Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
#23001

akció | dokumentum | dráma | kaland

A történet öt halászról szól, akik próbálnak a munkájukból megélni a szigorodó törvényi feltételek, a magas költségek és az olcsóbb élelmiszerek versenye szorításában. több»

Rendező: Mischa Hedges

Harcos asszonyok – Vikingek
#23002

dokumentum

Soha nem volt tárgyi bizonyíték a női viking harcosok létezésére, de új leletek Svédországban több évszázados feltételezéseket kérdőjeleznek meg a nők szerepéről a viking korban. több»

Dés Aréna koncert – Mi vagyunk a Grund
#23003

sportfilm

Dés László 2018. dec. 29-én nagyszabású koncertet adott az Arénában. A koncerten a nagy slágerek mellett bemutatásra került az Éjféli járat, Dés László első önálló dallemeze,... több»

#23004

dokumentum

A dokumentumfilmben a Seychelle-szigetekhez tartozó D'Arros szigettel ismerkedhetünk meg, melynek egyedülálló természeti kincsei és élővilága, ill. zártsága és érintetlensége... több»

#23005

dokumentum

A dokumentumfilm az ökológiai tudatosság kérdéskörét járja körül, a természet tiszteletét és védelmét állítja szembe az iparosítással és a materializmussal.

Rendező: Mohamed Hussain

Mérgezett Föld
#23006

dokumentum

Mérgezett Föld. Az ember 11 ezer éve foglalkozik földműveléssel, és körülbelül 2 és fél ezer év, mióta ekét is használ. 1950-re a világ termőföld készletének a fele... több»

#23007

dokumentum | zenés

Netflix

A dokumentumfilm egy osztrák dzsesszgitáros utazását meséli el Indiába, ahol megismerkedik a roma zenei kultúra györkereivel és helybéli művészekkel. több»

Rendező: Klaus Hundsbichler

Szereplők: Mosa Sisic, Harri Stojka

#23008

dokumentum

Volt valaha Marco Polo, a világ legismertebb utazója Kínában? Ugyanis vita folyik arról, hogy a velencei könyve valóban személyes beszámoló-e a 13. századi középkori Kínai... több»

David Attenborough és a tojások csodája
#23009

dokumentum

A tojás egy nagyszerű konstrukció: megvédi az új életet a külvilágtól, ugyanakkor lehetővé teszi számára a légzést is. Elég erős, hogy elbírja a költő szülő teljes... több»

Mátyás herceg és Tomás, a kovács fia
#23010

családi

Ezt a szlovák népmesét Mark Twain "Koldus és királyfi" című regénye ihlette. Egyszer volt, hol nem volt, hét hegyen és hét folyón is túl, volt egy magas torony. És ebben a toronyban... több»

Oroszlánok birodalma
#23011

dokumentum

Kövessék Boone Smith-t a dél-afrikai Nambiti Vadrezervátumba, ahol a neves nyomolvasó egy oroszlánfalka életét igyekszik közelről feltérképezni; többek közt rácsodálkozik... több»

#23012

NA Bed Bugs  (2016)

dráma | romantikus | rövidfilm | vígjáték

Egy nő visszaemlékszik egy elmúlt kapcsolatára, amikor kidob egy koszos matracot.

Grizzlyk lakomája
#23013

dokumentum

Kanada csendes-óceáni partvidékén van egy rengeteg, melynek szépségéről, vadságáról és veszélyességéről legendákat mesélnek. Ez a Nagy Medvés Esőerdő (Great Bear Rainforest),... több»

A római koponyák titka
#23014

dokumentum

2012-ben és 2015-ben a Crossrail munkásai emberi koponyákat találtak Londonban a vasúti építkezések során, feltárva ezzel a város régészetének egy legizgalmasabb rejtélyét. több»

The Rosie Project
#23015

romantikus

A The Rosie Porject Graeme Simison azonos című regényének adaptációja. A történet főhőse egy Asperger-szindrómás genetikaprofesszor, Don Tillman, aki szomszédasszonya noszogatására... több»

Rendező: Steve Falk

Szereplők: Henry Cavill

Pálosok nyomában
#23016

dokumentum

Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend történetét mutatja be a film.1245 körül állt Özséb atya az első magyar bíboros, Váncsa István elé azzal a kérésével, hogy... több»

#23017

vígjáték

Egy idősödő egyetemi tanár arról mesél, hogy ő votl Che egyik utolsó társa - kérdés, hogy mi igaz a férfi legendás történeteiből.  több»

Az álomhajó - Malajzia
#23018

romantikus

A Thaiföld felé tartó Álomhajón van Martin Pollack, aki számára az utazás nem öröm, inkább nagy veszélyforrás. Koronatanú ugyanis egy maffiaperben, ezért új személyazonosságot... több»

Utta Danella: A házasság viharai
#23019

romantikus

Azok a férfiak, akik több időt töltenek a munkahelyükön, mint otthon, kikészítik a feleségüket. Az energikus, utazni szerető Teresa nagyon örül, hogy férjével, Paullal nyaralni... több»

#23020

NA Hannah  (2018)

horror | misztikus | rövidfilm | thriller

Egy anya mindent megtesz, hogy megvédje lányát, Mie-t egy ismeretlen fenyegetéstől. Vajon erőszakos volt férje tör kettejük életére, vagy ennek az egésznek Mie új babájához van... több»