2022.04.29 22:31 F79 Olvasottság: 308x
1

Hangulatos kis tévéfilm a Netflixtől

Válogatáskazetta. Nem hallottam korábban a filmről, de a címe alapján egy kellemes visszatekintésre számítottam a 80-as évekre. Bár nem egészen azt kaptam, amire számítottam, így sem volt csalódás ez a film.

A számomra teljesen ismeretlen színészgárda korrekt módon teljesítette a feladatát. Amellett, hogy nem volt különösebben nagy kihívás egyik karakterben sem, a gyerekszereplők meglepően jól játszottak. A főszereplő kislány természetes, életvidám kisugárzása átjött a képernyőn, az érzelmei, gesztusai is hitelesek voltak. A megkeseredett nagymamát alakító, Julie Bowen játéka a kirohanásaival néha Frances McDormandet idézte fel bennem a Három óriásplakát Ebbing határában című filmből. Ha már alakításokat és színészeket hasonlítok össze, akkor említésre méltó még Nick Thune, aki a lemezboltos szerepében ugyan nem hozta Jack Black zeneőrült figuráját, viszont ugyanolyan megszállott volt. Jól játszotta az ex-alkoholistát, aki belecsúszott a vicces lúzer szerepébe azzal, hogy ügyesen manipulálta egy csapat kiskamasz.

Hangulatos kis tévéfilm a Netflixtől

A megidézett zenekarokat és a felcsendülő zenéket sem ismertem, a 80-as évek punk zúzdái már csak a korom miatt is kimaradtak az életemből. Viszont a filmben kellemesnek tűntek (már amennyire ez a stílus lehet kellemesnek nevezni).

Az 1999-ben játszódó történet azonban eléggé vérszegény. Egy árva kislány, akit a munkamániás nagymamája nevel, a házuk padlásán, a lomok között turkálva talál egy lestrapált walkmant és egy kazettát, amire a szülei válogattak dalokat a megismerkedésük idejéből, azaz a 80-as évek közepéből. Amikor megpróbálja lejátszani a kazettát, a szalag begyűrődik. Nálam itt válik a sztori kicsit erőltetetté. Ugyanis ahelyett, hogy egy ceruzával feltekerné, és párszor átpörgetné, kétségbeesik, hogy tönkrement a kazetta. Ez lenne az a pont a történetben, ami elindítja a főhőst a nagy dalbeszerző útra.

Ezen az úton pedig új ismeretségeket köt, barátokat szerez, és egyre jobban átérzi, majd felveszi azt a stílust, amit a dalok sugallanak. Vicces, elkeserítő és felemelő pillanatok övezik útját, amíg újdonsült barátai segítségével a zenéket igyekszik begyűjteni, mindamellett édesanyja emlékét megismerni. Egy ponton azonban rádöbben, hogy ő más, mint amilyenek a szülei voltak. Csalódik magában, a szüleiben, a nagymamájában, a barátaiban. Persze végül minden jóra fordul, de ha ennél többet elárulnék, azzal lényegében már a történetet mesélném el, ezért itt most megállok.

Aki egy pozitív hangulatú, egyszerű történettel szeretné szórakoztatni magát, annak bátran ajánlom, nem fog csalódni.

dráma | romantikus | vígjáték

Egy fiatal lány véletlenül tönkreteszi édesanyja kazettáját, amin kedvenc dalai vannak. Úgy dönt, útnak indul és felkutatja az összes titokzatos dalt, ami a felvételen szerepelt. több»

1