Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dokumentum filmek 2015-től 2015-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

dokumentum | életrajzi

Dokumentumfilm Alfredo Bini életéről és produceri tevékenységéről.

#2

dokumentum | zenés

A Violetta: The Journey című zenés dokumentumfilmben a népszerű tévésorozat szerelőinek beszámolói alapján készült, s alanyai nem csupán a forgatás élményeiről mesélnek, de ... több»

#3

dokumentum | életrajzi

Egy személyes hangvételű zenés filmportré a látnoki kreativitású, úttörő rendezőről és íróról, Lina Wertmüllerről, olyan sztárok közreműködésével, mint Martin Scorsese,... több»

#4

75 Az utolsó tangónk  (2015)

(4) (4)

dokumentum | musical

Két ember, egy közös szenvedély. Argentína legismertebb tangótáncosai, María Nieves Rego és Juan Carlos Copes fiatal korukban találkoztak először, és majdnem ötven évig alkottak egy... több»

Gyönyörű dráma a táncról, azon belül is az argentín tangóról. Szép íve van a filmnek, ahogyan végigvezet minket öt évtizeden, az teljesen egyedülálló. Bepillantást nyerhetünk a profi táncosok magánéletébe és a szakma rejtélyeibe is.
#5

dokumentum | dráma | életrajzi

Netflix

A történet főhőse Emilio D'Alessandro, aki évekig volt Stanley Kubrick filmrendező személyi sofőrje. A két férfi csaknem harminc éves kapcsolata barátsággá szelídült az évek... több»

Nemcsak Kubrick rajongóknak tudom ajánlani a dokumentumfilmet, ami egyébként részletes és érdekes. Ez egy történet a barátságról és hűségről. Igazi remekmű.
#6

dokumentum | dráma

Egy dokumentumfilm a divat globális hatásairól az emberekre és a bolygónkra.

En quête de sens
#7

dokumentum | kaland

Két gyermekkori barát utazásairól szóló film. A fiatalok célja, hogy bemutassák, adott esetben megkérdőjelezzék azokkal a kollektív hiedelmeket, amelyek a mai nyugati civilizációt... több»

#8

dokumentum

Egy dokumentumfilm arról, hogyan változtatták meg  a repülőgépek a világot. több»

Rendező: Brian Terwilliger

Szereplők: Harrison Ford

#9

58 Zlatan  (2015)

dokumentum | életrajzi | sportfilm

Dokumentumfilm a korosztályának talán legmegosztóbb és egyben legtehetségesebb futballistájáról, Zlatan Ibrahimovic-ról.

#10

dokumentum | háborús

Netflix

Az első világháborúban az ember számos területen használta ki az állatok képességeit. Lovak, kutyák, galambok, öszvérek aktív résztvevői voltak a harcoknak, sokszor pedig még a... több»

Rendező: Folco Quilici

Szereplők: Roberto Todero, Folco Quilici

Eddig csak azt gondoltam, a háború az emberek szenvedéséről szól, de ez a film szembesített azzal, mennyire kihasználták az állatokat, akiknek fogalmuk sem volt róla, mi történik körülöttük.
#11

dokumentum | életrajzi

Netflix

Egy magávalragadó dokumentumfilm, melyben a rendező Mario Canale egy metaforikus és egyben valós utazásra invitál minket a Taviani fivérek világába. Amellett, hogy végigjárjuk filmjeik... több»

Rendező: Mario Canale

Akiket érdekel a filmművészet, illetve az európai filmkészítés, mindenképpen nézze meg, tanulságos kis film.
Mare Nostrum: A Concert, a Journey
#12

dokumentum | zenés

"Egy utazás a hangba és a csendbe, más kultúrákba a messzi Afrikában, át a tengeren, régi barátokhoz, vissza önmagunkhoz." több»

#13

dokumentum

A Szahara ezúttal két arcáról is megmutatkozik. A gyönyörű homokdűnék ősi kultúrákat rejtenek maguk között, ugyanakkor napjainkban a kilátástalanság, az élet mindennapi... több»

#14

dokumentum

A művészet templomai: Firenze és az Uffizi képtár című dokumentumfilmben a reneszánsz művészet legnagyobb mestereinek lenyűgöző és egyedi alkotásait figyelhetjük meg. A 'tárlat'... több»