Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2018-től 2018-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

87 Mű szerző nélkül  (2018)

(7) (7)

dráma | életrajzi | háborús | romantikus | thriller

Cinego | Telekom TVGO | HBO GO

Kurt Barnert (Tom Schilling), a fiatal művész Nyugat-Németországba menekül, de továbbra is gyötrik a gyemekként a náci rezsim alatt és az NDK-ban szerzett tapasztalatok. Amikor megismeri... több»

A film egy epikus, generációkat átfogó mese a művészetről, szerelemről, tragédiáról és politikáról. Kurt Barnert fiatal művész (Tom Schilling) Nyugat-Németországba menekül, de továbbra is kínozzák gyermekkorának a náci években átélt eseményei és már az NDK-ban megélt... több»
#2

69 Mindenki tudja  (2018)

(12) (8)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Laura spanyolországi szülőfalujába utazik Buenos Airesből, hogy részt vegyen testvére esküvőjén. Az este azonban egyáltalán nem sikerül úgy, ahogy az várható. Laura egy olyan... több»

Lassan kibontakozó, lírai mű Asghar Farhadi, a családi melodrámák rendezőjének új filmje, a Mindenki tudja. Lebilincselő történet, melynek fő erőssége az, hogy minél mélyebbre merülünk benne, annál tovább gyűrűzik a kezdeti konfliktus, annál tovább terebélyesedik a titkok... több»
#3

dráma | krimi | thriller

Cinego

Marcello egy igencsak kedves személy, de ideje java részét kutyák közt tölti. A légynek sem tudna ártani, amikor azonban összetűzésbe kerül a környéket terrorizáló Simone-nal,... több»

Nagyon érdekes karaktertanulmány, aminek minden esélye megvan az Oscaron. Gyönyörű történet, remek főszereplővel. A Szörnyek és szerelmek rendezője ismét egy igen egyedülálló filmmel rukkolt elő, amiről már most megmondható, hogy az év egyik legjobbja lesz. A legjobb... több»
#4

dokumentum

Netflix

Egy utazás azok szemén keresztül, akik úgy döntöttek, hogy saját történeteiket más emberek történeteivé varázsolják. több»

#5

dokumentum

A dokumentumfilm őszinten mutatja meg a fiatal zenészek magánéletét, a közös munka kreatív folyamatait, barátságuk és karrierjük alakulását.  több»

#6

64 Sóhajok  (2018)

(18) (13)

fantasy | horror | misztikus | thriller

Cinego | Amazon Prime Video

1977-ben egy fiatal amerikai táncos, Susei Bannion Berlinbe költözik, hogy csatlakozzon egy világhírű tánctársulathoz. Érkezését követően a társulat egyik tagja rejtélyes... több»

A közelébe sem ér az 1977 -es eredeti filmnek,amit egy zseni,Dario Argento rendezett.Ez nem is remake,inkább egy nagyon rossz reboot,amit teljesen értelmetlennek,és undorítónak tartok.Szégyen,hogy Argento mesterművét kifigurázzák.
#7

dokumentum

A művészet templomainak következő részében egy kivételes tehetségű festő örök érvényű remekének születési körülményeibe tekinthetünk be. A francia háborús évek alatt... több»

Rendező: Giovanni Troilo

Szereplők: Elisa Lasowski

Szerintem ez egy irtó izgalmas dokumentumfilm, nem csupán közelebb hozza az emberhez Monet műveit és munkásságát, de szerintem nagyon izgalmasan tálalja is ezt a témát. Mindenképpen érdemes megnézni!
#8

71 Silvio és a többiek  (2018)

(5) (7)

dráma | életrajzi

Paolo Sorrentino filmje napjaink Olaszországának leggazdagabb és egyben legellentmondásosabb személyiségéről, Silvio Berlusconiról. Kormánya hiába bukott meg többszöri alkalommal,... több»

