Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dokumentum filmek 2020-től 2020-ig - Németország

Saját filmes lista készítése
#1

82 Kedves kém  (2020)

(2) (2)

dokumentum

Cinego

Sergio, a nyolcvanharmadik életévét taposó magánnyomozó különös megbízást kap. Egy chilei idősotthonba költözik, hogy jelentést készítsen az egyik bentlakóról.  Küldetése... több»

Nagyon megható, viszont rendkívül humoros is helyenként, ajánlom.
#2

dokumentum

Maria Ressa és újságíró kollégái a Rappler online lapnál utolsó őrszemként állnak helyt a Fülöp-szigeteki Duterte-diktatúra legrosszabb napjaiban. Az erőszakot nyíltan... több»

Rendező: Marc Wiese

#3

79 Baikal  (2020)

családi | dokumentum | dráma

Bajkál. Juma csodálatos kalandjai. Egyszer egy réges-régi, mélységes mély, kristálytiszta tóban, ahol tengernyi veszély rejtőzik, történt egy csoda. Egy csöppnyi hókunyhóban... több»

#4

dokumentum

Andrej Szulejmán életét és tevékenységét követhetjük nyomon a szíriai polgárháborútól az ukrajnai konfliktusig. Egy lenyűgöző képi világú dokumentumfilm a háború és a béke... több»

Rendező: Alina Gorlova

#5

77 Otthonom  (2020)

(3)

dokumentum

Két évtizede az Enache család tagjai, a szülők és kilenc gyermekük a Bukaresti-delta pusztájában élnek. A folyó túloldalán fekszik a román főváros, ahol a hatóságok hosszú évek... több»

A filmnél már csak a háttérmunkája érdekesebb: a családot egy közel négy évig tartó szociális program segítette, az alkotók pedig rettenetesen hosszú időt töltöttek azzal, hogy elnyerjék a család bizalmát, és ennyire őszinte filmet készíthessenek róluk. Megérte? Meg.
#6

dokumentum

Az Erdőrablók, amely a fa betakarításától kezdve az előállított termékek forgalmazásáig dokumentálja az illegális fakitermeléshez kapcsolódó tevékenységek láncolatát. több»

#7

dokumentum | dráma

Joseph Mohr 1818-ban megírta a világ legismertebb karácsonyi énekét. Ennek a dalnak a történetét tárja fel a dokumentumfilm. több»

#8

dokumentum

Sir Christopher Clark történész Cambridge-ből, aki az UNESCO világörökségét képező helyekre kalauzol el minket, hogy gyönyörködhessünk az ember- és természetalkotta csodákban. több»

Szereplők: Christopher Clark

#9

dokumentum | történelmi

Hetven évvel kiszabadulása után Kitty Hart-Moxon visszatér az auschwitzi haláltáborba, hogy ott két 16 éves diáknak meséljen a kitartásról, emberi erőről és a barátságról. több»

#10

dokumentum

Helmut Newton a fotós szakma egyik legkiemelkedőbb alakja, aki munkásságával egyúttal a divatvilágra is nagy hatással volt. több»

#11

dokumentum | rövidfilm

Netflix

Bepillantás az Unorthodox munkálataiba. több»

#12

69 Vivos  (2020)

dokumentum

2014. szeptember 26-án 43 diák tűnt el nyomtalanul egy éjszaka alatt Mexikóban. Hozzátartozóik azóta is eredménytelenül, de eltökélten igyekeznek kideríteni, hogy mi történt velük.... több»

Rendező: Weiwei Ai

#13

dokumentum

A Sherpa család megszegi a tabut, és részt vesznek egy Himalája expedíción Kumbhakarnában, a hegyek legszentebbikén. Céljuk, hogy pénzt szerezzenek fiuk iskoláztatására, és hogy... több»

Rendező: Eliza Kubarska

#14

dokumentum

A rendező elmeséli a családjában élő nők történetét, akik mindannyian egy hippi kommunában élnek. több»

Rendező: Janna Ji Wonders

Érdekes, kicsit más, mint amit eddig megszokhattunk. Engem lekötött.
Kutyák és gazdik – Barátságunk titkai
#15

dokumentum

A kutya több ezer éve szegődött az ember mellé. Kapcsolatunk szorosabbá vált, mint bármely más állattal. Szánt húz, juhokat terel, segít a fogyatékkal élőknek és az... több»

Rendező: Ute de Groot

Szereplők: Peter Kaempfe

#16

56 Notturno  (2020)

dokumentum

Gianfranco Rosi dokumentumfilmje magával ragadó portré azokról, akik megpróbálnak túlélni a háború sújtotta Közel-Keleten.   több»

Rendező: Gianfranco Rosi

#17

dokumentum

Amikor a nappali fények lassan elhalványodnak és a világot a Hold ezüstös fénye vonja be, egy titokzatos napszak kezdődik – az éjszaka. Az éjszaka elbűvöl, de egyben ijesztően is... több»

#18

dokumentum

Kilenc táncosnak, akik az NDK-ban születtek, el kell döntenie, hogy maradjonak-e barátaikkal és szeretteikkel az országon belül, vagy disszidáljanak nyugatra, ahol fényesebb karrier... több»

#19

dokumentum

A férfit, mint vadászt sokáig a fő családfenntartónak tartották, és egészen az emberi történelem kezdetétől a társadalom tetejére helyezték - tévesen, mondja ma sok kutató. több»

#20

dokumentum

Németország legszebb partaszakszán húzódik a világ leghosszabb épülete, Prora. A náci Németországban üdülőhelynek szánták, majd az NDK legnagyobb laktanyájává alakították át.... több»

Rendező: Nico Weber