Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2019-től 2019-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

74 A két pápa  (2019)

(12) (8)

dráma | életrajzi | vígjáték

Netflix

A Vatikán falai mögött a konzervatív Benedeknek és a kissé haladóbb szemléletű Ferenc pápának közös nevezőre kell jutnia, hogy biztos útra terelhessék a katolikus egyházat. több»

"Én vagyok a világ legnagyobb ateistája" – szoktam mondani. Mégis a megjelenést követő 1 év alatt 3x néztem meg a filmet, annyira tetszett. Úgy gondolom, hogy a vallás és a hit kérdése az utóbbi évtizedek alatt annyira szoros lett, hogy sokak szerint nincs hit vallásosság... több»
#2

dráma | krimi | történelmi

Gerardo úgy dönt, hogy Ausztriában próbál jövedelmezőbb munkát találni, a családja számára azonban ez egy rémálom kezdetét jelenti.

#3

77 A halhatatlan  (2019)

(6)

dráma | krimi

HBO GO

Ciro végzetes lövést kap, és ernyedten merül el Nápolyi-öböl hullámai közt. A férfi gyilkosa nem más, mint legjobb barátja. Genny. Miközben egyre lejjebb húzza a mélység, Ciro... több»

Olyan sokat nem vártam ettől a filmtől, de nagyon kellemes meglepetés ért. Simán kenterbe ver egy csomó mozifilmet. Az év eddigi legpozitívabb csalódása, és bár nem hibátlan, de ezért én akkor is megadom az öt csillagot.
#4

84 Fortuna istennő  (2019)

(3) (5)

dráma

Cinego

Alessandro és Arturo már több mint tizenöt éve alkotnak egy párt. Noha az egykori lángoló és szenvedélyes szerelem tiszteletteljes szeretetté alakult át az évek során, a... több»

2019 december 19 - én az olaszországi filmbemutató kapcsán láttam a filmet és sajnálattal látom, hogy még tervekben sincs a magyarországi bemutató. Karácsony előtt az egyik legtöbbet adó film volt, jó volt az időzítés. Jól megválasztott szereplők, csodálatos felvételek, és... több»
#5

83 Az első áruló  (2019)

(4) (8)

dráma | életrajzi | krimi

Telekom TVGO

A Cosa Nostra, a rettegett szicíliai maffia bukása két emberen múlt: Falcone bírón, és az egykori bűnöző, Tommaso Buscetta vallomásán, akinek megítélése máig igen vegyes... több»

Senkit ne riasszon el a hosszú játékidő, minden perce aranyat ér! Hiteles(nek tűnő) képet fest az olasz maffia működéséről, komplex módon mutatja be a Cosa Nostrát és az országban uralkodó viszonyokat is. És mindeközben egy percig sem untat. Talán kicsit nagyobb hangsúlyt... több»
#6

74 Ragadozók  (2019)

(4) (7)

dráma | krimi

Cinego

Fegyveres tizenévesek csoportja tartja rettegésben Nápoly lakóit. Egyetlen dolgot szeretnének, bármi áron pénzhez jutni. Halált megvető bátorsággal szerzik meg a hatalmat a... több»

Kendőzetlenül mutat be egy olyan valóságot, amelyről nehezen veszünk tudomást; egy csapat gyerek bűncselekmények sorozatát követi el tkp. ők a helyi alvilág. A filmet nézve végig ott motoszkált a fejemben, hogy hol és mikor lehetett volna elejét venni a dolgoknak, hiszen 15... több»
#7

dráma

HBO GO

Egy kislány története, ami a festői olasz tengerparton játszódik, és a kimondatlan dolgok csendje meséli el az életét. Szülei munkát keresve a nagymamájánál hagyták, akivel nehezen... több»

Ez egy boldogságot árasztó, kedves kis film, nagyon életingenlő hozzáállással. Csak ajánlani tudom, minden szempontból egy remek alkotás.
#8

dráma | krimi

Netflix

Egy fiatal srác a felnőttéválás küszöbén Milanó leghírhedtebb és legbefolyásosabb bűnözőjévé válik, így a "ndrangheta" berkein belül is a legbefolyásosabb alak lesz. több»

#9

70 Flesh Out  (2019)

dráma

Egy mauritániai nőt arra kényszerítenek, hogy túl sokat egyen, így kívánatosabbá váljon és végre férjet találhasson magának. több»

#10

dráma

Egy tágas, az idő vonzáskörén kívül eső bálterem, melyben különböző sorsok fonódnak össze. több»

#11

69 A mi pápánk  (2019)

(1)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

Egy fiatal színész Ferenc pápa élettörténetének nyomába ered, hogy jobban megismerhesse azt az embert, akit el akar majd játszani.

