Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 1981-től 1990-ig - Olaszország

#1

91 Volt egyszer egy Amerika  (1984)

(26) (20)

dráma | krimi

Noodles New York városának szegénynedegyében nőtt fel, de barátaival az évek során Amerika legrettegettebb gengsztereivé váltak. Négyük szoros barátsága azonban veszélybe kerül,... több»

Üdítően felépített, sablonoktól mentes maffiahistória Sergio Leonetól, a film zenéje is megállja a helyét, de Morricone ezzel nem okoz különösebb meglepetést, zseniális, mint mindig. Parádés szereposztás, bár őszintén engem nem ez fogott meg, hanem a film remek hangulata. A... több»
#2

90 Cinema Paradiso  (1988)

(11) (7)

dráma

A kis Salvatore rajong a filmekért. Ha csak teheti, minden idejét a moziban tölti. A Cinema Paradiso az otthona, itt tölti az időt legszívesebben. A vetítőterem és a gépház... több»

Megható, szentimentális film a barátságról és a mozi szeretetéről. Nekem kedvencem lett. Toto megformálói közül egyértelműen a kisfiú volt a legjobb. A ravaszság, a csibészség a szemében a sajátja volt, nem megjátszott. Mivel a teljes verziót láttam, nem a vágottat, valóban... több»
#3

dráma

A középkori Rómában Fülöp atya elhagyott gyermekeket nevel. Magához fogadja a kis tolvaj Cirifischiot, az éleseszű, melegszívű fiút, azonban mégsem sikerül megvédenie őt a Sátán... több»

Csodálatos film! Humor, könnyek, zene, tudás, kedvesség ... Minden benne van ahhoz, hogy tökéletes legyen! Ajánlanám a szkeptikusoknak és akik csúnyán lehúzták, még egyszer nézzék meg! én minimum évente egyszer megnézem! Az eredeti film (2ó:29p )hosszú változat is korábban... több»
#4

80 Az utolsó császár  (1987)

(4) (6)

dráma | életrajzi | történelmi

Pu Ji élettörténetébõl átfogó képet kapunk a kínai birodalom, majd népköztár- saság történelmi viharairól. Pu Ji hároméves, mikor az évszázados hagyományok- nak megfelelõen... több»

Nagyon különleges film ez az utolsó kínai császárról, ha mindezt le is bontjuk róla, még akkor is egy gyönyörű életutat látunk, nagyon jó elbeszéléssel, illetve nagyon szép képi világgal. Ajánlom mindenkinek ezt a filmet. Egy kissé lassú a történetvezetése, nem egy... több»
#5

79 A rózsa neve  (1986)

(13) (9)

dráma | krimi | misztikus | thriller

1379-ben járunk és Baskerville-i William szerzetes fiatal kísérőjével, Adson von Melkkel egy bencés kolostorba igyekszik, hogy előkészítsen egy egyházi vitát. Az egyház szerepét... több»

Történelmi témájú, okkult, misztikus thrillerekből nem sok van, igazán jóból még kevesebb. A rózsa neve ezért is rendkívül különleges alkotás, mert minden ízében fantasztikus, izgalmas, rejtélyes alkotás, remek színészekkel és képi világgal.
#6

96 A paradicsom...  (1986)

(1)

dráma

A paradicsom... című filmdrámában a meseszép Provance-i levendulamezők közelében élők életével ismerkedhetünk meg, akik komoly harcot folytatnak a ritka kincsnek számító... több»

Nagyon megható film. Nekem elsősorban az emberi mondanivalója tetszik. Az ahogy Jean de Florett az árulással és embertelenséggel szembenéz, egészen példaértékű.
#7

dráma | háborús | sportfilm

A focibolond Steiner hadnagy híres játékosokat fedez fel a különböző nemzetiségű, szövetséges foglyok között, ezért futballmérkőzést szervez a náci katonák és a rabok között.... több»

Minden focirajongónak látnia kell ezt a filmet. A sport téma mellett nagyon jól feldolgozza és vegyíti bele a második világháborús problémákat. Stallone is nagyot alakít.
#8

dráma | háborús

A 12 éves Julien 1944-ben egy kolostori internátusban összebarátkozik egy zsidó fiúval, akit két társával együtt az iskolában rejtegetnek. A Gestapo azonban egy följelentés alapján... több»

Megrendítő film, pedig már nem igazán szeretem a kollégiumban játszódó filmeket, habár a franciák ebben a témában sok jó filmet csináltak (Truffaut: Négyszáz csapás, Cantet: Az osztály, Vigo: Nevelésből elégtelen, Barratier: Kóristák) A film egyediségéhez hozzájárul az... több»
#9

