Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb életrajzi filmek 2018-től 2018-ig - Olaszország

#1

88 Mű szerző nélkül  (2018)

(7) (7)

dráma | életrajzi | háborús | romantikus | thriller

Cinego | HBO Max | Telekom TVGO

Kurt Barnert (Tom Schilling), a fiatal művész Nyugat-Németországba menekül, de továbbra is gyötrik a gyemekként a náci rezsim alatt és az NDK-ban szerzett tapasztalatok. Amikor megismeri... több»

A film egy epikus, generációkat átfogó mese a művészetről, szerelemről, tragédiáról és politikáról. Kurt Barnert fiatal művész (Tom Schilling) Nyugat-Németországba menekül, de továbbra is kínozzák gyermekkorának a náci években átélt eseményei és már az NDK-ban megélt... több»
#2

71 Silvio és a többiek  (2018)

(5) (7)

dráma | életrajzi

Paolo Sorrentino filmje napjaink Olaszországának leggazdagabb és egyben legellentmondásosabb személyiségéről, Silvio Berlusconiról. Kormánya hiába bukott meg többszöri alkalommal,... több»

Nem értek egyet az előttem szólóval, bár az tény, hogy a Silvio és a többiek nagyon más karakterű film, mint a rendezői korábbi munkái. Ennek ellenére szerintem kimondottan szórakoztató a maga módján, és azért elég vitriolos képet fest a volt olasz miniszerelnökről. Okés,... több»
#3

75 Loro  (2018)

(1)

dráma | életrajzi

Silvio Berlusconi karrierjének egy mozgalmas időszakában omlik össze kapcsolata második feleségével, Veronica Larioval. A LORO azt mutatja be, hogy ebben az időszakban mi történhetett a... több»

Silvio Berlusconiról filmet készíteni egyszerre lehet hálás és hálátlan feladat. Az olasz üzletember, politikus élete rendkívül gazdag és számtalan aspektust, megközelítési módot kínál feldolgozásra. Gondoljunk a fiatal évek szerencsevadász, ügyeskedő és karrierépítő... több»
#4

dráma | életrajzi

Netflix

Az elmúlt évek egyik legellentmondásosabb olasz bírósági esete: egy fiút letartóztatnak egy kisebb balhé miatt, ám a fogvatartása alatt egyik nap holtan találják. Egy család élete... több»

#5

dokumentum | életrajzi

Win Wenders filmje azon ritka alkotások egyike, amely a Vatikánnal szoros együttműködésben készült, hogy így adjon minél teljesebb és hitelesebb képet Ferenc pápáról.... több»

Tetszett, hogy a film nem próbál meg magasztos módon beszélni egy ilyen magas egyházi méltóságról. A pápa emberi arcát ismerhettem meg, nem pedig azt, amit személye képvisel, igazán releváns alkotás.
#6

dokumentum | életrajzi

A művészet templomai ismeretterjesztő mozifilm-sorozat keretében a nagy nézői és kritikai sikert aratott Vatikáni múzeum, a Firenze és az Uffizi képtár, és Raffaello: A... több»

Ez egy nagyon igényes doku, pedig nem kifejezetten vagyok oda ezért a témáért, de még engem is nagyon le tudott bilincselni. Szerintem érdemes belevágni. Csakis ajánlani tudom!
#7

dráma | életrajzi

Egy festő a munkáin keresztül eleveníti fel Michelangelo életét és munkásságát.  több»

#8

63 The Happy Prince  (2018)

(2)

dráma | életrajzi

Oscar Wilde utolsó napjainak története. Wilde egy olyan személyiség volt, aki ironikus távolságból szemlélte saját kudarcát, és olyan problémákat vet fel, amelyek humorosan... több»

Talán az egyik legjobb életrajzi film, amit az utóbbi időben láttam. Wilde az egyik kedvenc íróm, és szerintem méltó feldolgozása az ő életének ez az alkotás.
#9

életrajzi

Netflix

Aldo Moro életének utolsó 55 napját feldolgozó történet, amelyet volt diákjai szemszögéből láthatunk.

Érdekes és lebilincselő film, jó sztorival és erős alakításokkal.