Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2019-től 2019-ig - Olaszország

#1

75 A két pápa  (2019)

(12) (8)

dráma | életrajzi | vígjáték

Netflix

A Vatikán falai mögött a konzervatív Benedeknek és a kissé haladóbb szemléletű Ferenc pápának közös nevezőre kell jutnia, hogy biztos útra terelhessék a katolikus egyházat. több»

"Én vagyok a világ legnagyobb ateistája" – szoktam mondani. Mégis a megjelenést követő 1 év alatt 3x néztem meg a filmet, annyira tetszett. Úgy gondolom, hogy a vallás és a hit kérdése az utóbbi évtizedek alatt annyira szoros lett, hogy sokak szerint nincs hit vallásosság... több»
#2

77 A halhatatlan  (2019)

(6)

dráma | krimi

HBO Max

Ciro végzetes lövést kap, és ernyedten merül el Nápolyi-öböl hullámai közt. A férfi gyilkosa nem más, mint legjobb barátja. Genny. Miközben egyre lejjebb húzza a mélység, Ciro... több»

Olyan sokat nem vártam ettől a filmtől, de nagyon kellemes meglepetés ért. Simán kenterbe ver egy csomó mozifilmet. Az év eddigi legpozitívabb csalódása, és bár nem hibátlan, de ezért én akkor is megadom az öt csillagot.
#3

84 Fortuna istennő  (2019)

(3) (5)

dráma

Cinego

Alessandro és Arturo már több mint tizenöt éve alkotnak egy párt. Noha az egykori lángoló és szenvedélyes szerelem tiszteletteljes szeretetté alakult át az évek során, a... több»

2019 december 19 - én az olaszországi filmbemutató kapcsán láttam a filmet és sajnálattal látom, hogy még tervekben sincs a magyarországi bemutató. Karácsony előtt az egyik legtöbbet adó film volt, jó volt az időzítés. Jól megválasztott szereplők, csodálatos felvételek, és... több»
#4

dráma | krimi | történelmi

Gerardo úgy dönt, hogy Ausztriában próbál jövedelmezőbb munkát találni, a családja számára azonban ez egy rémálom kezdetét jelenti.

#5

80 Az első áruló  (2019)

(4) (8)

dráma | életrajzi | krimi

Telekom TVGO

A Cosa Nostra, a rettegett szicíliai maffia bukása két emberen múlt: Falcone bírón, és az egykori bűnöző, Tommaso Buscetta vallomásán, akinek megítélése máig igen vegyes... több»

Senkit ne riasszon el a hosszú játékidő, minden perce aranyat ér! Hiteles(nek tűnő) képet fest az olasz maffia működéséről, komplex módon mutatja be a Cosa Nostrát és az országban uralkodó viszonyokat is. És mindeközben egy percig sem untat. Talán kicsit nagyobb hangsúlyt... több»
#6

80 Dafne  (2019)

(2)

dráma

Netflix

Dafne egy fiatal Down-szindrómás nő, aki anyja váratlan halálakor nemcsak a gyásszal kénytelen megbirkózni, hanem letargiába zuhant apjában is tartania kell a lelket. Egy idő után... több»

Az ehhez hasonló filmek talán kicsit segítenek az embereknek elfogadóbbá válni. Számomra különös érzelmi élményt nyújtott, mindenképp ajánlom megnézni.
#7

75 Ragadozók  (2019)

(4) (7)

dráma | krimi

Cinego

Fegyveres tizenévesek csoportja tartja rettegésben Nápoly lakóit. Egyetlen dolgot szeretnének, bármi áron pénzhez jutni. Halált megvető bátorsággal szerzik meg a hatalmat a... több»

Kendőzetlenül mutat be egy olyan valóságot, amelyről nehezen veszünk tudomást; egy csapat gyerek bűncselekmények sorozatát követi el tkp. ők a helyi alvilág. A filmet nézve végig ott motoszkált a fejemben, hogy hol és mikor lehetett volna elejét venni a dolgoknak, hiszen 15... több»
#8

