Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2014-től 2014-ig - Olaszország

#1

dráma | romantikus | vígjáték

Simon Axler öregedő színpadi színész, aki azt szeretné, hogy ráleljen újra a szenvedély az életben. Amikor találkozik a leszbikus Pegeen Stapleforddal, aki már odavan Simonért... több»

Van némi közös ebben a filmben és Birdmanben. Bár utóbbi azért mérföldekkel jobb, de Pacino igazán remek alakítást hozott, amire már egy ideje vártam tőle. Ilyen már ráférne De Niróra is.
#2

63 Két nap, egy éjszaka  (2014)

(14) (4)

dráma

Sandra (Marion Cotillard) évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli... több»

A Dardenne-fivérek újfent egy munkával (jelen esetben annak hiányával) foglalkozó történetet mutatnak be Két nap, egy éjszaka című alkotásukban. Mi történik akkor, amikor az ember csak önmagára számíthat? Hogyan tud az ember talpra állni, mikor már az utolsó reménysugár is... több»
Il giovane favoloso
#3

dráma | életrajzi | történelmi

A meggyötört olasz költő és filozófus, Giacomo Leopardi rövid, de termékeny életén alapuló film. több»

#4

77 Blood Cells  (2014)

(2)

dráma

Egy évtizeddel azután, hogy egy katasztrófa elpusztította családját és farmját, az otthonról érkezett fontos hírek arra kényszerítenek egy fiatalembert, hogy szürreális kalandot... több»

Nagyon tetszett, teljesen beleéltem magam, eggyé váltam a filmmel! Igazi élmény volt...
#5

dráma

A film magyar címe: Soha nem késő. A film a nagy olasz reformer pedagógus, Alberto Manzi életét mutatja be, egy életrajzi játékfilm formájában. A történet, 1946-ban játszódik, a... több»

#6

72 Lány macskával  (2014)

(2)

dráma

Róma, 1984. Aria egy kilenc éves kislány. Szülei, akik csak magukra és a saját karrierjükre tudtak gondolni, elváltak, fittyet sem hányva lányuk szükségleteire. Míg két nővérét... több»

A film hatásos, átgondolt és emlékezetes látványvilággal rendelkezik, jó a rendezés és a színészi játék, az operatőri munka kiváló. Charlotte Gainsbourg-nak különösen jól állt ez a szerep. A zene is jó, bár elég komikusan hat 9 éves kislányoknál. Nagyon szeretem az ehhez... több»
#7

64 Blue Lips  (2014)

dráma

Netflix

A Blue Lips című romantikus drámában hat, egymástól különböző karakterű egyéniség találkozik, akik a világ hat pontjáról érkeztek: Rio de Janeiro, Los Angeles, Honolulu, Buenos... több»

#8

73 Éhes szívek  (2014)

(5)

dráma | romantikus | thriller

Két New York-i fiatal kapcsolatát alaposan próbára teszi az élet, amikor élet-halál kérdésekkel kell szembenézniük.

Végigszenvedtem, bár nem volt sok értelme. Nem érintett meg a téma, egy csecsemő körül bonyolódott a történet, de a bonyolódás túl erős szó, inkább vánszorgott a történet. Elsődlegesen az volt a baj, hogy a két főszereplő nekem túlságosan ellenszenvesek voltak, a nőben... több»
#9

59 Grace: Monaco csillaga  (2014)

(10) (6)

dráma | életrajzi | romantikus

Netflix

A huszadik század derekán járunk. Grace Kelly (Nicole Kidman) hihetetlenül szép és sikeres hollywoodi csillag, akinek élete mesébe illő fordulatot vesz, mikor szó szerint eljön érte a... több»

Nicole Kidman szerintem eléggé tisztességesen játszotta el ezt a szerepet, ugyan kicsit jobban benne volt már a korban, mint a valódi Grace ekkor, de akkor is áradt belőle a filmcsillagos tündöklés. Szóval ez a karakter, a többiekkel szemben, eléggé jól meg lett formálva, a film... több»
#10

69 Séta a napfényben  (2014)

(5) (3)

dráma | musical | romantikus | vígjáték

A Séta a napfényben című romantikus musicalben Maddie mindössze öt hetes ismeretség után kész arra, hogy kimondja a boldogító igent szerelmének, Rafnak. A frigyre egy kis olasz faluban... több»

