Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2016-től 2016-ig - Koreai Köztársaság

Saját filmes lista készítése
#1

akció | horror | katasztrófafilm | thriller

Cinego | Telekom TVGO

Seok-Woo nem egy mintaapa. Elhanyagolja a lányát, csak a munkájával foglalkozik, és ügyet sem vet szeretteire. Többek között ezért is vált el tőle a felesége. Hogy legalább... több»

Szerintem zseniális film lett! Nagyon sok pozitív véleményt olvastam már a filmről és azt kell hogy írjam hogy nem voltak hiábavalóak a filmmel kapcsolatban a méltató szavak! Pedig kicsit tartottam a filmtől, mert igaz hogy nincsenek bajaim az ázsiai filmekkel, de ezeket az... több»
#2

80 A szobalány  (2016)

(13) (8)

dráma | romantikus | thriller

Egy vagyonos család fiatal örököse beleszeret egy piti tolvajba. Sarah Waters Fingersmith című regényének modern adaptációja. több»

Ugyanaz a regény szolgált a témájául, mint a Tolvajlánynak, a kettős narráció és a csavarok is hasonlóak/megegyeznek, azonban a kettő közül ezt a filmet tartom igényesebb alkotásnak. Feszesebb,letisztultabb, markánsabb,mélyebben tárja fel a az emberi lélek sötétségét. A... több»
#3

83 Kokszongi sirató  (2016)

(7) (2)

horror | misztikus | thriller

Egy idegen érkezése után nem sokkal rejtélyes betegség söpör át a kis falu lakóin. Egy rendőrnek hamarosan személyes üggyé válik a dolog, mikor a kislánya is megbetegedik, és ki... több»

Személy szerint imádom a Dél-Koreai horror remekműveket, hiszen jó sokszor volt már rá példa az évek során, hogy kenterbe tudják verni olykor olykor az amerikai horrorokat. Mi tagadás, elég nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem a több, mint 2 órás misztikus horrort feliratosan,... több»
#4

83 Wi-ken-jeu  (2016)

dokumentum

Egy csapat homoszexuális férfi minden hétvégén összegyűlik Szöul szívében, hogy együtt énekeljenek.

Rendező: Dong-Ha Lee

Szereplők: G.-Voice

#5

81 Farming Boys  (2016)

(1)

dokumentum

Három koreai fiú bejárja a világot, hogy megtanulják, hogyan lehet pénz nélkül földet művelni.

Rendező: Kang Hojun, Sejung Jang

#6

dráma | romantikus

Egy független és karrierista nő férj nélkül akar családot, ám egy napon váratlan dolgok történnek vele.

Rendező: Jin-mo Cho

Szereplők: Aarif Rahman, HaNeul Kim, Mason Mun

#7

76 Az alagút  (2016)

(2)

akció | dráma | katasztrófafilm

Egy férfi éppen hazafelé tart, amikor összeomlik az alagút, amelyen keresztül hajt. Az alagút romjai csapdába ejtik a szerencsétlen áldozatot, akinek mentéséhez csakhamar hozzákezdenek. több»

Ez egy egészen érdekes film, már-már egy dobozdrámának mondanám, persze a váltakozó jelenetek miatt ez eleve kizárható. Igazából ha csak a főhőst mutatták volna, akkor számomra még érdekesebb lett volna, de így is nagyon izgalmas. Csakis ajánlani tudom.
#8

76 Deokhyeongju  (2016)

(1)

akció | dráma | életrajzi | történelmi

A történet Deok-hye hercegnőről szól, Korea utolsó uralkodó családjának sarjáról, akinek élete korántsem volt fényűzés.

Sok jót hallottam róla ezért izgatottan álltam neki, de sajnos óriási csalódás lett a vége. Gondolom már mondanom sem kell, hogy nagyon nem azt nyújtotta a film, mint amit előzetesen vártam tőle. Kétszer is elindulhatott volna a sztori egy olyan irányba, amivel akár egy nagyon... több»
#9

fantasy

Édesanyja halála után Soo-Rin új helyre költözik mostohaapjával, ahol megismerkedik az árvaházban élő Sung-Minnel, aki egyben az iskolatársa is. Sung Min az egyetlen akivel sikerül... több»

Pár hónapja néztem meg egy barátom ajánlására. És nem csalódtam. A Train to Busan mellett ez az a film, amit a koreai filmipar egyik kiemelkedő alkotásának tekintek a tavalyi évből. Nagyon érdekes volt és végig lekötötte a figyelmem. A készítők remek munkát végeztek.
#10

73 Coffeemate  (2016)

(1)

dráma | romantikus

Egy 32 éves, férjezett nő a kávézóban megismerkedik egy 39 éves asztalossal. A kávéház varázslatos hellyé válik számukra, szinte elválasztja őket a valóságtól.    több»

Rendező: Hee Jung Ryu

Szereplők: Oh Ji-Ho, Yun Jin-Seo

#11

dráma | fantasy

Két macskaszerető ember közel kerül egymáshoz. Mikor a lány macskája rákos lesz, fel kell készülniük a búcsúzásra. több»

#12

72 Geom-sa-oe-jeon  (2016)

(1)

krimi

Byun Jae Wook egy olyan ügyész, aki előszeretettel használ erőszakot a kihallgatások során. Aztán az egyik reggel az egyik gyanúsítottját holtan találják a kihallgató helyiségben... több»

Egy tök átlagos akciófilm, nincs benne semmi extra. A két főszereplőt láttam már sokkal jobb filmekben, illetve szerepekben. Egyszer nézős.
#13

dráma | fantasy | romantikus

Egy haldokló fiatal sebész legnagyobb vágya, hogy újra láthassa a harminc éve elhunyt kedvesét. Egy nap különös tablettákat kap egy ismeretlen öregembertől. A pirulák segítségével... több»

#14

72 Keunalui bonwigi  (2016)

(1)

romantikus | vígjáték

A sorsnak köszönhetően egy férfi és egy nő találkoznak a vonaton, ezután pedig egy egész napot együtt töltenek. És mivel egyikőjüknek sincs ki mind a négy kereke, így talán... több»

#15

72 Canola  (2016)

dráma

A bajkeverő Hye Ji tíz év után újra találkozik nagyanyjával, aki jelenleg búvárként dolgozik Jeju szigetén. több»

#16

dráma

Egy anya érzelmi zűrzavaron megy keresztül, amikor egy hosszú ideig elhallgatott titkot tud meg a fiáról. több»

#17

A 20 éves Kanitha szabadszellemű lány, anyja azonban jobban örülne, ha férjhez menne. több»

#18

72 Ja-baek  (2016)

(1)

dokumentum

Egy fiatal férfit kémkedés vádjával ítélnek el, ám az ügyben kutakodó riporter rátalál a háttérben egy kormányügynökség által szőtt kémtörténetre.

Rendező: Seung-ho Choi

#19

dráma | krimi

Egy egykori rendőr most a bűnözők és egy ügyvéd között közvetít. Egy nap a halálsorról kap levelet egy elítélttől. Nyomozása során kideríti, hogy az ügy hátterében egy erős... több»

#20

69 Egy költő portréja  (2016)

(1) (1)

dráma | életrajzi

A film a koreai függetlenségi mozgalom idején bebörtönzött költő, Yun Dong Ju életét mutatja be az 1930-as években.

Magával ragadó hangulatú film, nagyon jó színészekkel. Számomra az is sokat dobott az élményen, hogy fekete-fehér stílusban készült.