74 Flesh Out  (2019)

dráma

Egy mauritániai nőt arra kényszerítenek, hogy túl sokat egyen, így kívánatosabbá váljon és végre férjet találhasson magának. több»

#9

dráma

Netflix

A film egy calabriai bűnöző család és egy fiatalkorúak bíróságán dolgozó bíró éveken át tartó kapcsolatán keresztül mutatja be a maffia működését, arra helyezve a hangsúlyt,... több»

Nagyon érdekes film a maffia működéséről. A legszomorúbb, hogy nagyon is valóságos.
#10

69 A mi pápánk  (2019)

(1)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

Egy fiatal színész Ferenc pápa élettörténetének nyomába ered, hogy jobban megismerhesse azt az embert, akit el akar majd játszani.

Sajnos nem tudom megállapítani, mennyire igaz, amit a film lefestett a pápáról, de érdekes volt, szerintem érdemes megnézni.
#11

68 L'Agnello  (2019)

dráma

Netflix

A tizenhat éves Anita apja súlyos beteg, transzplantációra vár. A bátyja kompatibilis donor, de ők ketten évek óta nem beszéltek egymással. Anita úgy dönt, hogy a nagybátyja... több»

#12

67 Pinokkió  (2019)

dráma | fantasy

A Pinocchio című klasszikus mese élőszereplős adaptációja, melyben egy fából faragott kisfiú életre kel. több»

#13

dráma | krimi | thriller

A 70-es évek Nápolyában élő öreg bérgyilkos nyomában járunk, akit fia meggyilkolása kényszerít arra, hogy újra akcióba lépjen.

#14

65 Martin Eden  (2019)

(4) (5)

dráma | romantikus

Cinego | Telekom TVGO

Martin Eden fiatal alkotóként mindent megtesz, hogy az irodalom legnagyobbjai közé kerülhessen, ebbéli szándékától senki nem tántoríthatja el. Szakadatlanul küzd, hogy végre... több»

Meglepően eredeti és jól összerakott film, ami nagyon hű az alapanyagához, de hozzá is tud tenni. Várakozások nélkül ültem le elé, de kellemes meglepetést okozott.
#15

65 Tommaso  (2019)

dráma

Egy Rómában élő amerikai művész története, aki fiatal feleségével és 3 éves kislányával kezdett új életet. több»

#16

dráma

HBO Max

Egy kislány története, ami a festői olasz tengerparton játszódik, és a kimondatlan dolgok csendje meséli el az életét. Szülei munkát keresve a nagymamájánál hagyták, akivel nehezen... több»

Ez egy boldogságot árasztó, kedves kis film, nagyon életingenlő hozzáállással. Csak ajánlani tudom, minden szempontból egy remek alkotás.
#17

63 Nevia  (2019)

(3)

dráma

HBO Max

A nyomor elől menekülve Neiva egy cirkusztársulathoz szegődik, hogy új életet kezdhessen.

Kicsit keserédes olasz dráma - nem kiugró alkotás, de inkább ez, mint a Hallmark-filmek.
#18

63 Anyaság  (2019)

dráma

Buenos Aires egy kolostorában a szerzetesnővérek fiatal lányoknak és csecsemőiknek nyújtanak menedéket. A film három nő életét mutatja be, akik közt olyan láthatatlan kötelék... több»

#19

dráma | krimi

Netflix

Egy fiatal srác a felnőttéválás küszöbén Milanó leghírhedtebb és legbefolyásosabb bűnözőjévé válik, így a "ndrangheta" berkein belül is a legbefolyásosabb alak lesz. több»

#20

dráma | történelmi

Netflix

Az emberiség legsötétebb időszaka elevenedik meg ebben a lebilincselő dokumentumfilmben, amely az Oscar-díjas színésznő, Helen Mirren közreműködésével valósult meg. Anne Frank... több»

Anne Frank, a második világháború poklában a nácik elől bujkáló holland kislány felkavaró naplót hagyott hátra az utókorra. Lejegyezte mindennapjait, például az aprócska és titkos lakásrészben zajló kapcsolatokat, vitákat és szerelmi viszonyt is, mely a mostoha körülmények... több»