Közösség

The Child (Gwigongja) koreai film 2023

Piczil Zsolt   2025.11.10 16:32
0

Mese a bokszoló legkisebb fiúról, akiről azt hittem, egy nagy bunyós, közben nem. Általában csak ijedten néz körbe-körbe (pl. a fura fiúra) és nem érti, \"mi is történik itten\"? Egyébként én sem értem a történetet, mert az író csak a végén tisztázza az egészet. Ja, meg a fura fiú néha jóságosan megemlít tényeket, pl. \"meghalni mész Szöulba\" , de ezekkel nem sokra megyünk. Szóval zavaros és elég ismeretlen is a film amúgy, de az IMDb-n elért így is 6.8-at. Korea okádja magából az ilyen új alkotásokat. Ha fent lenne itt a Mafabon, négy csillagot adnék, mert nem közepes, de nem is zseniális film. Amúgy csak jó és érdekes, mint a \"fura fiú\" bérgyilkos, aki Profi és ezt többször emlegeti a film alatt. Tőle megtanulhatod, üldözés közben nem lépsz ki az autóalagút árnyékából, mert akkor a cipőd elázik az esőben. Na, nehogy má'! A filmet megbontotta (számomra) az a nyolcméteres hídról leugrás betonra, amit mindkettő főszereplő elvégez, lábtörés-halál nélkül. A filmet mennybe vitte (számomra) az a Flame in your eyes (Soul Lovers) dal, amit a film elején játszanak, miközben átlag koreai gengszterleszámolás folyik egy garázsban. Akkor is esik az eső, de a fura fiú itt nem ettől félti a cipőjét, öltönyét. Hanem a vértől. Hát ilyen gyerek ez a fura fiú, akinek a sorsa végül ugyanúgy érdekel, mint a törpe boxerkölyöké. Úgyhogy várd meg szépen az end credit jelenetsort, és lesz Happy End. És hallgasd a Flame in your eyes számot (remélhetőleg nem bunyó közben). Érdekes ez a zene, mert a Velvet Divatház romantikus spanyol sorozathoz is felhasználták.... amit NEM fogok megnézni. Ühüm, igen, mert én is Profi vagyok. :)