(Hupka Adrián)Az ifjak történetét meséli el, akik kalandokba keverednek, és megkezdik útjukat, hogy Jedi lovagokká váljanak.
(Hupka Adrián)Önmagában mindent szeretünk ami Star Wars, és ezzel is így voltunk. Ez alapvetően egy főleg gyerekeknek szánt Star Wars ismeretterjesztő animációs sorozat - legalább is a készítők annak szánták - és abszolút beleillik az univerzumba. Ha pontosak akarunk lenni: ez egy Star Wars Jedi akadémia 6 éves kor alatt... Felnőttként is élvezetes nézni, nem rossz, de azért gyerekként egy gyerekeknek szánt történetvezetés mégis csak érthetőbb. Ajánlott korosztály: 4-9 éves kor (Legalább a gyerkőc elmondhatja tudja mi az a Jedi, vagyis hogy inkább kik azok, nah meg hogy Yoda Mester tök rendes) Kisgyerekes családoknak, akik meg akarják ismertetni csemetéjükkel a Star Wars világát, kezdetnek tökéletes.
A Kai Brightstar-t játszó szinkronszínész fiú (Jamaal Avery Jr.) nem csak hangját, de arcát is adja a karakternek.
A sorozat a Köztársaság fénykorában játszódik majd, 200 évvel A Baljós árnyak előtt.