2019.02.10 07:52 szucszoli Olvasottság: <100x
0

Egyszernézős

Jó kis film volt ez. Klasszikus karakterdráma. Nagyon jól érzékelteti, hogy ez az ember milyen módon küzd a társadalmi és szociális problémáival. Rouke nagyon jól eladja ezt az ágról szakadt testépítő figurát. Meg úgy alapvetően Aronofsky egy kellő távolságtartással viszonyult ehhez a témához.

Érdekes mód pl. nagyon jó pillanatok közé sorolhatók az öltözős jelenetek, amikor azt látja az ember, hogy a rengeteg kigyúrt testépítő között már-már mennyire családias a hangulat. Pozitívumai ellenére legalább ugyanennyi hibája is van a filmnek, mivel ez az apa-lánya konfliktus rettentően elcsépelt. Nincs jól megalapozva ez a mérhetetlen ellenszenv és gyűlölet a lány részéről az apja felé, ami hihető, átélhető és azonosulható lenne. Ráadásul roppant idegesítő és életszerűtlen, hogy olyan szintű hisztirohamot kap, mint egy 6 éves gyerek. Egy átlag 8-10 éves gyerek nem viselkedik így, nemhogy egy felnőtt kor szélén álló lány.

Egyszernézős

Lehet, hogy egyszerűen csak rossz instrukciókat kapott a rendezőtől, de mindenesetre a táncos csaj viselkedésével hasonló problémák vannak. Nála megintcsak nincs jól megalapozva az a döntésképtelenség, hogy hogyan viszonyuljon Rourke-hoz. Hol szereti, hol nem. Miért? Valaki, aki hasonlított rá, megerőszakolta? Nem tudjuk, és, ha találgatni kell, az kellemetlen. Aztán a sztorit illetően is egy picit zavarba ejtő, hogy a szívműtétjét kb. olyan egyszerűséggel letudták, mint egy kullancscsípést. Mindent összegezve, számomra inkább egyszernézős film, de erre az egy alkalomra igen jó volt.

dráma | sportfilm

"A Kos" művésznéven futó pankrátor, Randy Robinson (Mickey Rourke) felett szép lassan eljárt az idő, ő pedig nehezen viseli ezt. A nyolcvanas évek ünnepelt sztárja nem hajlandó... több»

0