Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dokumentum filmek 2020-től 2020-ig - Egyesült Királyság

#1

dokumentum | életrajzi

Netflix

A film David Attenborough előtt tiszteleg, aki élete során többet látott a természet szépségeiből, mint a földön bárki más. több»

Annak ellenére, hogy egy tragikusan végződő, pusztító folyamatot mutat be, Attenborough pozitív üzenettel, bizakodva zárja a mondandóját. Bevallom, én kevésbé hiszek abban, hogy az ember képes újra teljes összhangban élni a természettel; mára a bolygó legértelmesebb lénye... több»
#2

dokumentum

A nagy sikerű Kék bolygó és a Bolygónk, a Föld című dokumentumfilmek folytatása. több»

Szereplők: David Attenborough

Belsen – Emlékek a pokolból
#3

dokumentum | háborús | történelmi

A belseni koncentrációs tábor szívszorító története a túlélők beszámolója alapján. 2020. április 15-én lesz a második világháború leghírhedtebb náci koncentrációs... több»

#4

dokumentum

Egy lebilincselő és látványos dokumentumfilm, amely Jézus Krisztus kereszthalálának és feltámadásának történetét, illetve annak művészetekben fellelhető motívumait dolgzozza... több»

Én mindig megnézem ezt a sorozatot, valahányszor új rész érkezik a mozikba. Szerintem semmiképpen sem érdemes kihagyni, igazán fantasztikus dokumentumfilm.
#5

dokumentum

Bepillantás Joey Cramer varázslatos életébe és munkásságába.

#6

dokumentum

Ez a kivételes műsor figyelemre méltó képet fest a férfiról, aki a legenda mögött áll. Ezt a nem mindennapi életutat követhetjük nyomon, kezdve az ősmaradványokra „vadászó”... több»

#7

dokumentum

Egyedülálló ünneplése a Föld egyik legikonikusabb madarainak. Most először találkozhatunk a teljes pingvincsaláddal – mind a 18 fajjal. Ez a színes gárda ismerősnek tűnhet, ám... több»

Szereplők: Liz Bonnin

#8

dokumentum | sportfilm

Netflix

A feltámadó főnix című dokumentumfilmben betekintést nyerhetünk a világ harmadik legnagyobb sporteseményének, a Paralimpiai Játékok történelmébe. több»

Egy igazán inspiráló dokumentumfilm, ami ismét bizonyítja, hogy a lehetetlen csak a fejekben létezik. Mindeninek ajánlom, korosztálytól, nemtől, érdeklődési körtől függetlenül.
#9

dokumentum | életrajzi | zenés

Gyors bepillantás a Pogues zenekar frontembere, Shane MacGowan életébe. több»

#10

79 Mayor  (2020)

dokumentum

Ismerd meg Musa Hadid, a palesztin Ramallah polgármesterének életét, aki arra törekszik, hogy a várost a jövőbe vezesse! több»

Rendező: David Osit

Szereplők: Musa Hadid

#11

dokumentum

Netflix

Lélegzetelállító felvételek és kulisszatitkok azokról az emberekről, akik szélsőséges körülmények között felvállalják, hgoy feltárják előttünk a Föld sötét oldalát. több»

Szereplők: Samira Wiley, Beren Saat

#12

78 Arica  (2020)

dokumentum

Éveken keresztül szállított veszélyes hulladékot egy svéd vállalat a chilei Aricába. A dokumentumfilm nyomon követi azt a pert, amelyet az áldozatok kártérítése érdekében... több»

#13

dokumentum

Julien Temple archív felvételek és interjúk felhasználásával mutatja be Shane MacGowan, a The Pogues nevű kelta punk együttes énekesének zenei pályafutását.   több»

#14

dokumentum | rövidfilm

Netflix

Szociológiai meditáció azokról a kiutakról, amelyeket a palesztin fiatalok választanak, hogy képesek legyenek túlélni a menekülttáborokban. több»

#15

dokumentum | dráma

Joseph Mohr 1818-ban megírta a világ legismertebb karácsonyi énekét. Ennek a dalnak a történetét tárja fel a dokumentumfilm. több»

#16

71 Gunda  (2020)

(3) (3)

dokumentum

Cinego

Gunda csak egy átlagos malac a világ milliárdnyi haszonállata közül. A létének semmi más célja nincs, mint hogy új utódoknak adjon életet, és húsából étel kerülhessen az... több»

Rendező: Victor Kossakovsky

Szereplők: Gunda

Az biztos, hogy a stílusa miatt ez egy sokak számára nagyon nehezen emészthtető film lesz, holott ennek egyáltalán nem kéne így lennie, csak a mai rohanó világban nagyon nem ehhez vagyunk szokva. De ez egy jó film.
Van rá magyarázat: A koronavírus
#17

dokumentum

Netflix

2020-ban a világ megváltozott, a koronavírus-járvány az élet szinte minden részére kihatott. Ennek a megdöbbentő pandémiának a hátterét járja körül a dokumentumfilm. több»

#18

dokumentum

A kódfejtőből elítéltté lett, a tinédzserkorát Ausztráliában töltő Julian Assange egy egyre inkább technológia uralta világban találta magát. A számítógépekhez jól értő... több»

Rendező: Piers Garland

Szereplők: Andy Cresswell

#19

dokumentum

Netflix

Az MIT kutatója, Joy Buolamwini arra a megállapításra jut, hogy az intelligens arcfelismerő rendszerek nehezebben azonosítják a színesbőrű embereket, épp ezért mindent megtesz, hogy az... több»

Kötelező darab, nagyon jó és aktuális dokumentumfilm.
#20

dokumentum

Bansky napjaink egyik legnagyobb hatású utcai művésze, aki fontos politikai és társadalmi üznetetet közvetít a művein keresztül. több»