Sajnos nem tudom megállapítani, mennyire igaz, amit a film lefestett a pápáról, de érdekes volt, szerintem érdemes megnézni.
#12

dráma

Netflix

Marco Parisi egy elektronikus eszközöket gyártó cég hűséges és megbecsült alkalmazottja. Gyönyörű feleségével éppen a kisfiuk születését várják. A dolgok azonban egyik percről... több»

Motiváló film, talán nem a legszebb, de mindenképpen hatásos és valósághű.
#13

66 Dafne  (2019)

(2)

dráma

Netflix

Dafne egy fiatal Down-szindrómás nő, aki anyja váratlan halálakor nemcsak a gyásszal kénytelen megbirkózni, hanem letargiába zuhant apjában is tartania kell a lelket. Egy idő után... több»

Az ehhez hasonló filmek talán kicsit segítenek az embereknek elfogadóbbá válni. Számomra különös érzelmi élményt nyújtott, mindenképp ajánlom megnézni.
#14

65 Pinokkió  (2019)

dráma | fantasy

A Pinocchio című klasszikus mese élőszereplős adaptációja, melyben egy fából faragott kisfiú életre kel. több»

#15

65 Martin Eden  (2019)

(4) (5)

dráma | romantikus

Cinego | Telekom TVGO

Martin Eden fiatal alkotóként mindent megtesz, hogy az irodalom legnagyobbjai közé kerülhessen, ebbéli szándékától senki nem tántoríthatja el. Szakadatlanul küzd, hogy végre... több»

Meglepően eredeti és jól összerakott film, ami nagyon hű az alapanyagához, de hozzá is tud tenni. Várakozások nélkül ültem le elé, de kellemes meglepetést okozott.
#16

64 Anyaság  (2019)

dráma

Buenos Aires egy kolostorában a szerzetesnővérek fiatal lányoknak és csecsemőiknek nyújtanak menedéket. A film három nő életét mutatja be, akik közt olyan láthatatlan kötelék... több»

#17

dráma

Netflix

A film egy calabriai bűnöző család és egy fiatalkorúak bíróságán dolgozó bíró éveken át tartó kapcsolatán keresztül mutatja be a maffia működését, arra helyezve a hangsúlyt,... több»

Nagyon érdekes film a maffia működéséről. A legszomorúbb, hogy nagyon is valóságos.
#18

62 Il Peccato  (2019)

dráma | életrajzi | történelmi

Michelangelo Buonarroti lebilincselő életének története.

#19

61 A világ dicsősége  (2019)

(4) (1)

dráma

Daniel több évnyi rabság után szabadul a börtönből, melyet követően visszatér otthonába, Marseille-be. Egykori feleségétől, Sylvie-től megtudja, hogy a távollétében lányuk,... több»

Nekem így néz ki egy igazán fajsúlyos filmalkotás, amely mentes minden művészi szenvelgéstől. Nagyon jó volt megnézni, és egész biztos, hogy még valaha elő fogom szedni.
#20

dráma | történelmi

Az ókori római történetírók és a korabeli mitikus történetek szerint Romulus és Remus rakta le az alapjait a városnak, mely hamarosan a világ legerősebb birodalmává nőtte ki... több»

Mi tagadás, nagyon meglepett a film, nem gondoltam, hogy ennyire sötét és véres lesz. Nincs benne gyengédség, sem romantizált mitológia gondoskodó anyafarkassal meg vigyázó folyóval, inkább Róma véres története, pusztítás és erőszakos karakterek jelennek meg benne. Kissé... több»