88 Cigányok ideje  (1988)

(3)

dráma | fantasy | krimi | vígjáték

Cinego

A cigányok ideje című Kusturica film a Szarajevó környékén élő cigányokról szól. Az Olaszországba szakadt Ahmed csillogó autójával hazalátogat és mézes-mázos szavaival... több»

Kusturica legnagyobb műve. Ehhez képest a Macskajaj egy groteszk bohózat, Az élet egy csoda című filmje pedig szentimentális tragikomédia. A Cigányok ideje a szerencsétlen sorsból még szerencsétlenebb végzet felé sodródók mesteri érzékkel vezetett, régi korok nagy narratíváit... több»
#10

87 Nosztalgia  (1983)

dráma

A Nosztalgia minden, csak nem a szó szentimentális értelmében vett nosztalgikus film. Semmi köze az európai és amerikai mozikat az utolsó tíz-tizenöt esztendőben elöntő... több»

#11

86 Káosz  (1984)

dráma | romantikus | vígjáték

A Káosz című olasz filmdrámában több történet bontakozik ki a néző előtt. Az egyes meseszálakat egy nyakában csengővel repkedő holló köti össze. Mind az öt emberi sors a sós... több»

#12

dráma

Egy öreg szereplőt keres filmjéhez a görög rendező, amikor hazaérkezik az apja, aki a Szovjetunióba emigrált. A férfinak nem sikerül visszailleszkednie, ki is toloncolják mint... több»

#13

dráma

Matteo fekesége halálát követően teljesen egyedül marad. Gyerekei már mind felnőttek, és elhagyták már a szülői házat. Matteo, megunva a semmittevést úgy dönt, meglátogajta... több»

#14

81 Táj a ködben  (1988)

(1)

dráma

A Táj a ködben című drámában egy görög fiú és egy meseszép lány elindul, hogy megtalálja édesapját. Az apa munkás Németországban, az anya egyedül él gyerekeivel... több»

#15

dráma | háborús | politikai | thriller | történelmi

A francia forradalom Európa történetének meghatározó eseménysorozata volt a 18. század végén. Noha sok tekintetben korábban elkezdődött, a kezdődátumnak általánosan 1789. július... több»

Monumentális film, neves szereplőkkel. Mondjuk a casting ennek ellenére valami iszonyat, egyetlen hiteles játék és arc nincs a filmben. A forgatókönyv története semennyire nem folyamatos, kvázi egymás után ugráló jelenetek. Rengeteg tömegjelenet van, ezek önmagukban jól... több»
#16

79 Bíbor és fekete  (1983)

(3)

dráma | háborús | történelmi

Amikor a németek 1943-ban elfoglalják Rómát, a Vatikán egyik magas rangú tisztviselője, Hugh O'Flaherty minden erejével megpróbál segíteni a nácik elől menekülő, szövetséges... több»

Igaz történet egy vatikáni tisztviselőről, egy nyílt beszédű, becsületes ír papról, Hugh O'Flaherty atyáról (Gergory Peck), aki vakmerő módon 4000 zsidót, anti-fasisztát és szövetséges katonát mentett meg a II. világháború alatt, a Gestapo-főnök, Herbert Kappler ezredes... több»
#17

77 ...és a pokol  (1986)

(2)

dráma

A Paradicsom... folytatásában, az ...és a Pokol című drámában Jean de Florette megörökölt egy mesés tanyát, melyen egy forrás rejtőzik; a helybeliek ölni tudnának ezért, mivel a... több»

Ha egy filmben a bosszú motívuma egy szép nőével párosul, akkor én ott vagyok! És segítek...:) A harmonika dallam istenien kiegészítette a történetet...! :)
#18

dráma | szatíra | vígjáték

Ők annak idején Ginger és Fred néven járták be Olaszországot, és arattak fergeteges sikert.

#19

77 A nyugodt nap éve  (1984)

(4) (1)

dráma | háborús | romantikus

A II. világháborút követõ, ki- és betelepülõk népvándorlásával járó határrendezés felkavarta a lengyelek életét. A fiatal özvegy, Emilia nyomorba süllyedt, nehezen viseli... több»

Amellett, hogy elképesztőek a színészi teljesítmények, a film nagyon hangulatos. Persze kell hozzá némi türelem, hiszen nem egy erős sodrású történet, de az biztos, hogy nagyon is mély nyomott hagyott bennem.
#20

76 A család  (1987)

dráma | romantikus

Carlo életét ismerhetjük meg a filmkockák pergése során - gyermekkorát, szoros kapcsolatát öccsével, Guilioval; majd megismerkedésüket feleségével, Beatricével, s a nő húga,... több»