Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2020-től 2020-ig - Magyarország

Saját filmes lista készítése
#1

84 Pieces of a Woman  (2020)

(7) (5)

dráma

Netflix

A Fehér Isten díjnyertes magyar rendezője és az Oscar-díjas Martin Scorsese alkotása, a Pieces of a Woman egy fiatal nő intim és megrendítő története a fájdalomról olyan... több»

Hát ez nem volt könnyű élmény. Igazából az egész egy nagy szenvedés, ami tényleg érzékletesen van ábrázolva, de attól még valahogy nem igazán jó nézni. Mindenképpen erős filmnek mondanám, tényleg erős alakításokkal, de kell hozzá 'gyomor', az biztos. Hármas fölé,... több»
#2

dráma | romantikus

Mozikban | Cinego | Telekom TVGO | HBO GO

Márta úgy érzi, végre megtalálta a nagy Őt, aki miatt érdemes feladni az álmait, és biztos amerikai életét és idegsebész praxisát maga mögött hagyva hazatér Budapestre, hogy... több»

Rengeteg jó kritikát lehet olvasni a filmről. Én szeretem a különleges filmeket, de ez számomra teljesen súlytalan volt.
#3

81 A feltaláló  (2020)

(7) (6)

dráma | életrajzi

Netflix | Filmio

Hosszas kísérletezés után az 1960-as években Dr. Béres József rájött, hogy a növények betegségei hozzáadott nyomelemekkel kezelhetők. Feltételezve, hogy az eljárás állatok és... több»

Elég vegyes gondolatok kavarogtak a fejemben, miután megnéztem a filmet, mert alapvetően tetszett, ugyanakkor a részleteit jobban átgondolva néhány elemében kicsit túlzásba estek a készítők. Egyrészt egy remek korkép és rendszerkritika, amiben a pártállami rendszer és a... több»
Branka
#4

86 Branka  (2020)

dráma | rövidfilm

Jugoszlávia, 1991. Valahol a magyar határ közelében, messze a háborús frontvonalaktól Branka (Dina Mušanović), a szarajevói ápolónő munkát kap egy állami kórház szülészeti... több»

#5

dráma | rövidfilm

Egy olyan világban járunk, amelyben a gyermekvállalás államilag szabályozott, többkörös bizottsági fordulókon valósul meg. Kinga és Zsolt fiatal házasok, már régóta szeretnének... több»

#6

67 Zárójelentés  (2020)

(6) (8)

dráma

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) sokként éri, amikor megtudja, hogy nyugdíjba kell vonulnia. Nem szeretné végleg feladni orvosi pályáját, ezért, miután búcsút vesz... több»

Szabó István, az első Oscar-díjas magyar nagyjátékfilm, a Mephisto rendezője jó pár év kihagyás után visszaült a rendezői székbe, hogy elkészítse karrierje összegzéséül is értelmezhető filmjét, a Zárójelentést. Az aktuális problémákról, valamint a rendező... több»
#7

76 Békeidő  (2020)

(1)

dráma

Cinego | Filmio

Hajdu Szabolcs nagyjátékfilmje olyan történeteket sző össze, melyek szereplői hétköznapi emberek ugyan, a köztük levő kapcsolati rendszert megfigyelve azonban megérthetjük a... több»

Hajdu Szabolcs Békeidő című filmje a mai magyar valóságot, a mindennapokban megjelenő egyéni és közéleti feszültséget tematizálja, miközben mágikus realista lebegése remekül ellensúlyozza a szókimondó hangvételt és a megtörtént, nagy port kavart eseményekre adott direkt... több»
#8

76 Így vagy tökéletes  (2020)

(3) (9)

dráma | vígjáték

Mozikban

Az írók mind elviselhetetlenek lennének? Ezt azért túlzás lenne állítani, mindenesetre András (Fekete Ernő) nem tartozik a kivételek közé. A férfi kreatív igazgatóként dolgozik... több»

A cím az egyszerűen becsapós, nem tökéletes ez a film, de szerintem nagyon jól összehozták a szereposztást, végre egy olyan magyar film, amelyben a kisebb szerepekre is nagy neveket mertek kasztingolni.
#9

70 Éden  (2020)

(3) (6)

dráma

Netflix

Éva korunk és a világ áldozata. Allergiás mindenre, ami az emberi tevékenység következménye. A levegő szennyezettsége, a vegyi anyagok, az elektromágneses sugárzás egyaránt... több»

Metaforikus, költői film, ami nem akar feleslegesen művészieskedni és nem próbál meg didaktikus lenni, szerencsére... Nem egy gyors mozi, de ha megvan benne a nyitottság, sokat adhat.
#10

dráma

Meg kell tanulnunk vágyakozni a dolgok után, amelyek már a birtokunkban vannak. A szerelem, hűtlenség és megbocsájtás története. Zoltán mint egy idősödő Don Juan éli életét 8... több»

#11

dráma | misztikus | vígjáték

Egy dokumentumfilmes rájön, hogy egy rózsadombi háznak nem mindennapi lakói vannak, nevezetesen öt boszorka birtokolja az épületet. A vele forgató filmesek megismerhetik a különös kis... több»

#12

54 Defekt  (2020)

dráma | rövidfilm | thriller

Az éjszaka közepén egy nő (Gerlits Réka) hazafelé tart a kislányával (Balla Riana Emma), amikor az autójuk defektet kap. A semmiből bukkan fel egy idegen férfi (Szitás Balázs) aki... több»

#13

48 Spirál  (2020)

(2) (8)

dráma

A helyszín egy tóparti ház, ahol egy nő és egy férfi különleges története tárul a nézők szeme elé. Egy rejtélyes körülmények között eltűnt édesapa a fiára hagyta a... több»

Bevallom, ezt a filmet Borbély Alexandra alakítása miatt szerettem volna nagyon megnézni, de valahogy még az ő játéka sem tudtam megtartani a koncepciót. Nagyon átérezhető hangulata van, de valahogy ez olyan kevésnek bizonyult.
#14

40 Hét kis véletlen  (2020)

(3) (7)

dráma | játékfilm

Gertrúd egy középkorú zenetanárnő, aki úgy érzi, válságba került az élete, és belefáradt a restaurátor férjével és tinédzser fiával töltött monoton hétköznapiságba. Egy... több»

Meglepően érdekes film, ami olyan kérdéseket feszeget, amelyek elgondolkodtatóak. Ajánlom, főleg ha nem akciódús lövöldözésre vágyik az ember.
#15

dráma

Nóra és Dénes életük új fejezetéhez érkeztek, örökbefogadási kérelmükre végre pozitív választ kaptak, s már csak karnyújtásnyira vannak attól, hogy családdá váljanak. Egy... több»