Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA
Filmadatlap
 
10
Szereplők
3
Vélemények
1
Képek
Videók
 
Berto49   2017. 12. 09.

Hajdufy Miklós 1987-es TV-játéka (akkor még csináltak TV-játékokat, igazi színészekkel, nem úgy, mint most!). Utánanéztem a szerzőnek, többször is megfilmesítették az USA-ban, de jelentős anyagi sikert nem hozott neki, mert lenyúlták tőle. Ezt a feldolgozást jó nézni az ismert színészekkel (Bodrogi, Kern, Benedek, Szacsvay, Pap. et. al.) Kár, hogy csak 75 perces. A legjobban Benedek Miklós és Rudolf Péter alakítása tetszett. Kern helyett másra bíztam volna a főszerepet, na meg Pap Vera sem tartozik a kedvenceim közé.

 
airbus   2016. 09. 19.

Nem igazán kedvelem a magyar filmgyártás ezt a korszakát, az egész valahogy olyan lapos volt. De be kell látnom, hogy ez viszont igenis nagyszerű alkotás, ami akár klasszikussá is válhat.


 
hansi13   2016. 04. 24.

Nem igazán tudott lekötni, az egész valahogy olyan sablonsztori, vagy legalábbis erőltetett, a mondandója pedig egy nagy nulla. Bár egyszer talán érdemes megnézni, szerintem nem egy maradandó élmény.

Kern András
Pap Vera
 

A budapesti születésű Miklós László (1903-1973) dráma- és forgatókönyv-író 1938-ban emigrált az USA-ba. A még Magyarországon is játszott darabnak jelentős "utóélete" volt. Első alkalommal "The Shop Around the Corner" [Saroküzlet] címmel 1940-ben Ernst Lubitsch rendezett belőle filmet, Margaret Sullivan és James Stewart volt a két főszereplő. Jelentősebb adaptációja még 1998-ból "You've Got Mail" [A szerelem hálójában] című film Nora Ephron rendezésében, főszereplői: Meg Ryan és Tom Hanks.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.