Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2013-től 2013-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

84 Senki többet  (2013)

(35)

dráma | krimi | misztikus | romantikus

Netflix

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) egy hóbortos és magányos értelmiségi férfi, aki képtelen közel kerülni embertársaihoz, különösen, ha nőről van szó. Megszállottan ragaszkodik viszont... több»

Nagy élmény volt. Teljesen ismeretlen volt a film számomra, így nem tudtam mire számíthatok. Végig sejteni lehet a befejezést, mégis reménykedünk, hogy nem úgy lesz. Amúgy is szeretem Geoffrey Rush-t és ez csak rátett egy lapáttal. A karaktere óriási jellemfejlődésen megy át a... több»
#2

76 A nagy szépség  (2013)

(11) (1)

dráma | szatíra

Jep Gambardella, író és újságíró a római társasági élet központi figurája. Annak ellenére, hogy tehetséges írónak tartják, mindössze egy könyvet írt, azt is 40 évvel... több»

Ez a film a halhatatlanságról szól, az örömről, a színekről és a lüktetésről. Szuper életérzés nézni a filmet, többször nekifutottam, mert a tanulságokat kifejteni és feldolgozni nem annyira egyszerű, de talán annyira nem is fontos, mint átvenni a film hangulatát, és... több»
#3

79 Esélylesők  (2013)

(9) (2)

dráma

Két család sorsa visszavonhatatlanul egybefonódik, miután a karácsony előtti éjszakán elgázolnak egy biciklist. A Bernaschi család vállalkozásába be szeretne szállni egy feltörekvő... több»

Ez a film jó példázza, hogy az európai filmesek /az olaszok/ is tudnak izgalmas, lebilincselő, tartalmas krimit készíteni. És mindezt színvonalasan, az amerikai cukros máztól és elcsépelt sablonoktól mentesen. A középpontban az örök kérdések állnak: mi a szerelem, mi az... több»
#4

dráma | életrajzi | musical

Niccoló Paganini (David Garrett), a nőcsábász és hegedűvirtuóz pályafutása csúcsán van, az egész kontinens a lábai előtt hever. Menedzsere, Urbani (Jared Harris) pletykákkal és... több»

Kétségtelen, hogy van a filmnek egy sajátos atmoszférája, de őszintén szólva egy kicsit többre számítottam. A történetvezetés és a párbeszédek nem igazán ütöttek nálam, de nem állíthatom, hogy unatkoztam volna. Közepes film, a jobbik fajtából.
#5

73 Still Life  (2013)

(2)

dráma

Egy férfi azoknak a családtagjait keresi fel, akiket holtan, egy szál magukban találtak meg. több»

A számos díjat nyert film legutolsó jelenete valóban szívbemarkoló, amikor mindazok a halottak „megjelennek” a főhős sírjánál, akiknek Mr. May intézte el a végső búcsút. A darab zenéje nagyon szép, illik a melankolikus hangulathoz. A rendező, U. Pasolini rokona Viscontinak.
#6

72 A múlt  (2013)

(3)

dráma | misztikus

A mű atmoszférájában, problémafelvetésében számos ponton kapcsolódik Farhadi korábbi filmjéhez, a Nader és Simin - Egy elválás történetéhez. Tulajdonképpen klasszikus háromszög... több»

Sokkal jobban tetszett, mint a „Nader és Simin”. Ez is családi konfliktusokkal teli film, ahol a hazugságok, elhallgatások szenvedő alanyai a meggondolatlan, vagy félresikerült kapcsolatok „eredményei”, a gyerekek. Apránként adagolt információ morzsákból áll kerek egésszé a... több»
#7

dráma | vígjáték

Ernesto, a római férfi saját autójával vállal szállítási és költöztetési munkákat. A munka révén bejárja az egész országot. Az ő szemén keresztül betekintést nyerhetünk az... több»

#8

dráma | rövidfilm | vígjáték

1955. szeptember, Olaszország. Egy Forma 1-es pilóta verseny közben összetöri az autóját, és egy kis faluban reked, ahol kellemes meglepetések érik. több»

