Garfield

Garfield

The Garfield Movie
philboy

Mindenki kedvence visszatér. Garfield a legtöbbek számára arról ismerős, hogy imád lustálkodni, és hogy kedvenc étele a lasagne. Az örökké morcos, hétfőket mindennél jobban utáló cica azonban új kalandokba keveredik, amely során új társakra is talál. Az Eszeveszett birodalom és a… Több

Rendező: Mark Dindal
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Hongkong
Premier (HU): 2024.05.30. | Telekom TVGO (2024.08.19.)
Forgalmazó: InterCom

2024.08.12 kabel

Nem karakterhez illő

Tegyük fel, hogy nagy Superman rajongó vagy, és meghallod, hogy egy új filmet csinálnak a kedvenc karaktereddel. Tűkön ülsz, de aztán megtudod, hogy a film arról fog szólni, hogy Superman maja gyöngyöket keres Közép-Amerikában egy dzsungeles kincsvadászat alatt, egy régi sulis társával. Na, kb. így éreztem magam a film alatt. Ez nem egy Garfield-történet volt, semmi értelme sem volt ennek a karakternek egy ilyen sztorit adni, és hősünk releváns dolgot nem is tanult a történet alatt. Egyszerűen csak egy nagyon rossz filmötlet nagyon gyenge megvalósítása ez. Garfield nem akcióhős, nem dinamikus, nem kalandor, ő az ellentéte ennek. Még csak úgy sem hangzott, mint az eredeti macsek. Miről szól ez? Garfield apjával, aki amúgy gyerekkorában otthagyta őt, egy nagy heist movie-ba csöppen, melyben apja egy régi ellensége tér vissza. Olcsó Csibefutam-jellegű film ez, totál humortalan és corporate szagú, rengeteg termékmegjelenítéssel. Tudom, nem én vagyok a célcsoport, de szeretem az animációs filmeket. Nem kéne felrónom, hogy egy viccen sem tudtam elmosolyodni sem, vagy, hogy a történet totál értelmetlen volt. De mégis annyira gyenge mese volt ez, hogy csodálom, hogy ezzel akarták a híres macsekot visszahozni a köztudatba.

2024.06.24 Artemisia

a nap véleménye

A nagy tejrablás

Garfield, a világ legnépszerűbb macskája hosszú kihagyás után tért vissza a mozikba. A lusta szőrgombóc persze eddig sem volt tétlen: ahogy 1978 óta folyamatosan, az eltelt időben is jelentek meg képregények, valamint rajzfilmsorozatok, rajzfilmek a ... Teljes kritika

2024.08.06 Jocpappa

10/4

Még repülőn, telóról nézős filmnek is kellemetlen volt. Garfield karaktere gyakorlatilag bárki mással behelyettesíthető lenne, és ugyanannyira működne a film. A készítők gyorsan belelapoztak egy Zseb-Garfieldba, összeanimáltak valami állatos vackot, jó lesz az a gyerekeknek, gyerünk ki cigizni. Valamelyik poénon elkuncogtam azért, de már nem emlékszem, mi volt az.

2024.07.16 R9CK3R

Kicsit irtóztam tőle, hogy gyenge lesz, mivel gyerekkorom óta „megszállott” Garfield fan vagyok, nem akartam egy döfést kapni a szívbe, végül egyáltalán nem csalódtam, minden elvárásomat kielégítette a film, örülök, hogy a garfieldos filmeket sose rontják el, de ezt el is várom! :D

2024.05.31 philboy

Sajnos ez az animáció meg sem tudta közelíteni az eredeti hangulatát. Persze ettől még aranyos és kedves, illetve nagyon szívhez szóló a történet. Erős közepesnek mondanám.

A film 304 247 223 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 136 987 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

061978 volt a kód, amellyel Garfield feloldja a telefonját. Ez az első Garfield-képregény dátuma.Szerző: kabel

A film egyik betétdalát (Then There Was You) Calum Scott énekli.Szerző: Gábor390920

Az Alcon Entertainment első animációs filmje.Szerző: csd

Mark Dindal a Garfieldot megelőzően 2005-ben rendezett utoljára, a film a Csodacsibe volt.Szerző: csd