Közösség

Vélemény:

 

78 Köszönjük, hogy rágyújtott!

(2005)

Köszönjük, hogy rágyújtott!

 
szucszoli   2018.11.02 18:48
1

Szerintem ez a film már beleesik abba a kategóriába, amit érdemes megnézni. Egyrészt azért, mert elég jó ízléssel van tálalva. És van egy nagyon jó felvetése a filmnek a vége felé, amikor tulajdonképpen lerántják a leplet egy képmutatásról. Amikor is arra terelődik a szó, hogy miért is fontos az, hogy halálfejet ragasztunk a cigidobozokra!? Egyrészt, aki cigit akar szívni, az konkrétan szarik rá, hogy mi van a címkéjén! Máskülönben ez nem más, mint a társadalom gyerekként való kezelése és kényszeredett nevelgetése, pedig ennek nem az állam feladatának kéne lennie, hanem a szülőké. Ha ők nem tudják a gyerekeiknek megtanítani, hogy mit nem vihetnek be a szervezetükbe, akkor miből gondoljuk azt, hogy majd egy 3cm-es matrica megakadályozza a gyereket a cigifogyasztásban? Amihez ráadásul nem is juthatnak hozzá 18 áv alatt!? A másik: tényleg higyjem el ezt a baromságot, hogyha a filmszínészek kezébe/szájába cigit adunk, majd attól fognak a gyerekek rászokni a dohányzásra? Ez tényleg így van? Tehát, ha én azt látom egy filmben, hogy valaki Whisky-t vedel, akkor másnap rohanok le a kisközértbe Whisky-t venni? Ha létezik is ilyen ember, ott komolyabb problémák vannak a dohányzásnál!

 
prof 2019.09.20 21:13
0

Pedig ez így van. A média hatással van a gyerekeinkre, mert elveszettek és kiszolgáltatottak és onnan veszik az elveket, trendeket, világnézetet, viselkedésmintákat. Nem csak egy filmben volt régen cigi, hanem mindegyikben volt egy snit legalább, amikor a főhős marlboro man, akivel mindenki azonosul, rágyújt egy cigire különböző pillanatokban, pl bár, vagy szex után. És nem csak a hollywoody filmekkel programozták ezt a szokást az emberekbe, hanem a kávézók is régen minden reggelihez egy szál cigit ajánlottak, mint egy kávét. A világ így is Amerikát imádja és követi, a példát meg a filmekből kapja. Nézze meg a való világ f*sszopói, évről évre mennyire húzzák le a következő generáció erkölcsi szintjét.

 
szucszoli 2019.12.16 19:47
0

Aha, tehát a 12 éves vietnámi prostik, (akik TV-t se láttak életükben) a túlzott való-világ nézés miatt váltak prostikká, nem pedig az eleve elcseszett szociális életkörülményeik miatt!
Én azt javaslom, hogy próbáljunk meg egy kicsit kevésbé a jól berögzült, instant sztereotípiákból kiindulni!

 
prof 2020.02.09 18:24
0

Most a vietnámi háború utáni eseményekre gondol? Ott a nőknek nem volt mit adni a családjuknak gyermekeiknek és az amcsi katonák még jó ideig ott voltak. Nem örömükben lettek prostik csak erre kényszerültek. Erről szól a www.mafab.hu/movies/heaven-earth-51597.html az ég és föld c. film is. A nők ki vannak szolgáltatva az anyagiak miatt a férfiaknak, vagy legalább is azon részüknek akik ennek csúcsán, a bankok és multik élén vannak. Most már építhetik a karriert és kiléphetnek ebből valamelyest. A nőnek anyagi biztonság kell a férfinek szex, a jó csajok meg kihasználják a helyzeti előnyüket.