Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb dokumentum filmek 2021-től 2021-ig - Franciaország

Saját filmes lista készítése
#1

dokumentum

Történet Leonardo da Vinci festményéről, ami eltűnt, majd újra megjelent egy aukció során New Orleansban, és sok zűrzavarhoz vezetett. több»

Rendező: Antoine Vitkine

#2

dokumentum | történelmi

Szófia Sonja Vujanovic a második világháború idején csatlakozik a náci megszállók ellen küzdő szerb kommunista partizánokhoz. Miután a nő Auschwitzba kerül, hamar a helyi... több»

Rendező: Marta Popivoda

#3

dokumentum

Telekom TVGO

Leonardo da Vinci számos alkotását rejtély lengi kürül. A Salvator Mundi az egyik ilyen legtitokzatosabb festménye, amelyet bő egy évszázada fedeztek fel újra. több»

A történet a művészvilág egyik legellentmondásosabb művével foglalkozik. Nem rossz, de a témához képest lehetett volna izgalmasabb.
#4

77 Flee  (2021)

animáció | dokumentum

Egy férfi épp házasodni készül, előtte azonban még elmereng a múltján, hogy újra megismerhesse önmagát. több»

#5

dokumentum | életrajzi | sportfilm

Netflix

Tony Parker Franciaország legsikeresebb és legelismertebb kosarasa. A dokumentumfilmben a sportág olyan nagyjai is megszólalnak, mint Kobe Bryant, Thierry Henry és David Robinson.

Rendező: Florent Bodin

Szereplők: Tony Parker

Érdekes kis dokumentumfilm olnyaok számára, akik egyébént is szeretik a kosárlabdát, és érdekli őket a színfalak mögött húzódó világ, de akik nem érdeklődnek a téma iránt, azok nem ezért a film miatt fogják megkedvelni.
#6

dokumentum

Egy applikáció fejlesztői hatalmas munkástömeget vonzotta be azzal, hogy rugalmas órákat ajánlottak főnökök nélkül. Azonban azok a dolgozók, akik az Amazontól, Ubertől, Lyfttől... több»

Rendező: Shannon Walsh

#7

72 Angèle  (2021)

(2)

dokumentum | életrajzi | zenés

Netflix

A belga popsztár, Angѐle életét és reményeit tárja a nézők elé - miközben igyekszik egyensúlyt találni a hírnév könnyei, örömei és magánya között. Mindezt saját szavaival... több»

Rendező: Sébastien Rensonnet, Brice Vdh

Szereplők: Angèle

Nagyon tiszta és őszinte dokumentumfilm, érdekes volt megnézni. Tudom ajánlani.
#8

dokumentum | krimi

Netflix

Dokumentumfilm arról, miként sikerült elfogni a hírherdt sorozatgyilkost, Guy Georges-t. több»

Egy remek bűnügyi dokumentumfilm, nagyon meglepő volt számomra, mennyire hasonlítottak az áldozatok.
#9

dokumentum | krimi

Netflix

Dokumentumfilm azokról a szélhámosokról, akik milliókat kerestek a CO2-kvótakereskedelmen, majd a sikert követően egymásnak estek és elbuktak. több»

Rendező: Guillaume Nicloux

#10

59 Nous  (2021)

dokumentum

Egy takarítónő, egy ócskavas-kereskedő, egy író, egy ápolónő, egy vadászatrajongó és a rendező találkozása egy párizsi vonatjáraton. több»

#11

dokumentum

Napjaink Törökországában, egy faluban egy francia filmkészítő örmény gyökerekkel próbálja feltárni örökségét. Három évtized alatt a rendező és a színész négyszer... több»

Rendező: Serge Avedikian

#12

dokumentum

Egyre furcsább dolgok történnek a mallorcai Magalufban. A város egyre züllöttebbé válik, vér és emberi vizelet folyik az utcán, a szervezett bűnözés egyre nagyobb mértéket ölt.... több»

#13

dokumentum

Satoshi Kon, japán animációs művész életének és munkásságának története. több»

#14

dokumentum

Indre-et-Loire-ban, a kis Preuilly-Sur Claise faluban új polgármestert készülnek választani. Hárman tűnnek a legesélyesebbnek: Jean-Paul, a veterán, Patrick, a kívülálló és a... több»

Rendező: Sylvain Desclous

#15

dokumentum

1918 áprilisában, amikor Európában tombolt az I. világháború, egy hevesen fertőző influenza, amelyet tévesen "spanyolnáthának" neveztek, végigsöpört a kontinenseken. Két évig... több»

#16

dokumentum

L. az Indiai Film és Televízió Intézet hallgatója, aki egy nap megismerkedik K-val. A két fiatal azonnal egymásba szeret, de K-nak haza kell utazni szülőfalujába, a szerelmesek pedig... több»

Rendező: Payal Kapadia

Szereplők: Bhumisuta Das

#17

dokumentum

TV-ben (National Geographic, csütörtök 01:33)

A dokumentumfilm a Toulouse városának közelében lévő AZF üzem felrobbanását, annak előzményeit és következményeit tárja fel interjúk, tanúságtételek és archív felvételek... több»

Rendező: Simon Kessler

#18

dokumentum

Írók, cosplayerek, akadémikusok és képregényrajzolók tartanak beszámolót a női szuperhősök hatásáról a popkultúrára. több»