Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb "Japán" filmek

Saját filmes lista készítése
#61

90 Bolti tolvajok  (2018)

(3) (6)

dráma | krimi

Telekom TVGO

Oszamu családja bolti lopásokból tartja fenn magát, és bár sokszor szűkölködnek, bolog életet élnek. Egy nap a férfi és a fia egy kislányra bukkannak az utcán, akit azonnal magukhoz... több»

Nem rajongok kimondottan az ázsiai filmekért, de ez kivételesen tetszett, bár nem annyira, hogy zseniálisra értékeljem, mint a cannes-i fesztivál zsűrije. Nem is a hosszával volt a legtöbb bajom, kellett ennyi játékidő a bensőséges „családi” kapcsolatok ábrázolására,... több»
#62

70 A kör  (1998)

(11) (3)

horror | misztikus

Reiko, a riporter unokahúga halála után hall először egy olyan videokazetta létezéséről, amelyet ha az ember megnéz, pontosan rá egy hétre meghal. Először nem hisz a szóbeszédnek,... több»

Szerintem bőven jobb mint az amerikai változat. Jobb sztori és értelmesebb felvezetés. Erős kis horror így tényleg csak az fogja szeretni aki a kategória híve és nem riad meg túl könnyen.
#63

90 Anyátlanok  (2004)

(4)

dráma

Négy testvér él boldogan az édesanyjával egy tokiói kis lakásban. Mind a négy gyereknek más férfi az apja, sosem jártak iskolába, ráadásul a főbérlő hármójuk létezéséről nem... több»

Hatásos és sokkoló dráma, főleg annak tudatában, hogy valós eseményeken alapszik. Hosszú volt és emiatt néha elült, de megvoltak a maga erős momentumai. Koreeda-san filmjei közül nekem mind A fiam családja, mind a Bolti tolvajok egy picivel jobban tetszett.
#64

80 A fiam családja  (2013)

(8)

dráma

A fiam családja című filmdráma központi története egy átlagos japán család életének egy szörnyű eseménye körül forog. Az üzletember apa sokat dolgozik, ezért elsősorban az... több»

Túl hosszú és fájdalmas film. Tipukusan japán, gyönyörű zene, szívettépően szép történet...erős drámai töltet...erős film.
#65

90 A remény receptje  (2015)

(3) (3)

dráma

A Remény receptje című film főhőse Sentaro, aki egy kis pékséget üzemeltet, melynek különlegessége a dorayakis - egy sütemény, melynek töltelékét édes vörös babos krém alkotja.... több»

Csodálatosan ázsiai film, annak minden pozitívumával, vagyis úgy tud történetet mesélni, ahogy az európai filmek nem. Ezt valaki vafy szereti, vagy nem - én kifejezetten nagy rajongója vagyok ennek, úgyhogy nálam telitalálat ez a film.
#66

dráma

A Szansó tiszttartó című film Taira történetét meséli el. Az idealista kormányzó mivel megtagadja földesura parancsát, kénytelen száműzetésbe vonulni. Felesége, Tamaki, fia és... több»

#67

akció | animáció | családi | sci-fi | vígjáték

Susan Murphyt (Reese Witherspoon), az átlagos kaliforniai lányt egy napon telibe talál egy meteorit, aminek következtében óriásira nő. A katonaság gyorsan elfogja Susant, és egy titkos... több»

Az alapsztori és a popkulturális utalás miatt a négy csillag. Csótány és Gallaxhar a legjobb karakterek (ebben a filmben). Gallaxharban nagy volt a potenciál, de sajnos nem sok minden derült ki róla.
#68

78 Szerelemre hangolva  (2000)

(6) (24)

dráma | romantikus

ASzerelemre hangolva című romantikus dráma főhőse a helyi napilap főszerkesztője, Chow és felesége, akik egy előkelő környékre költöznek. Az esemény pontosan ugyanazon a napon... több»

Magas pontszámok, ajnározás több filmes szakértő által, csak fantasztikus lehet. Valószínűleg csak éppen én nem voltam szerelemre hangolva a film iránt, de engem nem tudott lekötni. A bevezető jelenetből és a film utolsó 30-40%-ból nem tudnék egy cselekménybeli dolgot sem... több»
#69

88 Frances Ha  (2012)

(3)

dráma | romantikus | vígjáték

A 27 éves Frances (Greta Gerwig - Rómának szeretettel, Csak szexre kellesz, Arthur, a legjobb parti) gyakornok egy tánctársulatnál. A New York-i fiatalok problémákkal teli hétköznapjait... több»

Szerethető, de fura kis film ez, olyan, ami nem mindenkinek fog tetszeni. De érdemes megnézni, ha Te is úgy érzed, hogy a gyerekkor és a felnőttség határán mozogsz, és nem tudod, hogy mit akarsz és mikor. Frances is pont ilyen, nem találja a helyét a felnőttek komolynak tűnő... több»
#70

animáció | családi | fantasy | kaland

Netflix

Egy régi ház padlója alatt él szüleivel a 14 éves kislány, Arrietty. A manó méretű kislány egy napon találkozik a házban élő család fiával, a 12 éves gyengécske Sho-val, s... több»

Nagyon telitalált lett ez a anime. Nehezen tudnék bármi negatív dolgot megemlíteni róla mert szerintem ilyen nem nagyon volt az egész anime alatt. Lélegzetelállító volt az egész és imádtam.
#71

dráma | fantasy | háborús

Egy fantasztikus mese háborúról, szerelemről, családról és becsvágyról a 16. századi Japán Polgárháború közepén.