Nem értek egyet az előttem szólóval, bár az tény, hogy a Silvio és a többiek nagyon más karakterű film, mint a rendezői korábbi munkái. Ennek ellenére szerintem kimondottan szórakoztató a maga módján, és azért elég vitriolos képet fest a volt olasz miniszerelnökről. Okés,... több»
#9

80 Hét nő  (2018)

(1)

dokumentum

Netflix

Hét nő élettörténetén keresztül hét különböző világot ismerhetünk meg. több»

Sajnos elég unalmasnak találtam és nem igazán kötött le. Lehet, hogy valaki más nem így lesz vele.
#10

dráma | életrajzi

Az elmúlt évek egyik legellentmondásosabb olasz bírósági esete: egy fiút letartóztatnak egy kisebb balhé miatt, ám a fogvatartása alatt egyik nap holtan találják. Egy család élete... több»

#11

dráma | rövidfilm

Afgánok ezrei menekültek már Olaszországba. Olyan azonban még nem történt, hogy egy menekült háziállatot is hozzon magával a több ezer kilométeres úton. Az olasz bevándorlási tiszt... több»

#12

dokumentum

Betekintés az internet árnyoldalára, ahol a kétes tartalmakat eltávolítják.  több»

#13

dokumentum | életrajzi

A művészet templomai ismeretterjesztő mozifilm-sorozat keretében a nagy nézői és kritikai sikert aratott Vatikáni múzeum, a Firenze és az Uffizi képtár, és Raffaello: A... több»

Ez egy nagyon igényes doku, pedig nem kifejezetten vagyok oda ezért a témáért, de még engem is nagyon le tudott bilincselni. Szerintem érdemes belevágni. Csakis ajánlani tudom!
#14

dráma | életrajzi

Egy festő a munkáin keresztül eleveníti fel Michelangelo életét és munkásságát.  több»

#15

72 Lábujjhegyen  (2018)

(2)

dráma

Netflix

Giovanni, Luca és Claudio édesanyját meggyilkolta az asszony volt élettársa. A három árva nevelőszülőkhoz kerül, akik mindent elkövetnek, hogy otthont biztosítsanak a gyermekeknek. több»

Erős történet az áldozatokról és a családról, érdemes megnézni, tanulságos.
#16

dráma | történelmi

A 16. századi Olaszországban egyre nagyobb teret nyer a reformáció, amit nem néznek jó szemmel a katolikus egyház berkein belül. Egy aprócska hegyi faluban élő korosodó férfi,... több»

#17

életrajzi

Netflix

Aldo Moro életének utolsó 55 napját feldolgozó történet, amelyet volt diákjai szemszögéből láthatunk.

Érdekes és lebilincselő film, jó sztorival és erős alakításokkal.
#18

dokumentum

A Firenze egy ékszerdoboz Itália közepén. Főterén, a Piazza della Signorián álló Palazzo Vecchio a történelem maga. 1298-ban kezdték el építeni, de a formája és díszítése... több»

Rendező: Piero Messina

Látványos és adatokban gazdag dokumentumfilm a legfontosabb firenzei épületről, amely építéstörténetével, freskóival maga is tanúskodik a történelem egy kis szeletéről. A freskók megörökítették a korabeli eseményeket, szereplőket, ugyanakkor például a Mediciek... több»
#19

70 Éter  (2018)

(4)

dráma | thriller | történelmi

A művészfilmek egyik legtehetségesebb alkotója, Krzysztof Zanussi a fausti tematikára alapuló, koprodukcióban készült filmjében egy a Nagy Háború idején tevékenykedő lengyel orvos... több»

Kimondottan izgalmas korba kalauzol el az Éter, ez még az első világháború előtti időszak, melyben már bőven ott van a feszültség. Maga a történet nagyon elgondolkodtató, párban, baráttal ajánlom megnézésre, mert lesz miről beszélni után. Részemről erős 4 csillag az... több»
#20

70 Relicious  (2018)

fantasy | rövidfilm

Egy értelmiségi épp bevásárol, amikor az egyik joghurtos poháron a saját nevét pillantja meg. A márkajelzés helyén pedig egy vallási szimbólum látható. több»