Az ilyen jellegű filmek közül, nálam az etalon a "Mamma Mia!". Ugyan ez a film nem érte el azt a szintet, de nekem ennek ellenére tetszett ez a film. A történet egyszerű, kiszámítható de a zenékkel nagyon jól feldobták a filmet, nagyon jó választás volt az összes dal, teljesen... több»
#11

dráma

Egy film a magányos lelkekről, amelyek folyamatosan kétségbeesett harcot folytatnak egy társért. Egy bonyolult kapcsolat a magányos író és a fiatal lány között, aki berobban az... több»

Izgalmat és fordulatot senki se keressen ebben a filmben, mert az egyetlen dolog, amire kiélezték, az a magány. Úgy is mondhatnánk, "A" magány. A képkockákat nézve az ember szinte maga is magányosnak érzi magát. Benne van az érzés a tekintetekben, a tettekben, mindenben. Ebből a... több»
#12

dráma | krimi

Egy történet a Carbone család három fivéréről, a drogüzletekben tevékenykedő Luigiról, Roccóról, valamint a hegyekben kecskéket terelő Lucianoról. Luciano 20 éves fia nem tiszteli... több»

Kár, hogy csak ennyit tudtak kihozni a filmből. Pedig igazán lehetett volna bőven jobb is mint amit itt tudott nekünk nyújtani. Teljese összevisszaság lett ez az egész. Nagyon nem szerettem.
#13

dráma | vígjáték

Elena (Kasia Smutniak) és Antonio (Francesco Arca) mindenben teljesen ellentétei egymásnak. Hiába próbálnak meg ellenállni egymásnak, a kettejük közti vonzalom átírhatja a... több»

Fernand Ozpetek munkáira első nagy sikerfilmje, a Törökfürdő megjelenése óta figyelek. Filmjeiben tiszta karakterek, mély érzések, hétköznapi és különleges emberi kapcsolatok jelennek meg, melyeket a rendező minden filmjében próbára tesz 1-1 váratlan esemény bevonásával.... több»
#14

dráma

Netflix

Míg a fasiszta állam Olaszországban az éppen mindent feldúló háborúval van elfoglalva, néhány fiatal kidolgozza a szabad Európa ideáját.

#15

62 The Cut  (2014)

dráma | háborús | kaland | misztikus | történelmi

1915-ben egy férfi túléli az Oszmán Birodalom örmény népirtását, azonban elveszti hitét és családját is. Egy éjszaka megtudja, hogy ikerlányai talán életben vannak, így elindul,... több»

#16

67 Emberi hang  (2014)

dráma | romantikus | rövidfilm

Olaszországban, Nápolyban játszódik a romantikus drámai történet 1950-ben. Angela az öregkor küszöbén jár. A helyzetét tovább nehezíti, hogy éppen egy érzelmi hullámvasúton ül.... több»

#17

61 La Sapienza  (2014)

dráma

Karrierje csúcsán Alexandre feleségével közösen Olaszországba látogat, hogy ott fejezze be regényét, melyet Francesco Borromini építészről ír éppen. Kapcsolata nejével... több»

#18

78 Scampia aranya  (2014)

(2)

dráma | életrajzi

Netflix

Scampiában Enzo Capuano arra teszi fel az életét, hogy segítséget nyújtson a kevésbé tehetős gyermekeknek, hogy lehetőségük legyen sportolni. több»

Találkoztam már jobb filmekkel, de ennek van üzenete és ereje. Érdemes lenne megnézni a fiataloknak, tanulságos kis darab.
A mi fiaink
#19

58 A mi fiaink  (2014)

dráma

Két fivér és a családjaik közötti feszültség egyre csak növekszik, miután egy előkerül egy videó két tinédzserről. A videón a két gyerek egy hontalan nőt ver halálra. több»

#20

dráma | krimi

A Könyörtelenül című drámában a negyvenéves Mimmo építőmunkásként dolgozik, emellett a maffia behajtóembere is. Egy alkalommal felettesétől azt a megbízást kapja, hogy hozza el a... több»