Közösség

Cinema jegyek helyett Kult-moziba szóló jegyek

 
Harper   2022.06.04 11:29
4

Nagyon rossz hír volt számomra (márciusban azt hiszem), hogy a több hónapig felhasználható Cinema mozijegyegek helyett már csak Kult-moziba beváltható, alig 1 hónapig érvényes jegyek nyerhetőek a Mafabon. Kicsit el is vette a kedvemet a vélemény-írástól és már csak \"takarék üzemmódban\" csinálom. Nem lehetne visszaállítani a régi rendszert? Sokkal jobb volt.

 
racz.bianka 2022.06.05 19:46
1

Kedves Harper, Filmbarbár és F79!

Köszönjük, hogy írtatok!
Sajnáljuk, hogy nem tudunk mindenkinek egyformán kedvezni. Remélem, hogy kárpótol titeket az a hír, hogy júniustól két budapesti terszamoziban is beválthatók a mozijegyek, valamint rendszeresen rendezünk premier előtti vetítésekre játékokat (szintén Budapesti helyszínekkel).
Szeretem olvasni a kritikáitokat, remélem, hogy ezentúl sem csak a fióknak írtok majd!

Üdv,
Bianka

 
F79 2022.06.06 18:26
2

Kedves Bianka!

Köszönöm a visszajelzést. Ezek szerint a szerkesztőség részéről végleges az az álláspont, hogy a könnyen elérhető, 11 megyeszékhelyen és 6 jelentős budapesti kerületben jelen lévő Cinema City helyett inkább az 5 kisebb vidéki városban, 3 megyeszékhelyen, 1 kieső budapesti kerületben, és egy budapesti pláza tetején üzemelő Kultik mozikba terelik a játékok résztvevőit. Esetemben talán Sopron lehet értelmezhető, ha rákészülök egy kirándulással egybekötött mozizásra, mert egyébként semmi dolgom arra. Meg talán Ajkára is el tudok jutni, ha nagyon akarok, bár életemben nem jártam ott, és nem tudom, hogy a mozin kívül milyen egész napos programot lehet ott szervezni, hogy megérje odautazni. Gondolom még sokan vannak hasonló helyzetben. Ha viszont egyedül vagyok ezzel a problémával, akkor majd igyekszem vele együttélni, és nem hisztizni :) Ettől függetlenül persze továbbra is maradok az oldalon, és időmtől függően, kíméletlenül fogom írni továbbra is a véleményemet a filmekről (is) :)

 
Filmbarbár 2022.06.06 19:42
2

Ezt az egészet én is visszafejlődésként értékelem. Hozzánk a Cinemák közül is a miskolci lett volna a legközelebb, 70-80 km-re, ahogyan azt egy másik kommentemben is írtam. Mivel Miskolcra sem járok naponta, így ezt az utat is össze kellett volna kötnöm valamilyen más dologgal, csak nem nagyon volt minek odautaznom. Így meg nem ért volna annyit az egész, hogy kb. 3500 forintot kifizessek csak azért, hogy felhasználhassak egy ingyen mozijegyet, a mostani tömegközlekedési árak mellett azért meggondolom, hogy mikor és hová utazzak. A Kultik mozikba szóló jegyek viszont számomra abszolút használhatatlanok lennének, ahogyan a gugli térképen néztem, Salgótarjánban meg Pest környékén vannak hozzánk a legközelebbi ilyen mozik. Úgyhogy nem vagy egyedül a problémáddal. Számomra az a legrosszabb az egészben, hogy az új rendszerrel egyenlőtlenné váltak a játékban való részvétel esélyei. Minek vegyek részt a játékban, ha úgysem élvezhetném a nyereményemet, akkor inkább játsszanak azok, akik hasznát is vehetik a mozijegynek, semmi értelme sem lenne elhappolni azok elől a mozijegyet, akik esetleg be is tudják váltani. Csak hát ez így kissé lehangoló, szerintem \"közönségbarátabb\" lenne, ha mindenki számára elérhető nyereményekre lehetne \"vadászni\". Vagy mondjuk csinálni két kategóriát: aki mozijegyet akar, az játsszon a mozijegyért, aki meg nem, az tárgynyereményekért küzdjön (lehetne kisebb értékben, mint régen, mondjuk valamilyen utalvány). Tudom, hogy ez így macerásabb lenne, csak nekem pl. elvette a kedvem az, hogy általam felhasználhatatlan nyereményekért kellene versengenem.

 
Ms. Akárki 2022.06.06 14:42
3

Hát igen. Sajnos én is így járódtam. Kultik Csepel annyira messze van, hogy sajnos én sem tudtam felhasználni, pláne ilyen rövid idő alatt a mozijegykupont:/ Cinema City-re nem fogtok esetleg visszaváltani valamikor?

 
Filmbarbár 2022.06.04 19:33
1

Nekem már akkor kezdett elmenni a kedvem az egésztől, amikor kiderült, hogy már \"csak\" mozijegyek lesznek nyerhetők a tárgynyeremények helyett. A legközelebbi Cinema hozzánk kb. 70-80 km, ami oda-vissza már 140-160. Így pl. délután, munka után már esélytelen lenne eljutni mozizni, maradna a hétvége, esetleg ha szabin vagyok. A másik dolog viszont az, hogy az ott játszott filmek kb. 90%-a abszolút nem érdekelne engem, a szuperhősös hülyeségek meg a családosoknak-gyereke(se)knek szóló animációs filmek egyáltalán nem hoznak lázba. Mivel gyakorlatilag korábban sem nagyon tudtam hasznát venni a mozijegyeknek, ezért egyre ritkábban vagyok itt. Ráadásul ha éppen nincs dolgom a tőlem távolabb lévő nagyvárosban, akkor külön nem fogok több ezer forintot költeni utazgatásra csak azért, hogy a mozijegyemet elhasználhassam. A \"nagyon\" vidékiek motivációját szerintem eléggé el lehet venni azzal, hogy számukra majdnemhogy használhatatlan dolgokat nyerhetnek \"jutalmul\". Engem legalábbis már nem igazán tudott motiválni ez a jegynyerős rendszer, számomra sokkal több haszna volt pl. egy telefonnak, amit oda tudtam adni ajándékba anyukámnak, aki mindig is áhítozott egy modern készülékre. Nem akarok rosszmájú lenni, de ez az egész jegynyerős rendszer így egy kicsit \"diszkriminatív\" a \"nagyon\" vidékiekkel szemben, akiket a motivációk visszanyesegetésével gyakorlatilag kiszorítanak a játékból (lásd a fenti indokaimat). A jegynyerés lehetőségének bevezetésével gyakorlatilag csak azok jártak jól, akik nagyvárosokban vagy azok közelében élnek.

 
F79 2022.06.04 18:11
0

Nem lenne gond, ha országszerte valóban sok mozijuk lenne. De így, hogy a legközelebbi kb. 80 km-re van tőlem, ráadásul semmi dolgom arra, kicsit nehéz lesz a beváltás. Ismerősnek sem tudom elajándékozni, hasonló okokból. Ha Budapesten lenne (nem Csepelen, ahová kb. külön túra eljutni), könnyebb lenne a dolog, mert Budapesten többször megfordulok. Ezért érdekel, hogy a KÖKI új mozija mikor fog megnyitni. A CC korábban tökéletes volt. Mehettem akár Győrbe, akár a Keleti pu.-hoz közeli Arénába.