Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2020-től 2020-ig - Franciaország

#1

90 Az apa  (2020)

(9) (4)

dráma

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

A nyolcvanadik életévét taposó Anthony egyre gyakrabban érzi, valami nincs rendben. A férfin egyre jobban eluralkodik a demencia. Miközben elmarja maga mellől ápolóját, a lány éppen... több»

Kőkemény, szívbemarkoló dráma egy időskori betegségről. A levegőt is visszatartottam, miközben néztem. Az a fajta alkotás, amit az okozott fájdalom miatt félbehagynál, de mégsem tudsz. Mindig úgy képzeltem, hogy a demencia azért alakul ki, mert a szívet már annyi fájdalom... több»
#2

dráma

HBO Max | Telekom TVGO

Sylvette-nek és Anglomard-nak megszületük tinegyededik közös gyermeke, Aline. A család élete egyébként is a zene körül forog, de ahogy kislányuk felcseperedik, úgy szembesülnek... több»

Bár a film Celine hozzájárulása nélkül készült, de még így is egy elég szép és kerek történetet hoztak létre a készítők, ami kimondottan szívet melengető. Nem vagyok egy tipikus romantikus filmes, de ez a film meghatott több ponton is. A színészi játék, a zenék, a... több»
#3

dráma | thriller | történelmi

Mozikban

A film cselekménye a 19. századi hírhedt Dreyfus-ügyet járja körül, Jean Dujardin-nel a francia tiszt, Georges Picquart szerepében. Miután a férfit  1895-ben kinevezték kinevezték a... több»

Jean Dujardin és Polanski a legjobb formáját hozta, amiből egy nagyszerű film kerekedett ki. Engem tökéletesen meggyőzött!
#4

akció | dráma | fantasy | kaland | thriller | vígjáték

Netflix

2020, Párizs. A nem túl távoli jövőben a szuperhősök teljesen integrálódtak a társadalomba. Rövidesen azonban egy új kémiai anyag kezd el terjedni, amely szuperképességekkel... több»

Érdekes koncepció, egy drog, ami kis pillanatra szuper erőt ad, ja, és vannak, akik eleve szuper erővel bírnak. Lehet, hogy többet is ki lehetett volna hozni a filmből. Látványilag rendben volt. Egyszer meg lehet nézni.
#5

83 Gogo  (2020)

dokumentum | dráma

Egy 94 éves kenyai nagymama végre valóra váltja álmát, és elvégzi az általános iskola első osztályát.

Rendező: Pascal Plisson

Szereplők: Priscilha Sitienei

#6

81 A nagy előadás  (2020)

(1)

dráma | vígjáték

HBO Max

Egy színész nagyot álmodik, drámaleckéket ad a foglyoknak, hogy színpadra vigyék a Godot-ra várva című darabot. több»

Azt hittem, hogy valami nagyon király vígjáték lesz ebből, vagy legalább humorosabb lesz. Nem lett. A film végig egyhangú, és kicsit sem érdekes. Talán a vége felé indul meg, de hát nem az utolsó 20 percnek kell jónak lennie, hanem az egésznek.
#7

79 Visszatérés  (2020)

(1)

dráma

HBO Max

Roque utolsó mentsvárként a Venezuelában tomboló válság és alkoholproblémái elől az amazóniai dzsungelbe menekül, hogy helyrehozza azt a kis faházikót, amelyet élete... több»

Semmi hasonlót nem láttam még soha. Nagyon megfogott. Miután rájöttem, hogy a szereplők nem színészek, hanem önmaguk egy verzióját játszó amatőrök, még inkább elismertem a filmet. Nem egy könnyű téma, de érdemes megnézni.
#8

79 Abu Omar  (2020)

dráma

HBO Max

A katonai kijárási tilalom alatt Szalah útnak indul, hogy átlépje az izraeli határt, és halott fiát, Omart viszi egy zsákban. Miri, a terhes egyedülálló nő úgy dönt, hogy... több»

#9

78 Otac  (2020)

dráma

Nikola egyre elkeserítőbb körülmények között él egy szerb kisfaluban két gyermekével. A rossz életkörülmények miatt az egyedül maradt apára rászáll a gyámhatóság, a férfi... több»

