Marguerite, a számok szerelmese

Marguerite, a számok szerelmese

Le Théorème de Marguerite

Hivatalos tartalom

Marguerite (Ella Rumpf), az ENS briliáns matematika szakos hallgatójának jövője kirajzolódni látszik. Ő az egyetlen lány az évfolyamban, aki befejezte a diplomamunkáját, amelyet egy tudóscsoport előtt kell bemutatnia.

A „nagy” napon egy hiba miatt minden bizonyossága a feje tetejére áll, és az… Több

Rendező: Anna Novion
Ország: Franciaország, Svájc
Premier (HU): 2024.05.16. | Max (2024.10.04.)
Forgalmazó: Cirko Film

2024.10.09 Dorkateo

Érzelmes film a magasabb matematikáról

Egy aspergeres(nek tűnő) doktorandusz hallgató bukdácsol az életben. Nehéz fába vágta a fejszéjét, egy 50 éve bizonyítás nélküli matematikai feladványt, a Goldbach-sejtést próbálja megoldani. A sejtések olyan állítások, amelyek ránézésre igaznak tűnnek, de a korrekt bizonyítást még nem tudta senki sem levezetni. Nézőként többnyire egy kukkot sem értünk abból, amit Marguerite felír a táblákra, csak a szenvedélyt látjuk, és az auti-spektrum jellegzetességeit: nem érti a viccet, nehezen boldogul az érzelmekkel, túlságosan belemerül az őt foglalkoztató feladatokba, és kizárja közben a külvilágot. Szerencsére az élet nem hagyja, hogy a lány bezáruljon, egy kudarc nyomán kilép a megszokott keretek közül, és új barátok segítségével megtanul kikapcsolódni is. Végre tud másként tekinteni a dolgokra, és ez beindítja a fantáziáját a matematikai elakadásában is. És talán a szerelemben is szerencse éri. A színészek nagyszerűek, kiváló a casting, igazán személyre szabottan sikerült megfelelő karaktereket találni. A francia filmektől megszokott érzékeny könnyedséggel nyúltak a témához.

2024.06.09 fankbringa

Matek és érzelmek

Ella Rumpf az a színésznő, aki eddig teljesen más karaktert formált meg, mégis tökéletesen illik hozzá az elnyomott zseni szerepe. Együtt utazhatunk vele a számok világában. A barangolás elvezet a kapott csomag kibontásán át az oly vágyott dicsőségig... Teljes kritika

2024.05.17 philboy

Na, így kell érdekesen és izgalmasan tárgyalni a matematikát! :D Velem teljesen megszeretette. Imádtam!

2024.05.16 Inderpall

Nagyon jó, hogy az alkotók nem vették túlságosan "művészieskedőre" a formát. Szerintem nagyon közel hozza az emberhez a tudományok világát ez a film.

A film 2 767 616 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 1 299 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Ariane Mézard matematikus tanácsadóként vett részt a munkálatokban.Szerző: csd