2017.07.30 12:59 szucszoli Olvasottság: <100x
1

Ha fantasy, Trónok harca, ha vígjáték, Szilícium-völgy

Én azt gondolom, hogyha a fantasy-ra a Trónok Harca a válasz, akkor a vígjátékra a Szilícium Völgy!

Ez a sorozat olyan elemi szinten vicces és szórakoztató, hogy az ember a földön fetreng a röhögéstől és közben meg tele van írdatlan kínos és feszengető pillanatokkal, ami az Extras, vagy az Office sorozatból ismerős lehet, csak itt ezt még sikerült többszörösen a négyzetére emelni! (jó értelemben :)

Ha fantasy, Trónok harca, ha vígjáték, Szilícium-völgy

A színészek tök ismeretlen és fiatal figurák és olyannyira jól színészkednek és jó karaktereket alkotnak, amire a hálivúdi filmek képtelenek!

A legnagyobb ereje ennek a sorozatnak szerintem az, hogy ez a rengeteg groteszk és szürreális helyzet kirajzol egy nagyon erős céges kritikát. Továbbá a cselekménye kiszámíthatatlan: bármi-bármikor megtörténhet. Számtalanszor alakul úgy a csapat helyzete, hogy nem sikerül az, amit elterveznek. Aztán sokszor meg mégis sikerül a hátrányos helyzetüket az előnyükre fordítani, de mindez egy percig sem elcsépelt, vagy unalmas.

Nagyon erős céges működést kritizáló sorozat, ami rávilágít, hogy ezek a nagyvállalatok milyen mocskos és szennyes módon működnek: rivalizálnak más cégekkel, ész nélkül költik a felhalmozott pénzt, visszaélnek a hatalmi helyzetükkel, jogi úton tönkre teszik a kis cégeket, vagy lopják el tőlük a szabadalmaikat és mindezt úgy csinálják, hogy ne tűnjön jogsértőnek a tevékenységük és mindez a valóságban is megtörtént már jó párszor. (Az Apple, vagy a Samsung számtalanszor indított pereskedő eljárást a kis cégekkel szemben, hogy más példát ne mondjak...)

Úgyhogy én azt gondolom, hogy ez a sorozat annyira kötelező érvényű, mint a Trónok Harca, vagy a Breaking Bad!

Aki ezt kihagyja, az egy nagyon magas szintű szórakozástól fosztja meg magát.

vígjáték

4. évad: A Szilícium-völgyi high-tech aranyláz idején a programozó Richard a barátaival próbál érvényesülni a nagyragadozók világában. Mike Judge szokásos tiszteletlen... több»

1