#10

dráma

Minát arról értesítik, hogy a férjét korábban igazságtalanul végezték ki. Az asszonynak anyagi kártérítést ajánlanak fel, ő azonban szeretne személyesen is találkozni az... több»

#11

dráma | vígjáték

Telekom TVGO

Hogy mi teszi a jó feleséget? Nem könnyű kérdés, de van, aki válasszal tud szolgálni. A mindig kimért és alapos Paulette Van Der Beck arra tanítja fiatal növendékeit a... több»

Öröm volt nézni, Martin Provost érti a komédia fogalmát. Vidám szituációk és humoros párbeszédek váltották egymást, s közben a cselekmény is szórakoztató. Végre egy igazi vígjáték, ami tényleg kikapcsolja az ember agyát.
#12

78 À la folie  (2020)

dráma

Manu hazatér gyermekkori otthonába, hogy meglátogassa édesanyját születésnapja alkalmából. Csupán néhány napig szándékozik maradni, a látogatás azonban a múlt emlékeit is... több»

#13

dráma | háborús | történelmi

Miután a szerb hadsereg elfoglalja Srebrenicát, Aida, a középkorú angoltanár férjével és két felnőtt gyermekével az ENSZ bázisán keres menedéket és védelmet. Fordítóként olyan... több»

#14

77 Végső játszma  (2020)

(3)

dráma | sportfilm

HBO Max

Thomas (Alex Lutz) élete fiatalkorától a teniszről szólt, de soha nem ért el akkora sikert, amilyenről álmodozott. 37 évesen azonban úgy dönt, részt vesz egy versenyen, s bár egy... több»

A film célja, hogy megmutassa nekünk az érem másik oldalát és egy karrier nehéz végét. A forgatókönyv kvázi dokumentarista módon írja le a problémát, és ezért némileg organikus. És még akkor is sikerül érdeklődést keltenie bennünk, ha nem vagyunk teniszrajongók.
#15

76 Berlin, Alexanderplatz  (2020)

(3) (5)

dráma

Cinego

Egy Afrikából Európába tartó menekülteket szállító hajó egyetlen túlélője Francis, aki fogadalmat tesz, hogy becsületes életet fog élni. Csakhogy hivatalos papírok nélkül nem... több»

Ez azért elég kemény és húsbavágó film volt, aminek bizony vannak elvárásai a néző felé, de szerintem baromi erős mozi. Nem szórakozik, az arcodba kapod a valóságot, úgy ahogy az van. Fú, hát a hatása alatt vagyok...
#16

76 Josep  (2020)

(1)

animáció | dráma | életrajzi

HBO Max | TV-ben (Cinemax 2, csütörtök 01:33)

Lebilincselő történet a rajzolás varázslatosságáról. több»

Nem tökéletes vagy hibátlan, viszont nagyon érdekes és éppen ezért érdemes megnézni.
#17

75 Slalom  (2020)

dráma

Egy 15 éves lány elhatározza, hogy profi síelő lesz, ehhez azonban a lehető legjobb segítőtársra lesz szüksége.

#18

dráma

Gäel Faye könyve alapján. Lebilincselő történet egy kisfiúról, aki a ruandai Hutu ésTutsi törzsek közti háborús konfliktus idején próbál túlélni. több»

#19

dráma

Fernand Ivetont letartóztatják a munkahelyén, majd azzal vádolják meg, hogy bombát helyezett el ott. Innentől kezdve hazaárulónak számít, azonban felesége kitart mellette.

#20

74 Vörös föld  (2020)

(1)

dráma

HBO Max

Egy egészségügyi nővér mindent elkövet, hogy felhívja a figyelmet egy vegyihulladék-lerakat szivárgására. több»

A francia "vörösiszap"-botrány valós eseményeken alapuló feldolgozása. Érdekes látni az ipar érdekeit kiszolgáló engedélyező hatóságok és a tényfeltáró újságírás harcát egy demokráciában(!), főleg a magyar ügy ismeretében... A "Vörös föld" nem dokumentumfilm, hanem... több»