Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb életrajzi filmek 2020-től 2020-ig - Magyarország

Saját filmes lista készítése
#1

81 A feltaláló  (2020)

(7) (6)

dráma | életrajzi

Netflix | Filmio

Hosszas kísérletezés után az 1960-as években Dr. Béres József rájött, hogy a növények betegségei hozzáadott nyomelemekkel kezelhetők. Feltételezve, hogy az eljárás állatok és... több»

Elég vegyes gondolatok kavarogtak a fejemben, miután megnéztem a filmet, mert alapvetően tetszett, ugyanakkor a részleteit jobban átgondolva néhány elemében kicsit túlzásba estek a készítők. Egyrészt egy remek korkép és rendszerkritika, amiben a pártállami rendszer és a... több»
#2

80 Magdolna  (2020)

(3) (3)

életrajzi

Bódi Mária Magdolna 1945. március 23-án vesztette életét Litéren, miközben a rátámadó szovjet katonák elől menekült. Már 1945-ben kezdeményezték a mártírhalált halt lány... több»

Rendező: Buvári Tamás

Szereplők: Nagy Katica, Buvári Villő

Bevallom őszintén, hogy a címszereplő személy neve nekem semmit nem mondott a film előtt, bár azt hiszem, ezzel sokan lehetnek így. Megrázó történet az övé. A tény, hogy az Istennek tett szüzességi fogadalmának védése közben halt meg, miközben egy katona meg akarta... több»
Egy régi hegedűs - Portréfilm Jánosi András népzenészről - MMA portré
#3

életrajzi

A táncház-mozgalmat létrehozó első generáció meghatározó szereplőjeként Jánosi András volt az első, akinek figyelme a népzene és a magyar, illetve magyar vonatkozású klasszikus... több»

Rendező: Szomjas György

Egy veszendő világról van szó..._ Portréfilm Istvánfi Gyula építésztörténészről - MMA portré
#4

életrajzi

A portré Istvánfi Gyulának az egyetemes, a magyar és a népi építészettörténet terén végzett iskolateremtő tudományos, kutatói- és tanári munkásságát mutatja be. több»

Rendező: Mohi Sándor

#5

életrajzi

Tehetség, hit, kitartás, szeretet, ösztön és szerencse egyenként, külön-külön kevés, hogy az elpusztított tanyavilágból, a teljes talajvesztettségből valaki mégis megtalálja az... több»

In memoriam Bertha Bulcsu - MMA portré
#6

életrajzi

„A lendületes, sokszínű életet szeretem, azokat az embereket, akik valamilyen formában a teljességre törekednek, a cselekvő hősöket, akik tengerre szállás előtt nem kötnek... több»

A táncanyanyelv mestere_ portréfilm Timár Sándorról - MMA portré
#7

életrajzi

Tímár Sándor, a nemzet művésze, Bartók Béla és Kodály Zoltán nyomán mind művészeti, mind pedagógiai életművében táncanyanyelvként tanította és színpadi koreográfiát, s... több»

A színház az otthonom - Portréfilm Nagy Viktor rendezőről - MMA portré
#8

életrajzi

A dombóvári születésű művész színházi munkái mellett mesél a zenének a család életében betöltött fontos szerepéről, s hogy a Pécsett végzett zenetanárból miként lesz a... több»

Rendező: Nagy Anikó-Mária

Angyaltollakat keresni mentem - In memoriam Nagy László - MMA portré
#9

életrajzi

Nagy László költő, író, műfordító, festő, grafikus életére, sokoldalú személyiségére és pályájára emlékezik öccse, Ágh István költő, Jánosi Zoltán irodalomtörténész,... több»

Rendező: Farkas György

Király 108
#10

NA Király 108  (2020)

életrajzi

A portréfilmet öt helyszínen, mindössze egy év alatt forgatta le Király Gábor és stábja. A több mint egy órás alkotásban harmincketten beszélnek a kapusról és életéről, köztük... több»

A Dargay
#11

NA A Dargay  (2020)

életrajzi

Dargay Attila, rajzfilm, Pannónia Filmstúdió, Henrik Irén, magyar rajzfilm története. Gusztáv, Pom-pom meséi, A nagy ho-ho-horgász, Lúdas Matyi, Vuk, Szaffi, Az edő kapitánya és még... több»

Rendező: M. Nagy Richárd

A szellem arisztokratája
#12

életrajzi

70 éve hunyt el Bánffy Miklós. Nemcsak a magyar, az európai művelődéstörténetben is kevés olyan sokoldalú, rendkívül széles műveltségű alkotó személyiséget találunk, mint az... több»

Rendező: Dala István

Sorsfonalak - Portréfilm Landgráf Katalin textilművészről - MMA portré
#13

életrajzi

A film középpontjában az a háromgenerációs láncolat áll, melyet a mester-tanítvány viszony jelenít meg, nézője pedig egy kitartó, a lehetőségekből mindig a legtöbbet kihozni... több»

Rendező: Hajnal Gergely

Vihar lett úrrá a rejtett szívemen - Portréfilm Almásy Aladár festőművészről
#14

életrajzi

A portréfilmben maga a festőművész kalauzolja a nézőt saját világában, lehetőséget adva így egy izgalmas elme és tudat csak általa megnyíló, realitáson túli dimenzióiba vezető... több»

Rendező: Rohonyi Gábor