Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2019-től 2019-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

74 A két pápa  (2019)

(12) (8)

dráma | életrajzi | vígjáték

Netflix

A Vatikán falai mögött a konzervatív Benedeknek és a kissé haladóbb szemléletű Ferenc pápának közös nevezőre kell jutnia, hogy biztos útra terelhessék a katolikus egyházat. több»

"Én vagyok a világ legnagyobb ateistája" – szoktam mondani. Mégis a megjelenést követő 1 év alatt 3x néztem meg a filmet, annyira tetszett. Úgy gondolom, hogy a vallás és a hit kérdése az utóbbi évtizedek alatt annyira szoros lett, hogy sokak szerint nincs hit vallásosság... több»
#2

dráma | krimi | történelmi

Gerardo úgy dönt, hogy Ausztriában próbál jövedelmezőbb munkát találni, a családja számára azonban ez egy rémálom kezdetét jelenti.

#3

77 A halhatatlan  (2019)

(6)

dráma | krimi

HBO GO

Ciro végzetes lövést kap, és ernyedten merül el Nápolyi-öböl hullámai közt. A férfi gyilkosa nem más, mint legjobb barátja. Genny. Miközben egyre lejjebb húzza a mélység, Ciro... több»

Olyan sokat nem vártam ettől a filmtől, de nagyon kellemes meglepetés ért. Simán kenterbe ver egy csomó mozifilmet. Az év eddigi legpozitívabb csalódása, és bár nem hibátlan, de ezért én akkor is megadom az öt csillagot.
#4

84 Fortuna istennő  (2019)

(3) (5)

dráma

Cinego

Alessandro és Arturo már több mint tizenöt éve alkotnak egy párt. Noha az egykori lángoló és szenvedélyes szerelem tiszteletteljes szeretetté alakult át az évek során, a... több»

2019 december 19 - én az olaszországi filmbemutató kapcsán láttam a filmet és sajnálattal látom, hogy még tervekben sincs a magyarországi bemutató. Karácsony előtt az egyik legtöbbet adó film volt, jó volt az időzítés. Jól megválasztott szereplők, csodálatos felvételek, és... több»
#5

83 Az első áruló  (2019)

(4) (8)

dráma | életrajzi | krimi

Telekom TVGO

A Cosa Nostra, a rettegett szicíliai maffia bukása két emberen múlt: Falcone bírón, és az egykori bűnöző, Tommaso Buscetta vallomásán, akinek megítélése máig igen vegyes... több»

Senkit ne riasszon el a hosszú játékidő, minden perce aranyat ér! Hiteles(nek tűnő) képet fest az olasz maffia működéséről, komplex módon mutatja be a Cosa Nostrát és az országban uralkodó viszonyokat is. És mindeközben egy percig sem untat. Talán kicsit nagyobb hangsúlyt... több»
#6

animáció | családi | fantasy | kaland

Cinego | Telekom TVGO

Az Oscar-díjra jelölt A vörös teknős című animációs film alkotói ezúttal Dino Buzzati egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb hatású meséjét dolgozták fel az animáció műfajában.... több»

Ez az az animációs film, ami végre nem csak tetszett, hanem teljesen lenyűgözött. A gyönyörű grafikának köszönhetően számomra olyan élményt nyújtott, mintha egy hatalmas élő mesekönyvet lapoztam volna. A története látszólag egy egyszerű, gyerekeknek szóló mese a... több»
#7

dokumentum

Egy parkour csapat szemén keresztül ismerhetjük meg a fiatalok fájdalmait és szenvedéseit Gazában. több»

Rendező: Manu Gerosa

#8

dráma

HBO GO | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

Egy kislány története, ami a festői olasz tengerparton játszódik, és a kimondatlan dolgok csendje meséli el az életét. Szülei munkát keresve a nagymamájánál hagyták, akivel nehezen... több»

Ez egy boldogságot árasztó, kedves kis film, nagyon életingenlő hozzáállással. Csak ajánlani tudom, minden szempontból egy remek alkotás.
#9

76 Időtlen szerelem  (2019)

(4) (5)

musical

Matteo és Francesca kapcsolata a lány fékezhetetlen lázongása miatt ér véget. Nem szeretne elköteleződni, utazgatásra és szórakozásra vágyik. Szerelmüket az 5 évig tartó... több»