#9

dráma | romantikus | zenés

A film Puccini Pillangókisasszony című operája alapján készült. A fiatal Pillangókisasszony a Nagaszakit ért bombatámadás után maradt hamuból emelkedik ki. A film a modern balettre... több»

#10

dráma | krimi | vígjáték

1959. Románia. A Kommunista Párt néhány tagja kirabol egy bankot. Miután lebuknak, arra kötelezik őket, hogy vigyék véghez az akciót még egyszer, de most kamerák előtt, ugyanis így... több»

#11

68 Marina  (2013)

dráma | életrajzi | romantikus | zenés

Rocco Granata igaz története, aki egy olasz bányász fia volt, és a zene iránti érdeklődését követte ahelyett, hogy apja kívánsága szerint élte volna életét. több»

#12

dráma

Nazif és családja szerény körülmények között él vidéki házukban. A férfi vas- és fémhulladékok gyűjtéséből keresi meg a betevőre valót, felesége, Senada otthon van a két... több»

#13

dráma | vígjáték

átfogalamzni: A politika őrület. De tudjuk mindannyian, hogy az őrületet és a zsenialitást csak egy hajszál választja el egymástól. Kénytelen ezzel szembesülni Andrea Bottini, az... több»

A karakterek miatt volt annyira szerethető ez a film, jó kis csapatot állítottak össze erre a filmre és végtére is maga a sztori is egész kellemes és üde volt a már rég megszokott filmekhez képest. Tetszetős és izgalommal teli.
#14

66 Harmadik fél  (2013)

(3)

dráma | romantikus

New Yorkban, Rómában és Párizsban él három, első ránézésre teljesen különböző pár, mégis összeköti őket a szerelem, vagy épp kihűlő párkapcsolatuk. Azonban a történetük... több»

Sz*r az élet. Nem érdemes még a képernyőn is azt nézni.
#15

66 A jövő  (2013)

dráma

Bianca, amikor szülei meghalnak, elkezd dohányozni, Tomas pedig még mindig szűz. Az árvák elkezdik felfedezni a felnőtté válás veszélyes útjait. Egy nap Bianca találkozik Maciste-el,... több»

#16

66 Jó reggelt, apa!  (2013)

(4)

dráma | vígjáték

Andrea Manfredini gondtalan életet él: jóképű, sikeres és rajonganak érte a nők. Bár már 40 felé jár, még mindig szingli, de ezzel sincs semmi baja. Így szeret élni: könnyedén és... több»

Ez a film több, mint vígjáték, bár annak sem rossz. Én láttam már az Olasz Filmfesztiválon, és nem csak a humora tetszett, hanem az a fajta jellemfejlődés is, amit a főszereplő bemutatott...
#17

66 Cha cha cha  (2013)

(2)

dráma | krimi | thriller

Egy tizenéves fiú életét veszti egy balesetben, Corso azonban kitart amellett, hogy mindez nem baleset volt.

Bár az eleje egészen izgalmas volt, szerintem a végkifejlett nem hozza azt, amit elvárhatnánk tőle. Mindenesetre egyszer még így is érdemes megnézni.
#18

66 Tir - A kamionsofőr  (2013)

(4) (1)

dráma

Branko (Branko Završan) eredeti szakmája szerint tanár, de elbúcsúzott a pályától, ugyanis nemzetközi kamionsofőrként hatszor annyi pénzt tud megkeresni, mint amennyit a horvát... több»

Alberto Fasulo egy igazi zseni, írt egy filmet, amihez megírta a forgatókönyvet, majd operatőrként és vágóként is ő dolgozott a saját rendezésében. A film tehát mondhatjuk, hogy az elejétől a végéig az ő gyermeke. Látszik is, hogy sokat törődtek a filmmel, már az első... több»
#19

dráma | krimi

A film Nyikolaj Lilin önéletrajzi ihletésű regényén alapszik. Lilin Transnitriában nőtt fel, ahol a törvényesség jóformán nem is létezett, inkább a törvénytelenség volt az úr. ... több»

#20

63 Miele  (2013)

dráma

Irene, becenevén „Honey”, arra szánta az életét, hogy embereknek segítsen, és enyhítsen a szenvedéseiken.