Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb filmek 2020-től 2020-ig - Németország

Saját filmes lista készítése
#1

74 A nomádok földje  (2020)

(10) (5)

dráma | road movie

Telekom TVGO

Egy nevadai vidéki város gazdasági összeomlása után Fern (Frances McDormand) összepakol, és kisteherautójával útra kel, hogy modern nomádként tárja fel a hagyományos társadalmon... több»

Chloé Zhao 3 Oscar-díjas rendezése nem pusztán az aranyszobrocskák száma miatt figyelemre méltó. Az idei Oscar-gála A nomádok földjének köszönhetően több történelmi pillanatot is adott a világnak: Chloé Zhao második nőként, ugyanakkor első ázsiai származású nőként... több»
#2

84 Nincs gonosz  (2020)

(4) (5)

akció | dráma

Cinego

Mohammad Raszulof négy történeten keresztül próbál választ találni olyan, a despotikus államok jogrendszerét érintő kérdésekre, melyek az egyén szabadságának kifejezését, a... több»

Hú, nem is tudom, hol fogjak hozzá. Ez a négy sztori nagyon kemény, és hihetetlen, hogy ilyesmi ma még létezik. Ilyenkor vagyok hálás, hogy nem ilyen rendszerbe születtem... Megrázó, nem is találom a szavakat. Fontos film, amit minél többeknek látnia kéne!
#3

akció | fantasy | kaland

Telekom TVGO

Amikor a tapasztalt és félelmet nem ismerő Artemis hadnagy (Milla Jovovich) hűséges katonáival az oldalán egy portálon keresztül egy olyan, számukra mindaddig ismeretlen világba kerül,... több»

A Kaptár-filmek mérsékelt sikere után Paul W. S. Anderson ismét nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis ezúttal egy másik zseniális videójáték-széria, a Monster Hunter filmvászonra való átültetésére vállalkozott. A castinggal most is biztosra ment; a főszerepben ismér Milla... több»
#4

dráma | háborús | történelmi

Miután a szerb hadsereg elfoglalja Srebrenicát, Aida, a középkorú angoltanár férjével és két felnőtt gyermekével az ENSZ bázisán keres menedéket és védelmet. Fordítóként olyan... több»

#5

82 Kedves kém  (2020)

(2) (2)

dokumentum

Cinego

Sergio, a nyolcvanharmadik életévét taposó magánnyomozó különös megbízást kap. Egy chilei idősotthonba költözik, hogy jelentést készítsen az egyik bentlakóról.  Küldetése... több»

Nagyon megható, viszont rendkívül humoros is helyenként, ajánlom.
#6

81 Otac  (2020)

dráma

Nikola egyre elkeserítőbb körülmények között él egy szerb kisfaluban két gyermekével. A rossz életkörülmények miatt az egyedül maradt apára rászáll a gyámhatóság, a férfi... több»

#7

dokumentum

Maria Ressa és újságíró kollégái a Rappler online lapnál utolsó őrszemként állnak helyt a Fülöp-szigeteki Duterte-diktatúra legrosszabb napjaiban. Az erőszakot nyíltan... több»

Rendező: Marc Wiese

#8

79 Perzsa nyelvleckék  (2020)

(4) (5)

dráma | háborús

A második világháború alkonyán, 1944-ben a német koncentrációs táborok kegyetlen körülményei között tízezrek várják a biztos halált, beleértve a zsidó származású francia... több»

Amit rögtön kiemelnék az elején, az a képi világ és az ezzel járó sajátságos atmoszféra. Szeretem az olyan filmeket, amiknek vizuálisan is van stílusuk, és ebben a Perzsa nyelvleckék nagyon erős. Ha a forgatókönyvre és a párbeszédekre is ennyi figyelem jutott volna, azt tudtam... több»
#9

79 Baikal  (2020)

családi | dokumentum | dráma

Bajkál. Juma csodálatos kalandjai. Egyszer egy réges-régi, mélységes mély, kristálytiszta tóban, ahol tengernyi veszély rejtőzik, történt egy csoda. Egy csöppnyi hókunyhóban... több»

#10

családi | dráma

HBO GO

Egy mongol család békésen, a régi hagyományokat követve él a sztyeppén. Állatokat tenyésztenek, és portékájukat eladják a piacon. Azonban egy terjeszkedő bányatársaság veszélyt... több»

Kicsit szkeptikusan álltam a filmhez, mivel Mongóliából érkezett, de egy igazán megható és szép történetet kaptam, gyönyörű tájakat és egy bemutatót az országról.
#11

77 Otthonom  (2020)

(3)

dokumentum

Két évtizede az Enache család tagjai, a szülők és kilenc gyermekük a Bukaresti-delta pusztájában élnek. A folyó túloldalán fekszik a román főváros, ahol a hatóságok hosszú évek... több»

A filmnél már csak a háttérmunkája érdekesebb: a családot egy közel négy évig tartó szociális program segítette, az alkotók pedig rettenetesen hosszú időt töltöttek azzal, hogy elnyerjék a család bizalmát, és ennyire őszinte filmet készíthessenek róluk. Megérte? Meg.
#12

animáció

Telekom TVGO

Toby Genkel és Xavier Giacometti filmje a klasszikus animációs sorozat egész estés változata, melyben a sorozat összes közkedvelt karaktere feltűnik.  Miközben törzsének... több»

Nem csak a Pixar tud ám több generáció számára is szórakoztató és tanulságos animációs filmet készíteni, ezt most a franciák is bizonyították. Nem állítom, hogy ez lesz az idei év legjobbja, de a Yakari, a film egy nagyon is korrekt filmecske, ami ki tud kapcsolni egy fárasztó... több»
#13

77 Curveball  (2020)

krimi | szatíra | thriller | történelmi | vígjáték

A groteszk, olykor szürreális történet az egész világot megrázó bizonyítékokat sorakoztat fel az iraki háború kiváltó okairól. több»

#14

dráma

Miután teste valóságos műalkotássá alakult, Sam, a szíriai menekült kénytelen azzal szembesülni, hogy sokkal többet adott el, mint a saját bőre. több»

#15

dokumentum

Az Erdőrablók, amely a fa betakarításától kezdve az előállított termékek forgalmazásáig dokumentálja az illegális fakitermeléshez kapcsolódó tevékenységek láncolatát. több»

#16

dráma | háborús

HBO GO

Rojda egy német katona, és kurd származású. Sok év után rátalál édesanyjára egy görög menekülttáborban, majd rádöbben, húga is életben van, Irakban. Önkéntesnek jelentkezik... több»

A Szépség
#17

74 A Szépség  (2020)

rövidfilm

Országos Természet-, Németország és Környezetvédelmi Filmnapok. Pascal Scheibli filmje. több»

Rendező: Pascal Schelbli

Szereplők: Charlie Gardner

#18

dokumentum | dráma

Joseph Mohr 1818-ban megírta a világ legismertebb karácsonyi énekét. Ennek a dalnak a történetét tárja fel a dokumentumfilm. több»

#19

dokumentum

Sir Christopher Clark történész Cambridge-ből, aki az UNESCO világörökségét képező helyekre kalauzol el minket, hogy gyönyörködhessünk az ember- és természetalkotta csodákban. több»

Szereplők: Christopher Clark

#20

dokumentum | történelmi

Hetven évvel kiszabadulása után Kitty Hart-Moxon visszatér az auschwitzi haláltáborba, hogy ott két 16 éves diáknak meséljen a kitartásról, emberi erőről és a barátságról. több»