Cinema Paradiso az otthona, itt tölti az időt legszívesebben. A vetítőterem és a gépház... több»

Megható, szentimentális film a barátságról és a mozi szeretetéről. Nekem kedvencem lett. Toto megformálói közül egyértelműen a kisfiú volt a legjobb. A ravaszság, a csibészség a szemében a sajátja volt, nem megjátszott. Mivel a teljes verziót láttam, nem a vágottat, valóban... több»
#3

dráma

A középkori Rómában Fülöp atya elhagyott gyermekeket nevel. Magához fogadja a kis tolvaj Cirifischiot, az éleseszű, melegszívű fiút, azonban mégsem sikerül megvédenie őt a Sátán... több»

Csodálatos film! Humor, könnyek, zene, tudás, kedvesség ... Minden benne van ahhoz, hogy tökéletes legyen! Ajánlanám a szkeptikusoknak és akik csúnyán lehúzták, még egyszer nézzék meg! én minimum évente egyszer megnézem! Az eredeti film (2ó:29p )hosszú változat is korábban... több»
#4

79 A rózsa neve  (1986)

(13) (9)

dráma | krimi | misztikus | thriller

1379-ben járunk és Baskerville-i William szerzetes fiatal kísérőjével, Adson von Melkkel egy bencés kolostorba igyekszik, hogy előkészítsen egy egyházi vitát. Az egyház szerepét... több»

Történelmi témájú, okkult, misztikus thrillerekből nem sok van, igazán jóból még kevesebb. A rózsa neve ezért is rendkívül különleges alkotás, mert minden ízében fantasztikus, izgalmas, rejtélyes alkotás, remek színészekkel és képi világgal.
#5

78 Az utolsó császár  (1987)

(4) (6)

dráma | életrajzi | történelmi

Pu Ji élettörténetébõl átfogó képet kapunk a kínai birodalom, majd népköztár- saság történelmi viharairól. Pu Ji hároméves, mikor az évszázados hagyományok- nak megfelelõen... több»

Nagyon különleges film ez az utolsó kínai császárról, ha mindezt le is bontjuk róla, még akkor is egy gyönyörű életutat látunk, nagyon jó elbeszéléssel, illetve nagyon szép képi világgal. Ajánlom mindenkinek ezt a filmet. Egy kissé lassú a történetvezetése, nem egy... több»
#6

96 A paradicsom...  (1986)

(1)

dráma

A paradicsom... című filmdrámában a meseszép Provance-i levendulamezők közelében élők életével ismerkedhetünk meg, akik komoly harcot folytatnak a ritka kincsnek számító... több»

Nagyon megható film. Nekem elsősorban az emberi mondanivalója tetszik. Az ahogy Jean de Florett az árulással és embertelenséggel szembenéz, egészen példaértékű.
#7

dráma | háborús

A 12 éves Julien 1944-ben egy kolostori internátusban összebarátkozik egy zsidó fiúval, akit két társával együtt az iskolában rejtegetnek. A Gestapo azonban egy följelentés alapján... több»

Megrendítő film, pedig már nem igazán szeretem a kollégiumban játszódó filmeket, habár a franciák ebben a témában sok jó filmet csináltak (Truffaut: Négyszáz csapás, Cantet: Az osztály, Vigo: Nevelésből elégtelen, Barratier: Kóristák) A film egyediségéhez hozzájárul az... több»
#8

88 Cigányok ideje  (1988)

(3)

dráma | fantasy | krimi | vígjáték

Cinego

A cigányok ideje című Kusturica film a Szarajevó környékén élő cigányokról szól. Az Olaszországba szakadt Ahmed csillogó autójával hazalátogat és mézes-mázos szavaival... több»

Kusturica legnagyobb műve. Ehhez képest a Macskajaj egy groteszk bohózat, Az élet egy csoda című filmje pedig szentimentális tragikomédia. A Cigányok ideje a szerencsétlen sorsból még szerencsétlenebb végzet felé sodródók mesteri érzékkel vezetett, régi korok nagy narratíváit... több»
#9

