Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2018-től 2018-ig - Olaszország

#1

88 Mű szerző nélkül  (2018)

(7) (7)

dráma | életrajzi | háborús | romantikus | thriller

Cinego | HBO Max | Telekom TVGO

Kurt Barnert (Tom Schilling), a fiatal művész Nyugat-Németországba menekül, de továbbra is gyötrik a gyemekként a náci rezsim alatt és az NDK-ban szerzett tapasztalatok. Amikor megismeri... több»

A film egy epikus, generációkat átfogó mese a művészetről, szerelemről, tragédiáról és politikáról. Kurt Barnert fiatal művész (Tom Schilling) Nyugat-Németországba menekül, de továbbra is kínozzák gyermekkorának a náci években átélt eseményei és már az NDK-ban megélt... több»
#2

69 Mindenki tudja  (2018)

(12) (8)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Laura spanyolországi szülőfalujába utazik Buenos Airesből, hogy részt vegyen testvére esküvőjén. Az este azonban egyáltalán nem sikerül úgy, ahogy az várható. Laura egy olyan... több»

Lassan kibontakozó, lírai mű Asghar Farhadi, a családi melodrámák rendezőjének új filmje, a Mindenki tudja. Lebilincselő történet, melynek fő erőssége az, hogy minél mélyebbre merülünk benne, annál tovább gyűrűzik a kezdeti konfliktus, annál tovább terebélyesedik a titkok... több»
#3

dráma | krimi | thriller

Cinego

Marcello egy igencsak kedves személy, de ideje java részét kutyák közt tölti. A légynek sem tudna ártani, amikor azonban összetűzésbe kerül a környéket terrorizáló Simone-nal,... több»

Nagyon érdekes karaktertanulmány, aminek minden esélye megvan az Oscaron. Gyönyörű történet, remek főszereplővel. A Szörnyek és szerelmek rendezője ismét egy igen egyedülálló filmmel rukkolt elő, amiről már most megmondható, hogy az év egyik legjobbja lesz. A legjobb... több»
#4

dokumentum

A dokumentumfilm őszinten mutatja meg a fiatal zenészek magánéletét, a közös munka kreatív folyamatait, barátságuk és karrierjük alakulását.  több»

#5

64 Sóhajok  (2018)

(19) (13)

fantasy | horror | misztikus | thriller

Cinego | Amazon Prime Video

1977-ben egy fiatal amerikai táncos, Susei Bannion Berlinbe költözik, hogy csatlakozzon egy világhírű tánctársulathoz. Érkezését követően a társulat egyik tagja rejtélyes... több»

Luca Guadagnino merész és nagyszabású tervet valósított meg ezzel a filmmel, ami részben sikerült, de nem lett hibátlan. A közönség és a kritikusok körében is lettek rajongók és heves ellenzők, attól függően, kit varázsoltak el a film erősségei, és kit csaptak inkább arcul... több»
#6

dokumentum

Netflix

Egy utazás azok szemén keresztül, akik úgy döntöttek, hogy saját történeteiket más emberek történeteivé varázsolják. több»

#7

dráma | életrajzi

Netflix

Az elmúlt évek egyik legellentmondásosabb olasz bírósági esete: egy fiút letartóztatnak egy kisebb balhé miatt, ám a fogvatartása alatt egyik nap holtan találják. Egy család élete... több»

#8

71 Silvio és a többiek  (2018)

(5) (7)

dráma | életrajzi

Paolo Sorrentino filmje napjaink Olaszországának leggazdagabb és egyben legellentmondásosabb személyiségéről, Silvio Berlusconiról. Kormánya hiába bukott meg többszöri alkalommal,... több»

Nem értek egyet az előttem szólóval, bár az tény, hogy a Silvio és a többiek nagyon más karakterű film, mint a rendezői korábbi munkái. Ennek ellenére szerintem kimondottan szórakoztató a maga módján, és azért elég vitriolos képet fest a volt olasz miniszerelnökről. Okés,... több»
#9

76 Hét nő  (2018)

(1)

dokumentum

Netflix

Hét nő élettörténetén keresztül hét különböző világot ismerhetünk meg. több»