#72

88 A kopár sziget  (1960)

(1) (6)

dráma

Egy földművelő pár éli nehéz és monoton életét a sivár és terméketlen szigeten. A természet és az élet nem kíméli őket, de ők alázattal végzik mindennapi teendőiket. több»

Nekem nagyon fura volt az egész film , úgy ahogy volt. Az egész némaságba burkolt filmszerű valami sok kérdést hagyott maga után. Nagyon újító ötletnek tűnt az egész, de valahogy nem érte el a kitűzött célját ... legalábbis engem nem győzött meg.
#73

dráma | politikai | szatíra | vígjáték

Nick, az elvált, karrierista édesapa munkája nem könnyű: népszerűsítenie kell a dohányzást. A dohányipari cégek azonban már érzik, hogy a reklámtevékenységüknek befellegzett,... több»

Szerintem ez a film már beleesik abba a kategóriába, amit érdemes megnézni. Egyrészt azért, mert elég jó ízléssel van tálalva. És van egy nagyon jó felvetése a filmnek a vége felé, amikor tulajdonképpen lerántják a leplet egy képmutatásról. Amikor is arra terelődik a szó,... több»
#74

87 A testőr  (1961)

(1) (4)

akció | dráma | thriller

A testőrben Sanjuro a gazdátlan szamuráj vándorlása során egy olyan városkába vetődik, amit két rivális banda tart folyamatos rettegésben. A ronin elhatározza, hogy megpróbálja... több»

Közismert tény, hogy Hollywood western filmjei sok japán (főkén Kurosawa) filmet emeltek át egy vadnyugati kontextusba. A Yojimbo amerikai-olasz megfelelője a Fistful of Dollars, melyet Sergio Leone vitt vászonra, így azért spekulálhatunk, hogy milyen alapanyagról beszélünk... A... több»
#75

77 Tora! Tora! Tora!  (1970)

(4) (1)

akció | dráma | háborús | történelmi

1941 nyarán az amerikai-japán viszony meglehetõsen feszült, de még mindenki abban reménykedik, hogy a vitás kérdéseket sikerül diplomáciai úton rendezni. A japánok azonban már... több»

Akit egy kicsit és érdekel a történelem, annak látnia kell ezt a filmet, megdöbbentő és lebilincselő! Meglehetősen hűen és naturalisztikusan tárja elénk a Japán Pearl harbour-i támadást.
#76

87 Szerelmem, Hirosima  (1959)

(4) (3)

dráma | romantikus

A Szerelmem, Hirosima című filmben Elle egy háborúellenes film forgatásán vesz részt. A francia színésznő a munka kapcsán megismerkedik egy japán építésszel és egymásba szeretnek.... több»

Emmanuelle Riva alakításához foghatót nem gyakran lát az ember. A film egy valódi remekmű. Nem sznobizmusból mondom, de kell hozzá egy bizonyos érettség, hogy tökéletesen be lehessen fogadni.
#77

87 Tetsuo - Vasember  (1989)

(1) (1)

horror | kísérleti film | sci-fi

Főszereplőnk elütött egy embert neje társaságában, kinek testét nem a közeli kórházba szállították, hanem az árokba dobták le. Azonban az áldozat fémemberként visszatérve a... több»

nagyon furcsa, de egyben izgalmas audiovizuális fétis. Szürreális, experimentális cyberpunk
#78

87 Hacsikó  (1987)

(2) (5)

családi | dráma

Egy igaz történet a kutya a gazdája irányába tanúsított hűségéről.

Hiába kedvelem az amerikai remaket, az eredeti japánt milliószor jobban szeretem. Az egyik legjobb film a szigetországtól. Minden egyes momentuma maga a tökély a szememben. Megható, élethű, és leköti az ember figyelmét. Ez egy olyan film, amit szívesen ajánlok az ismerőseimnek.
#79

86 Kicsi fiú  (2015)

(2)

dráma | háborús | történelmi

Egy fiatal amerikai fiú megkísérli a lehetetlent: hazahozni az édesapját a 2. világháború frontjáról. több»

Ez a film egyszerűen gyönyörű, engem nagyon megfogott, legalábbis a története. Talán az alakítások nem olyan jók, egy kicsit félrement a castingnál, de ettől eltekintve bennem maradandó élményt hagyott.
#80

akció | dráma | fantasy | kaland

Netflix

Kenshin Himura szembeszáll az elvetemült Makoto Shishióval, aki a kormány medöntését tervezi. Himura kardot ragad, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljon az árulóval. Országának és... több»

Az első részt ugyan nem múlja felül, de itt is zseniálisak a harcok, Szató Takeru kaszkadőrmunkája is ismét kiváló. A történet kicsit vontatottabbá válik, de ezért kárpótolnak a szép harcjelenetek.