Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dráma filmek 2020-től 2020-ig - Franciaország

Saját filmes lista készítése
#1

88 Az apa  (2020)

(2) (1)

dráma

Mozikban | Telekom TVGO

A nyolcvanadik életévét taposó Anthony egyre gyakrabban érzi, valami nincs rendben. A férfin egyre jobban eluralkodik a demencia. Miközben elmarja maga mellől ápolóját, a lány éppen... több»

Kőkemény, szívbemarkoló dráma egy időskori betegségről. A levegőt is visszatartottam, miközben néztem. Az a fajta alkotás, amit az okozott fájdalom miatt félbehagynál, de mégsem tudsz. Mindig úgy képzeltem, hogy a demencia azért alakul ki, mert a szívet már annyi fájdalom... több»
#2

akció | dráma | fantasy | kaland | thriller | vígjáték

Netflix

2020, Párizs. A nem túl távoli jövőben a szuperhősök teljesen integrálódtak a társadalomba. Rövidesen azonban egy új kémiai anyag kezd el terjedni, amely szuperképességekkel... több»

Érdekes koncepció, egy drog, ami kis pillanatra szuper erőt ad, ja, és vannak, akik eleve szuper erővel bírnak. Lehet, hogy többet is ki lehetett volna hozni a filmből. Látványilag rendben volt. Egyszer meg lehet nézni.
#3

83 Josep  (2020)

animáció | dráma | életrajzi

Lebilincselő történet a rajzolás varázslatosságáról. több»

#4

83 Baikal  (2020)

családi | dokumentum | dráma

Bajkál. Juma csodálatos kalandjai. Egyszer egy réges-régi, mélységes mély, kristálytiszta tóban, ahol tengernyi veszély rejtőzik, történt egy csoda. Egy csöppnyi hókunyhóban... több»

#5

dráma | thriller | történelmi

A film cselekménye a 19. századi hírhedt Dreyfus-ügyet járja körül, Jean Dujardin-nel a francia tiszt, Georges Picquart szerepében. Miután a férfit  1895-ben kinevezték kinevezték a... több»

Jean Dujardin és Polanski a legjobb formáját hozta, amiből egy nagyszerű film kerekedett ki. Engem tökéletesen meggyőzött!
#6

80 Otac  (2020)

dráma

Nikola egyre elkeserítőbb körülmények között él egy szerb kisfaluban két gyermekével. A rossz életkörülmények miatt az egyedül maradt apára rászáll a gyámhatóság, a férfi... több»

#7

80 Digger  (2020)

dráma

Egy apa és egy fiú hosszú barangolása. Egy út, amely során megtalálják a gyökereiket és számos választ a kérdéseikre. A Digger egy mai wersterntörténet. több»

#8

dráma | vígjáték

Telekom TVGO

Hogy mi teszi a jó feleséget? Nem könnyű kérdés, de van, aki válasszal tud szolgálni. A mindig kimért és alapos Paulette Van Der Beck arra tanítja fiatal növendékeit a... több»

Öröm volt nézni, Martin Provost érti a komédia fogalmát. Vidám szituációk és humoros párbeszédek váltották egymást, s közben a cselekmény is szórakoztató. Végre egy igazi vígjáték, ami tényleg kikapcsolja az ember agyát.
#9

76 Berlin, Alexanderplatz  (2020)

(3) (5)

dráma

Cinego

Egy Afrikából Európába tartó menekülteket szállító hajó egyetlen túlélője Francis, aki fogadalmat tesz, hogy becsületes életet fog élni. Csakhogy hivatalos papírok nélkül nem... több»

Ez azért elég kemény és húsbavágó film volt, aminek bizony vannak elvárásai a néző felé, de szerintem baromi erős mozi. Nem szórakozik, az arcodba kapod a valóságot, úgy ahogy az van. Fú, hát a hatása alatt vagyok...
#10

76 Pari  (2020)

(2)

dráma

HBO GO

Pari, egy iráni anya eltűnt fiát keresi Athénban. A keresés során a város legsötétebb bugyraiban áskálódik, mindeközben saját titkait is feltárja. több»

A rendezés és az alakítások is kivételesek, viszont Athén nem ennyire sötét és veszélyes, azt kissé túlzásnak éreztem.
#11

74 '85 Nyara  (2020)

(3) (3)

dráma

Egy normandiai kis falucskában élő 16 éves Alexis mindig kihívja maga ellen a sorsot, így amikor egyedül kihalyózik, kis híján az életét veszti. A fiatal David menti őt meg, akivel... több»

Fuh, engem teljesen meghatott ez a történet, nem csupán fontos mondanivalóval, hanem egy szívszorító történettel hozakodik elő a semmiből, amely talán napjainkban lehet a legaktuálisabb.
#12

74 Szerelmeink  (2020)

dráma | romantikus

Miközben a várandós Daphne arra vár, hogy férje csatlakozzon hozzá a vakációjukon, egyre intimebb kapcsolatba kerül unokatestvérével. több»

#13

74 Dustin  (2020)

dráma | rövidfilm

DJ Dustin élete legvadabb bulijába keveredik az egyik raktárban tartott fellépése során.

#14

dráma

HBO GO

Amikor egy szobrász felkeres egy bangladesi halászfalut, váratlanul az ember és a természet között dúló harc kellős közepén találja magát.

A film inkább a látvány és a kameramunka miatt érdekes. Nagyon szép és ezt lehet értékelni, viszont mondanivalóban és mélységben nem sokat adott.
#15

dráma

HBO GO (2021.12.19.)

Egy egészségügyi nővér mindent elkövet, hogy felhívja a figyelmet egy vegyihulladék lerakat szivárgására.

#16

dráma | vígjáték

Amikor a 43 éves fodrász, Suze Trappet megtudja, hogy súlyos beteg, úgy dönt, hogy megkeresi 15 évvel korábban eltűnt gyermekét. Őrült küldetése során megismerkedik egy 50 éves, a... több»

#17

dráma | háborús | történelmi

Miután a szerb hadsereg elfoglalja Srebrenicát, Aida, a középkorú angoltanár férjével és két felnőtt gyermekével az ENSZ bázisán keres menedéket és védelmet. Fordítóként olyan... több»

#18

dráma | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Telekom TVGO

Egy nő egy halálos játék kellős közepébe csöppen. Minden egyes új hely, ahová megérkezik, egy gyilkos csapdát rejt magában. több»

Teljesen más kimenetelre számítottam, mint amit láttam. És ez miatt számomra értéktelenné is vált a főhősnő küzdelme. Végig tetszett, érdekelt a nő sorsa, de ez így nekem nagy csalódást okozott, sajnálom.
#19

72 Beginning  (2020)

dráma

Egy álmos kisvárosban járunk, ahol Jehova Tanúi néhány tagját megtámadja pár szélsőséges, a felekezet vezetőjének felesége pedig lassan felőrlődik tehetetlenségében. több»

#20

dráma

Gäel Faye könyve alapján. Lebilincselő történet egy kisfiúról, aki a ruandai Hutu ésTutsi törzsek közti háborús konfliktus idején próbál túlélni. több»