Igazán fülbemászó dallamokat hallhattam, és bár egy nekem egy kicsit nyálasra sikerült a téma, mindezek ellenére szerintem egyszer simán megnézhetitek a párotokkal, mert ez tényleg az a fajta musical, ami alkalmas erre.
#10

74 Ragadozók  (2019)

(4) (7)

dráma | krimi

Cinego

Fegyveres tizenévesek csoportja tartja rettegésben Nápoly lakóit. Egyetlen dolgot szeretnének, bármi áron pénzhez jutni. Halált megvető bátorsággal szerzik meg a hatalmat a... több»

Kendőzetlenül mutat be egy olyan valóságot, amelyről nehezen veszünk tudomást; egy csapat gyerek bűncselekmények sorozatát követi el tkp. ők a helyi alvilág. A filmet nézve végig ott motoszkált a fejemben, hogy hol és mikor lehetett volna elejét venni a dolgoknak, hiszen 15... több»
#11

dokumentum

A Madridi Nemzeti Múzeum képtára 2019-ben ünnepli gyűjteménye megnyitásának 200. évfodulóját. A jubileum alkalmából A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozat októberi... több»

Rendező: Valeria Parisi

Szereplők: Jeremy Irons

Szerintem sokak számára nagyon távol eső tud lenni ez a téma, úgyszólván akár csontszáraz is. De a Prado számomra épp az ellenkezőjét teszi, közelebb hozza a művészetet az emberhez. Csakis ajánlani tudom.
#12

dokumentum

Egy hideg téli reggelen Flesichmann doktor kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy lassan elveszíti az emlékeit. Így rövidesen egy álomszerű kalandba mélyül, amely a valóság és a... több»

#13

73 Il Peccato  (2019)

dráma | életrajzi | történelmi

Michelangelo Buonarroti lebilincselő életének története.

#14

72 Világpolgárok  (2019)

(4)

vígjáték

Cinego | Telekom TVGO

Vajon mikor jön el az ember életében a pillanat, amikor azt mondja, elég volt, ideje változtatni? Attilio, Giorgetto és a Professzor ahelyett, hogy élveznék a jól megérdemelt nyugdíjas... több»

Bevallom kissé féltem ettől a filmtől, hogy majd egyszerűen csak lehangoló lesz, de őszintén szólva elképesztően kellemes volt az egész. Nem az a fajta humor, amitől hatalmasakat tudtam nevetni, sokkalta inkább érzelmesebb és intelligensebb. Nagyon megérintett, és már csak ezért... több»
#15

72 Flesh Out  (2019)

dráma

Egy mauritániai nőt arra kényszerítenek, hogy túl sokat egyen, így kívánatosabbá váljon és végre férjet találhasson magának. több»

#16

dráma

Egy tágas, az idő vonzáskörén kívül eső bálterem, melyben különböző sorsok fonódnak össze. több»

#17

dráma

Netflix

A film egy calabriai bűnöző család és egy fiatalkorúak bíróságán dolgozó bíró éveken át tartó kapcsolatán keresztül mutatja be a maffia működését, arra helyezve a hangsúlyt,... több»

Nagyon érdekes film a maffia működéséről. A legszomorúbb, hogy nagyon is valóságos.
#18

dokumentum | életrajzi

A művészet templomai ezúttal Paul Gauguin művészetének nyomába ered, a sajátos stílust ihlető helyszíneken tesz barangolást. A festő 1891-ben kelt útra, hogy megkeresse azt a földi... több»

Bátran ajánlom azoknak is, akik nincsenek oda a dokumentumfilmekért. Nem egy szokásos száraz, tényközlő filmmel van dolgunk, izgalmas helyszínekre kalauzol el, a narrátor pedig olyan információkat gyűjtött össze, amiket nehéz lenne wiki****ról vagy lexikonokból összemazsolázni.
#19

történelmi

Netflix

1969 decemberében egy szörnyű bombamerénylet sokkolta az olasz közvéleményt. A Piazza Fontana téren történet banki támadás következtében 17-en meghaltak és 88-an megsebesültek. A... több»

Jó példája annak, hogy a valóság néha elképesztőbb, mint a képzelet, tudom ajánlani.
#20

dokumentum

Netflix

Párbeszédek és ének ötvözésével a dokumentumfilm bemutatja a pásztorkodás történetét Szardínia szívében. több»

Rendező: Davide Melis