Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb horror filmek 1981-től 1990-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

82 Démonok  (1985)

(4) (10)

horror

Egy elszigetelt moziba egy különleges filmvetítésre hívnak meg az élet különböző területeiről jövő embereket, azonban a filmet sokan undorral fogadják, mivel egy... több»

Kimondottan kedvelem az úgynevezett Eurohorrort, és azon belül is elsősorban, amit a 70-es és 80-as években készítettek főleg az olaszok. Meggyőződésem, hogy ez idő tájt magasra tudták emelni a horror színvonalát e filmkészítők (Argento, Fulci, Soavi, Bava, Deodato, D'Amato és... több»
#2

76 Jelenség  (1985)

(5) (14)

horror | misztikus

A Phenomena főhőse Jennifer, a csinos, fiatal lány, akit mivel alvajáró, apja egy bentlakásos svájci intézetbe küld kezelésre. Jennifer már érkezését követően érzékeli, hogy... több»

Dario Argento a mélyrepülése előtt még alkotott egy-két nagyot a 80-as években, noha szerintem azért már itt is tetten érhető a kommerszebb megoldások és a populárisabb ízlés felé való nyitás, főleg, ami a befejezés fejet falba verősen fárasztó utolsó húzását illeti. A... több»
#3

84 Tenebre  (1982)

(3) (15)

horror | misztikus | thriller

A Tenebre történetének főhőse egy amerikai író, aki római tartózkodása során belekeveredik egy gyilkosságsorozatba, mert a tettes módszere kísértetiesen hasonlít az író... több»

A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNY-LEÍRÁST TARTALMAZ Talán sokan nem érten(én)ek egyet velem, de nekem ez lett az egyik kedvenc Argento-filmem az általam látottak közül. A történet és a kivitelezés kellőképpen brutális és elborult, főleg a második félidő, és valamiért van a filmnek... több»
#4

80 A pokol hét kapuja  (1981)

(3) (4)

horror

A pokol hét kapuja című film története egy New Orleans-i elhagyott hotelben játszódik, mely sötét titkokat rejt. Kinyílni készül a túlvilág bejárata és amikor új lakók... több»

Jómagam kimondottan kedvelem a – főleg a 80-as években készített – úgynevezett eurohorrorokat, azon belül is az olasz földről származókat. Rengeteg nagynevű rendezőt ismerhettem meg ebből a korszakból, többek közt jelen filmünk rendezőjét, Fulcit is ide sorolnám. Talán az... több»
#5

80 Opera  (1987)

(3) (7)

horror | misztikus | thriller

Egy feltörekvő operaénekesnő lehetőséghez jut, miután az eredeti szereplőt baleset éri. Egy rajongója ettől annyira lendületbe jön, hogy gyilkosságokat kezd elkövetni az operaházban.

Sajnos csak angol nyelven láttam a filmet, elég gyatra hangminőséggel, így pár dolog homályos maradt a számomra. Viszont amennyi lelkendezést olvastam róla, gondoltam, így is belevágok. A magam részéről elismerem ugyan, hogy vannak benne jó pillanatok, de a cselekményben nincs... több»
#6

horror

A temető mellé épült házba minden baljóslatú jel ellenére beköltözik Dr. Norman Boyle és családja. Kisfiát egy lány óva inti ettől, de mivel a család nem tart a hiedelmektől, be... több»

Szeretem a 80-as években készült olasz horrorfilmeket, hisz szerves részét alkotják a horror történelmének. Olyan nagyra értékelt filmek születtek ez időtájt, mint a Lamberto Bava Démonok 1-2, Dario Argento Tenebre, Jelenség vagy az Opera, illetve az adott rendezőtől, Lucio... több»
#7

74 Szent vér  (1989)

(5)

dráma | fantasy | horror | kísérleti film | thriller

A horrorisztikus történet képkockái révén egy sérült elméjű fiú, egy féltékeny anya és egy nőcsábász apa hármasának szürrealisztikusan hátborzongató története elevenedik meg.

Szerintem ez a legjobb Jodorowsky film a művész repertoárjában. A film nem valami esztétikus és pontos képi kidolgozású, de így is nagyon erőteljes mondanivalóval bír.
#8

68 A pokol szülötte  (1981)

(3) (1)

horror

Egy pap érkezik egy kisvárosba, hogy segítsen a lakosoknak megszabadulni egy kegyetlen szörnytől, akinek a véralvadási folyamata hihetetlenül gyorsan zajlik le, ezért szinte képtelenség... több»

Hosszú évekig rémálmaim voltak arról, hogy George Eastman egy harminc centis fúróval széttrancsírozza a fejem. Nahát micsoda nosztalgia :P
#9

horror | misztikus | thriller

A New York-i mészárlás filmtartalma: Fulci nem mindennapi slasherjében Fred Williams felügyelő egy New York-i sorozatgyilkos után nyomoz, aki fiatal nőket tesz el láb alól, illetve... több»

Lucio Fulci véres, brutális és komor rémmeséje a New York-i mocsok világába kalauzolja el a nézőt, miközben éles kritikát fogalmaz meg az "amerikai álomról" is. Bevallom, bennem felemás érzéseket keltett ez a film, egyrészt érdekes volt a kilátástalanság ábrázolása és a... több»
#10

