Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dokumentum filmek 2014-től 2014-ig - Franciaország

#1

88 A föld sója  (2014)

(9) (2)

dokumentum | életrajzi | történelmi

Cinego

Sebastiao Saldago, az ismert fotográfus pályafutásának negyven évében átutazta a kontintenseket. Szemtanúja több nemzetközi konfliktusnak, közelről láthatta az éhínség sújtotta... több»

Nem véletlenül jelölték a filmet Oscar-díjra, egészen káprázatos, ha csak egy dokumentumfilmet nézel meg az idén, ez legyen az.
#2

dokumentum | életrajzi | történelmi

A film Oppenheimer egy korábbi alkotásának, Az ölés aktusának párdarabja. A dokumentumfilmben az 1965/1966-os indonéziai tömegmészárlások áldozatainak túlélői vannak... több»

#3

dokumentum | életrajzi

Az életrajzi dokumentumfilm a művészzseni örökösödési perpatvarának lezártát ünnepli meg, hiszen véget ért a negyven éve húzódó eljárás. Picassónak házasságából egy fia,... több»

Rendező: Hugues Nancy

#4

dokumentum | életrajzi

Egy egész estés dokumentumfilm a Jia Zhang-Ke rendező életéről és korpuszáról.

Rendező: Walter Salles

Szereplők: Jia Zhangke

#5

dokumentum

Egy dokumentumfilm, mely belülről mutatja meg a világ egyik legnagyobb múzeumát: a Nemzeti Galériát, Londonban. több»

#6

dokumentum

Egy gasztronómiai utazás a világ legjobb steakjének nyomában. Tenyésztők, farmerek, hentesek, szakácsok és üzletemberek a világ minden tájáról (Franciaország, Olaszország,... több»

#7

dokumentum | életrajzi | krimi | történelmi

A The Lost Aviator című filmdráma mesélője Andrew Lancaster, aki nagybátyja, Bill kapitány históriáját meséli el. Családja kívánságának eleget téve elmesél egy valóban egyedi... több»

#8

74 Káin gyermekei  (2014)

(4) (10)

családi | dokumentum | dráma | életrajzi

A Káin gyermekei Monory Mész András Bebukottak című dokumentumfilmjének (1985, Balázs Béla Stúdió) gyilkosságért elítélt fiatalkorú szereplőinek felkutatására és... több»

Nagyon jól összerakott film három nagyon különböző, de ugyanolyan értelmetlenül a társadalom peremére sodródott emberről. Engem végig lekötött, mivel egy a számomra ismeretlen világot mutatott be.
#9

dokumentum | zenés

A Rock’n’roll Kambodzsa az ötvenes-hatvanas-hetvenes évek popsztárjainak dalain keresztül szól Kambodzsa tragikus történelméről. Miközben a vietnami konfliktus a kambodzsai... több»

#10

dokumentum | életrajzi | sportfilm

A világ egyik legismertebb sportolójának portréja, akinek egész élete hazugság volt. Az amerikai profi kerekes, Lance Armstrong minden vágya a pénz, a hírnév és a siker volt.... több»

Hát igen....sok mindent megtudhatunk a biciklizésről és annak hátteréről. Csalás, csalás hátán. Nem értem ezt az embert. Minek jött vissza az utolsó tour-jára. Nem kellett volna.
#11

70 Dior and I  (2014)

dokumentum

Egy dokumentumfilm, mely bepillantást enged a Christian Dior divatház kulisszái mögé, és a zseniális divattervező, Raf Simons inspiráló életébe. több»

#12

dokumentum

A The Price We Pay című dokumentumfilmben bepillantást nyerhetünk abba, miként kerülik el az adózást napjaink nagyvállalatai, több billiárd dollárral megrövidítve ezzel az egyes... több»

Rendező: Harold Crooks

#13

dokumentum

Netflix

A repülő franciák visszatértek újabb hihetetlen mutatványokkal és izgalmas élményeket gyűjtve kalandoznak a norvég fjordok szívében. több»

#14

dokumentum

A háború sújtotta Dél-Szudán a függetlenségért harcol Észak-Szudánnal és annak brutális vezetőjével, Omar al-Bashirral. Ekkor érkezik az országba egy kisrepülőgépen a... több»

Rendező: Hubert Sauper

#15

dokumentum

A Kamcsatka félszigeten játszódik ez a meseszép és tanulságos francia természetfilm, amiben vadon élő barnamedvéket követhetünk figyelemmel. Az anyamedve és két kölyke, valamint egy... több»

Rendező: Guillaume Vincent

Szereplők: Marion Cotillard

Travelling at Night with Jim Jarmusch
#16

dokumentum | életrajzi

Egy életkép az amerikai rendező, Jim Jarmuschról az  Only Lovers Left Alive filmjének forgatásán. több»

#17

dokumentum

A komikus páros dokumentumfilmjében a környezeti veszélyekre és a nagyvállalatok kapzsiságára próbálja meg felhívni a figyelmet a maguk humoros módján. több»

#18

dokumentum

Egy átfogó dokumentumfilm a pezsgők világáról, melyben a legillusztrisabb világcégeken kívül a kis, független pincészetek mindennapjaiba is betekintést nyerhetünk.

Rendező: David Kennard

Szereplők: Xavier Gonet, Martine Saunier

#19

56 O Samba  (2014)

dokumentum | musical | zenés

Az O Samba Brazília egy egészen más oldalát mutatja be. Az országról sokaknak elsőre a foci és a lengén öltözött, szexuálisan túlfűtött hölgyek jutnak eszébe, azonban van még... több»

#20

dokumentum

Jean-François Davy dokumentumfilmje arról, miként kereste gyönyörű múzsáját következő opuszához.