Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  

Vélemény:

 

84 X - A rendszerből törölve

(2018)

X – A rendszerből törölve

 
MMcFly2015   2018.10.27 00:10

Nagyon lelkesen vettem a premier előtti vetítésre a jegyet, mert a második előzetes valami mesterien jól sikerült. Már kicsit aggasztott, hogy az itt látott jelenet 80%-a már az intró előtt látható volt. De ez mellékes. Ahogy a sztori (lassan) beindult, egy igen jól építkező bűnügyi thrillerré válik, ami a komor - szinte nyomasztó hangulattal nem mindennapi atmoszférát tud ráerőltetni a nézőkre. Büszkeséggel töltött el, hogy ez a film hazai alkotás, már - már elkezdtem fejbe a Hetedik c. filmhez hasonlítani az alap koncepciót.
Sajnos ez a jól felépített rendszer közel másfél óránál nagyon megborul, és amit imádtam eddig a filmben az elkezdett irritálni. Gondolok itt a főszereplő légzésére, magába fordulására vagy a fordított városképekre a jelenetek között. Ez még a kisebbik baj. Akartak a sztorin egy olyat csavarni ami miatt (lehet csak az én szemembe) de széthullik az eddig jól működő nyomozás, és a politikát is bevonva egy kesze-kusza, témától erősen elkanyarodó lezárást kaptunk. Esküszöm, a finálé jobban csalódást tudott így okozni, mint ha az egész film egy gyenge krimiként rukkol elő, de erről szó sincs. Még így is egy kimagasló MAGYAR thrillerről beszélünk, de sajnos az elvárásaimnak nem tett eleget.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.