64 Két gonosz szem  (1990)

(1)

horror

A fim két rémisztő történetet mesél el, mindkettőt Edgar Allan Poe műve inspirálta. A rendezőlegendák, George A. Romero és Dario Argento meséiben egy nő megöli a férjét, valamint... több»

#11

63 Bábok - Babák  (1987)

(2) (6)

horror

Judyék autója egy erdészúton lerobban a viharban. Több más utazóval egyetemben egy idős házaspár tanyájára kerülnek, akik babákat gyártanak. Judy azonban rádöbben, hogy a babák... több»

Ismét előástam gyermekkorom egyik narrátoros videokazettás emlékét, és gondoltam, nosztalgiázom kicsit ezzel a filmmel közel 20 év távlatából. Jelen filmünk megszületéséért elsősorban egy bizonyos Charles Band producer a felelős, akit legalább annyira fontos producernek... több»
#12

63 Szállj el messze  (1985)

(1) (4)

horror | kaland | thriller

Egy riporternő és hűséges kamerása tényfeltáró riportot szeretne készíteni a dél-amerikai drogkartellek egymás ellen dúló véres mészárlásairól. Kalandos útjuk során nem csak a... több»

Ruggero Deodato nevét kevés embernek kell bemutatni, akik akárcsak egy kicsit is ismerik a 70-es és 80-as évek olasz filmgyártását. Viszont az kissé meglepett, amikor legutóbb összefutottam olyan barátaimmal, akik szintén nagyra tartják a horrorfilmes műfajt, hogy Deodato neve... több»
#13

61 Lámpaláz  (1987)

(2)

horror | thriller

Egy színházi társulat az Éjjeli bagoly című darabot próbálja éppen, melyben egy bagoly maszkos alak megöl egy fiatal lányt. Valaki azonban kegyetlen tréfát űz a tagokkal, hiszen... több»

Soavi,és giallo mesterműve ismét megborzongat,és félelmet ébreszt bennünk.Gyönyörűek a képek,és a színek,a hátterek is tökéletesek.Nagyon jó,és pörgős történet,ami nem bonyolult,de mindenképpen érdekes.Az olasz gialloban is sok a jump cut,és itt is nagy magabiztossággal... több»
#14

horror

Egy professzor rendkívüli képességgel rendelkezik, képes a halottakkal kommunikálni. Erejét macskája segítségével használja, hogy bosszút állhasson ellenségein.     több»

#15

60 Szerelmi lázálom  (1981)

(1) (2)

dráma | horror | misztikus | romantikus

A Szerelmi lázálom című romantikus filmben Nino egy alkalommal a buszon utazva egy ismerős arcot lát meg a tömegben: egykori kedvesének, Annának arcával találkozik. A nő azonban az... több»

A bombasztikus cím nem késztetett volna a film megnézésére, de a két sajnos már nem élő sztár (Romy Schneider, Marcello Mastroianni) szereplése erősen vonzott a megtekintésre. Bennük nem csalódtam, sőt a film is kellemes meglepetéssel szolgált. A misztikus történet végig a... több»
#16

59 Le notti del terrore  (1981)

(2) (3)

horror

Egy professzor a birtokához közeli kripta feltárása közben kiszabadít egy csapat élőhalottat, akik végeznek vele. Hamarosan megérkezik a nagyszámú rokonság egy ünnepség keretében,... több»

Vannak olyan filmek, amelyek jók. Vannak olyanok, amelyek rosszak. És vannak olyanok, amelyek annyira rosszak, hogy az már jó. Ez utóbbi közhelyes megállapítás érvényes erre a fércműre is, amelynek megnézése után nem tudtam eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek. Csak nehezen... több»
#17

59 Follia omicida  (1981)

(1) (6)

horror | misztikus

Michael horrorszínész, akinek a múltja sötét titkokat rejt. Gyerekként halálra késelte az apját, aminek az emléke még felnőttként is nyomasztja őt. Egy nap a barátnőjével együtt... több»

Nem igazán tudom, hol és hogyan kezdjem a mondanivalómat, annyira képtelen vagyok kezelni és értékelni a filmben látottakat. Talán az én hibám, de a cím és a műfaji besorolás alapján egy érdekes és látványos giallót vártam, ehelyett kaptam egy gyenge valamit, amivel... több»
#18

58 A horror háza  (1986)

(1)

horror | thriller

Egy mániákus orvos egy békés családi panzió tulajdonosa, amelyet bájos színésznőknek ad ki. A lányok nem is sejtik, hogy a "jó doktor" abban leli szórakozását, hogy a házban lévő... több»

Ebben a filmjében Klaus Kinski egy zavarodott házvezetőt alakít, aki a legdurvább gyilkosságokat komoly művészetnek tartja. Hangulatos talán nem, de már-már beteg horrornak viszont nevezném.
#19

58 Zeder  (1983)

(2)

horror

A Zeder története Pupi Avati különös atmoszférájú, nem szokványos horrorja, melynek főszereplője egy író, aki ajándékba kapott írógépének szalagján titokzatos írást talál. A... több»

Chaotikus forgatókönyv, de mégis... a nyolvanas évekhez és a kezdetleges trükkökhöz képest, egész nézhető
#20

horror

Három csavargó rablás közben csapdába esik egy elegáns villába és kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek a gyilkos tulajdonosokkal szemben, akik egy titokzatos óra segítségével képesek... több»