Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  

Filmek

Legjobb dokumentum filmek 2020-től 2020-ig - Olaszország

Saját filmes lista készítése
#1

72 Alida  (2020)

(1)

dokumentum

Dokumentumfilm Alida Valli színésznő életéről és munkásságáról magánjellegű írásai, levelei, naplói, családi anyagok és korábban sosem látott felvételek megidézésével. több»

#2

dokumentum | életrajzi | krimi

Gucci volt felesége mesél az életéről: Maurizióval való találkozásáról, szerelmükről, mesés esküvőjükről és a börtönhöz vezető rémálomról. több»

#3

dokumentum

Telekom TVGO

Az olaszországi Piemont erdői mélyén néhány hetven-nyolcvan év körüli férfi próbál minél több Alba szarvasgombát begyűjteni. Ez a gomba igen ritka és drága kincs, ugyanis a... több»

Semmit sem tudtam a témáról, mielőtt megnéztem a filmet. Informatív volt, és szórakoztató, nagyon ötletes. Tudom ajánlani.
#4

dokumentum

Federico Fellini születésének 100. évfordulója apropóján Anselma Dell'Ollo a nyilvánosság elől eddig elzárva tartott archív felvételek, az olasz közszolgálati televízió és... több»

Áltlaában nem különösebben vagyok oda a dokumentumfilmekért, de a Fellini, a lélek festője egyszerűen lenyűgözött. Nem csupán izgalmasan mondja el egy legendás rendező életét, én magam egyenesen kedvet kaptam hozzá, hogy megnézzem az összes filmjét. Imádtam!
#5

64 Notturno  (2020)

dokumentum

Gianfranco Rosi dokumentumfilmje magával ragadó portré azokról, akik megpróbálnak túlélni a háború sújtotta Közel-Keleten.   több»

Rendező: Gianfranco Rosi

#6

64 Ferro  (2020)

dokumentum

Amazon Prime Video

Tiziano Ferro őszinte és szívhez szóló története, aki Olaszország egyik leghíresebb énekese volt. több»

#7

dokumentum

Daniel Pini dokumentumfilmje olyan műalkotásokat mutat be, melyeket avatatlan érdeklődők eddig nem láthattak. A festmények Rómában, a Palazzo Bonaparte kiállításon tekinthetők meg,... több»

Ha érdekel a festéeszet és főleg az impresszionizmus, kötelező darab, csak ajánlani tudom.
#8

dokumentum | zenés

Bologna és népessége története, zenében kifejezve.

#9

55 Molekulák  (2020)

dokumentum

2020-ban, február és április között Andrea Segre Velencében ragadt, miközben éppen dolgozott. Apja szülővárosában nem ismerte ki magát, és csak részben tartozott ide, de az alkalmat... több»

#10

dokumentum | fantasy

Egy showman elhatározza, hogy megtanul repülni, miután szamárrá változott. több»

#11

dokumentum

Róma, az Örök város, a Római katolikus egyház központja, amihez a kereszténység minden mást viszonyít. Ám a XIV. század után a város még ennél is fontosabb volt. Mivel Jeruzsálem... több»

#12

dokumentum

A 118 kis szigeten épült Velence a világ egyik legikonikusabb városa. Afféle alvó szépséghez is szokták hasonlítani, mely örök, békés mozdulatlanságban alussza álmát. Ezt az... több»

#13

dokumentum

Giovanni Parisi, olasz bokszoló élettörténete.

#14

dokumentum

A dokumentumfilm bemutatja Pompei városát, illetve a köré szövődött mítoszokat. A narrátor Isabella Rossellini. több»

#15

dokumentum

A dokumentumfilm Szent Miklós nyomában jár, és vallási, néprajzi stb. szemszögből keres választ arra a kérdésre, hogyan is lett Palmyra püspökéből Mikulás. több»