A valaha készült legjobb háborús filmről van szó, úgy, hogy a film nem is a fronton játszódik. A film minden egyes komponense a helyén van, gondolok itt a színészekre,
a rendezésre, az operatőri munkára, vagy éppen a zseniális zenei betétre. Liam Neeson telitalálat volt Schindler szerepére, akárcsak Ralph Fiennes a negatív
szerepre. És a film vége, amikor a kép fekete-fehérből átvált színesbe az maga a megkönnyebbülés egyik zseniális ábrázolása. Spielberg jó pár felejthetetlen filmet alkotott, lásd Indiana Jones filmek, Cápa, E.T., stb., viszont talán ez a legemberközelibb alkotása. Emellett, ha jól figyeltem meg, a film rendkívül történelem hű, bár én
ezt személy szerint nem tudhatom, nem éltem abban a korban, de akkor is. Én hiszek
a filmnek.
A valaha készült legjobb háborús filmről van szó, úgy, hogy a film nem is a fronton játszódik. A film minden egyes komponense a helyén van, gondolok itt a színészekre, a rendezésre, az operatőri munkára, vagy éppen a zseniális zenei betétre. Liam Neeson telitalálat volt Schindler szerepére, akárcsak Ralph Fiennes a negatív szerepre. És a film vége, amikor a kép fekete-fehérből átvált színesbe az maga a megkönnyebbülés egyik zseniális ábrázolása. Spielberg jó pár felejthetetlen filmet alkotott, lásd Indiana Jones filmek, Cápa, E.T., stb., viszont talán ez a legemberközelibb alkotása. Emellett, ha jól figyeltem meg, a film rendkívül történelem hű, bár én ezt személy szerint nem tudhatom, nem éltem abban a korban, de akkor is. Én hiszek a filmnek.