Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dokumentum filmek 2019-től 2019-ig - Olaszország

#1

dokumentum

A Madridi Nemzeti Múzeum képtára 2019-ben ünnepli gyűjteménye megnyitásának 200. évfodulóját. A jubileum alkalmából A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozat októberi... több»

Rendező: Valeria Parisi

Szereplők: Jeremy Irons

Szerintem sokak számára nagyon távol eső tud lenni ez a téma, úgyszólván akár csontszáraz is. De a Prado számomra épp az ellenkezőjét teszi, közelebb hozza a művészetet az emberhez. Csakis ajánlani tudom.
#2

dokumentum

Ötszáz évvel ezelőtt született az itáliai reneszánsz utolsó nagy művésze, Tintoretto, aki Tizianoval és Veronesevel versengve a késő reneszánsz legizgalmasabb, legformabontóbb és... több»

Egyik kedvenc festőmről szóló dokumentumfilm, ráadásul első osztályú a kivitelezés, nagyon élveztem.
#3

dokumentum

Carolina Rosi egy teljesen új filmes narratívát bontakoztat ki filmjeiben. Alábbi alkotása a legkülönbözőbb országok hatalmi helyzeteit, illetve a hatalom korrupttá válásának... több»

#4

dokumentum

Egy hideg téli reggelen Flesichmann doktor kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy lassan elveszíti az emlékeit. Így rövidesen egy álomszerű kalandba mélyül, amely a valóság és a... több»

#5

dokumentum

Egy parkour csapat szemén keresztül ismerhetjük meg a fiatalok fájdalmait és szenvedéseit Gazában. több»

Rendező: Manu Gerosa

#6

dokumentum

Netflix

Az egykori drogbáró, Jota Cardona története, aki a Medellin kartellel és olyan emberekkel dolgozott együtt, mint Pablo Escobar és Griselda Blanco. A különbség közöttük az, hogy Jota... több»

#7

dokumentum | életrajzi

Valentina Guido Crepax alkotása. Ő az a nő, aki megtestesíti a férfiak számára a szabadságot, a függetlenséget és a bájt. Ez a dokumentumfilm azonban maga az alkotó elméjébe enged... több»

Eléggé magával ragadó dokumentumfilm, nekem lekötötte a figyelmemet és érdekesnek mondanám.
#8

dokumentum

Netflix

Párbeszédek és ének ötvözésével a dokumentumfilm bemutatja a pásztorkodás történetét Szardínia szívében. több»

Rendező: Davide Melis

#9

dokumentum | életrajzi

A művészet templomai ezúttal Paul Gauguin művészetének nyomába ered, a sajátos stílust ihlető helyszíneken tesz barangolást. A festő 1891-ben kelt útra, hogy megkeresse azt a földi... több»

Bátran ajánlom azoknak is, akik nincsenek oda a dokumentumfilmekért. Nem egy szokásos száraz, tényközlő filmmel van dolgunk, izgalmas helyszínekre kalauzol el, a narrátor pedig olyan információkat gyűjtött össze, amiket nehéz lenne wiki****ról vagy lexikonokból összemazsolázni.
#10

dokumentum

Hét festményt tulajdonítottak el 1983-ban a Szépművészeti Múzeumból, köztük Raffaello Esterházy Madonnáját. Az eset megdöbbentette a közvéleményt. 35 évvel a történtek után a... több»

Ez egy nagy történet, amit érdemes ismerni, és érdemes lenne középiskolákban is vetíteni, mert nagyon sokat mesél a korról - talán plasztikusabban is, mint sok tankönyv.
A szenvedélyes Anna Magnani
#11

dokumentum | életrajzi

Anna Magnani a második világháború után kibontakozó olasz filmművészet egyik legnagyobb színésznője, a rövid életű neorealizmus ikonja, az olaszok büszkén szeretett Nannarellája... több»

Rendező: Enrico Cerasuolo

Szereplők: Anna Magnani

#12

dokumentum

Andrea Palladio építész életét és munkáságát ismerhetjük meg. A dokumentumfilm azt tárja fel, mikiént határozta meg Palladio mint késő reneszánsz európai építész Amerika... több»

#13

dokumentum

Mozikban

A Frida - Viva la vida című dokumentumfilmben az ikonikus festőnő, Frida Kahlo személyisége soha nem látott formában tárul a nézők szeme elé. Egyszerre ismerhetjük meg a feminista... több»

Rendező: Giovanni Troilo

Szereplők: Asia Argento

Amikor ilyen produkciók készülnek látom be, hogy egyre kevésbé igaz, hogy egy dokumentumfilm nem lehet 'izgalmas'. A művészet templomai: Frida Kahlo egy igazán különleges alkotás, és szerintem hálásak lehetünk, hogy ilyen filmek is eljutnak a hazai mozikba. A művészet iránt... több»
#14

dokumentum

Pompeii pusztulása hatalmas katasztrófa volt az emberiség történelmében; megtudjuk, mi történt utána, az elpusztult régió újjáépítésétől Titusz római császár... több»

Rendező: Sabine Bier

A genovai hídomlás
#15

dokumentum

Disney+

A genovai Morandi híd egyik szakasza 2018. augusztus 14-én leomlott. A katasztrófában 43 ember meghalt, a szerkezet pedig olyan súlyosan megrongálódott, hogy a hatóságok a lebontása és... több»