76 Nosztalgia  (1983)

dráma

A Nosztalgia minden, csak nem a szó szentimentális értelmében vett nosztalgikus film. Semmi köze az európai és amerikai mozikat az utolsó tíz-tizenöt esztendőben elöntő... több»

#10

dráma | háborús | sportfilm

A focibolond Steiner hadnagy híres játékosokat fedez fel a különböző nemzetiségű, szövetséges foglyok között, ezért futballmérkőzést szervez a náci katonák és a rabok között.... több»

Minden focirajongónak látnia kell ezt a filmet. A sport téma mellett nagyon jól feldolgozza és vegyíti bele a második világháborús problémákat. Stallone is nagyot alakít.
#11

72 És a hajó megy  (1983)

(1)

dráma | történelmi | zenés

Edmea Tetua operaénekesnő hamvainak tengerbe szórásához a Gloria nevű luxushajón gyűlik össze egy illusztris társaság. Az út során a kapitány egy szerb hajótörést elszenvedett... több»

#12

73 Káosz  (1984)

dráma | romantikus | vígjáték

A Káosz című olasz filmdrámában több történet bontakozik ki a néző előtt. Az egyes meseszálakat egy nyakában csengővel repkedő holló köti össze. Mind az öt emberi sors a sós... több»

#13

dráma | háborús | politikai | thriller | történelmi

A francia forradalom Európa történetének meghatározó eseménysorozata volt a 18. század végén. Noha sok tekintetben korábban elkezdődött, a kezdődátumnak általánosan 1789. július... több»

Monumentális film, neves szereplőkkel. Mondjuk a casting ennek ellenére valami iszonyat, egyetlen hiteles játék és arc nincs a filmben. A forgatókönyv története semennyire nem folyamatos, kvázi egymás után ugráló jelenetek. Rengeteg tömegjelenet van, ezek önmagukban jól... több»
#14

85 Táj a ködben  (1988)

(1)

dráma

A Táj a ködben című drámában egy görög fiú és egy meseszép lány elindul, hogy megtalálja édesapját. Az apa munkás Németországban, az anya egyedül él gyerekeivel... több»

#15

dráma

Egy öreg szereplőt keres filmjéhez a görög rendező, amikor hazaérkezik az apja, aki a Szovjetunióba emigrált. A férfinak nem sikerül visszailleszkednie, ki is toloncolják mint... több»

#16

dráma

A Karácsonyi ajándék című drámában négy egykori jó barát találkozik ismét, hogy rendezzék kapcsolatukat. Franco, Ugo, Stefano és Gabriele valaha együtt járták az éjszakai... több»

#17

dráma

Matteo fekesége halálát követően teljesen egyedül marad. Gyerekei már mind felnőttek, és elhagyták már a szülői házat. Matteo, megunva a semmittevést úgy dönt, meglátogajta... több»

#18

dráma | romantikus

Az Éjszakai nap című filmdráma főhőse Sergio Guiramondo, a fiatal és ambiciózus báró. A férfi éppen házasodni készül, azonban miután megtudja, hogy kedvese a király szeretője... több»

#19

családi | dráma | fantasy | vígjáték

Cristiano határozottan tudja, mit vár az élettől, amely rövidesen teljesen megváltozik, miután egy nála sokkal érettebb nő ágyában köt ki.

#20

dráma | misztikus | romantikus | thriller | zenés

Az Operaház legendás, arc nélküli Fantomja nem csupán egy legenda, ahogy azt eddig a színház művészei hitték. Elérkezik a nap, amikor a Fantom életre kel és gyilkolni kezdi az... több»

Emlékszem, még kamasz lehettem, amikor anyukámmal megnéztük ezt a filmet. Nagyon szép film! A díszletek, a zene, Charles Dance alakítása, a drámai szituációk, a forgatókönyv, mind-mind magasan az átlag felett van. Nem láttam több feldolgozását a műnek (pedig van nem kevés),... több»