Sajnos elég unalmasnak találtam és nem igazán kötött le. Lehet, hogy valaki más nem így lesz vele.
#10

dráma | rövidfilm

Afgánok ezrei menekültek már Olaszországba. Olyan azonban még nem történt, hogy egy menekült háziállatot is hozzon magával a több ezer kilométeres úton. Az olasz bevándorlási tiszt... több»

#11

dráma | fantasy

Lazzaro egyszerű parasztfiú, és olyan jólelkűen jámbor, hogy sokan azt gondolják róla, nincs ki a négy kereke. A fiú egy világtól ezárt, apró olasz faluban él a családjával, és a... több»

Talán egy kissé elvontnak tűnhet sokaknak, és talán-talán a történet sem annyira pörgős, mint egy kommerszebb filmnél, de megéri türelmesnek lenni, mivel nagyon sok mindent tud adni.
#12

dokumentum | történelmi

A santiagoi olasz nagykövetség nagy szerepet játszott abban a politikai puccs alatt, hogy kimenekítse az ellenzék képviselőit az országból.  több»

Rendező: Nanni Moretti

Szereplők: Nanni Moretti

#13

59 Loro  (2018)

(1)

dráma | életrajzi

Silvio Berlusconi karrierjének egy mozgalmas időszakában omlik össze kapcsolata második feleségével, Veronica Larioval. A LORO azt mutatja be, hogy ebben az időszakban mi történhetett a... több»

Silvio Berlusconiról filmet készíteni egyszerre lehet hálás és hálátlan feladat. Az olasz üzletember, politikus élete rendkívül gazdag és számtalan aspektust, megközelítési módot kínál feldolgozásra. Gondoljunk a fiatal évek szerencsevadász, ügyeskedő és karrierépítő... több»
#14

dráma

Chela és Chiquita mind a ketten gazdag, asuncióni családokból származnak, és 30 éve együtt vannak. Anyagi helyzetük azonban megváltozik, és meg kell válniuk örökölt... több»

#15

dokumentum

A 2017-ben afroamerikaiak ellen elkövetett gyilkosságsorozat sokkolta Amerikát. A film egy színesbőrű közösség történetét mutatja be, akik igazságra, méltóságra és túlélésre... több»

A férfi, aki megvette a Holdat
#16

vígjáték

Az olasz hírszerző ügynökség nehezen hihető információhoz jut: Szardínia szigetén él egy azonosítatlan ember, aki a Hold valódi tulajdonosa. Az információt azonnal megosztják a... több»

#17

dokumentum

A Firenze egy ékszerdoboz Itália közepén. Főterén, a Piazza della Signorián álló Palazzo Vecchio a történelem maga. 1298-ban kezdték el építeni, de a formája és díszítése... több»

Rendező: Piero Messina

Látványos és adatokban gazdag dokumentumfilm a legfontosabb firenzei épületről, amely építéstörténetével, freskóival maga is tanúskodik a történelem egy kis szeletéről. A freskók megörökítették a korabeli eseményeket, szereplőket, ugyanakkor például a Mediciek... több»
#18

70 Éter  (2018)

(4)

dráma | thriller | történelmi

A művészfilmek egyik legtehetségesebb alkotója, Krzysztof Zanussi a fausti tematikára alapuló, koprodukcióban készült filmjében egy a Nagy Háború idején tevékenykedő lengyel orvos... több»

Kimondottan izgalmas korba kalauzol el az Éter, ez még az első világháború előtti időszak, melyben már bőven ott van a feszültség. Maga a történet nagyon elgondolkodtató, párban, baráttal ajánlom megnézésre, mert lesz miről beszélni után. Részemről erős 4 csillag az... több»
#19

dráma | történelmi

A 16. századi Olaszországban egyre nagyobb teret nyer a reformáció, amit nem néznek jó szemmel a katolikus egyház berkein belül. Egy aprócska hegyi faluban élő korosodó férfi,... több»

#20

dokumentum

Netflix

Yasmin hároméves kora óta szinte normális életet élt németként. A család a polgárháború idején menekült el Szomáliából, és most szétszórtan él a világban. Amikor Yasmin... több»