Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
50
Képek
1
Videók
Aljas utcák
 
Morpheus19   2019. 06. 26.

legújabb vélemény

Egy alapvetően jó, ám még kiforratlan korai Scorsese-film. Egyedüli nagy hibája a cselekményben van, a történet - amiben még lettek volna lehetőségek - olyan érzetet kelt, mintha egy vázlat alapján dolgoztak volna, rendesen kidolgozott forgatókönyv helyett. Szerencsére a kissé "hanyag" történet mellett rendkívül erős atmoszférával és színészi játékkal találkozunk, ami miatt megérdemel legalább hét pontot egy tízes skálán, plusz ugyebár ez volt - az egyébként ebben a filmben is hatalmasat alakító - De Niro és Scorsese első közös filmje, ami biztosítja az alkotás különleges státusát mindkettejük életművében. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni, főleg ha tisztában akarunk lenni vele, honnan indult a múlt század egyik legnagyobb színész-rendező párosának együttműködése (meg kb. majdnem az egész karrierjük), ám természetesen hiba lenne a Taxisofőr vagy a Casino színvonalát várni tőle.

 
Dracule   2015. 08. 21.

A karakterek, a történetvezetés, a zene minden nagyon együtt van! A helyszín, a látvány, a zene, és a színészek előadása mind csak emelik eme remek filmet. Bátor szívvel ajánlom!


 
Imlah   2017. 12. 01.

Időtálló, igazi klasszikus! Mai filmekkel vetekszik. Többször nézhető, színvonalas, profi film kiváló színészekkel! Megragadó, hatásos és izgalmas, profi rendezés!

 
Dada   2016. 11. 30.

Itt már lehet látni, hogy De Niro miből is építi fel a karaktereit. Első szerepeiről van szó, de fantasztikus, hogy már ekkor mennyire kiforrott volt a játéka. Egyáltalán nem beszélhetünk zsengékről. Szuper film!

 
lakilúk   2014. 11. 26.

Scorsesenek ezt a korszakát én egyszerűen nem tudom megunni. Nem csak az ütős akciózások miatt, hanem hogy mindebbe még mindig belefért egy kis társadalomkritika is. Szerintem ez így összesen zseniális. Ráadásul a képi világa is nagyon szép, mint mindig.

A film összbevétele 3 132 645 dollár volt (imdb.com).

 

A teljes filmet az USA-ban vették fel, összesen 13 helyszínen.

(Bogi87)
 

1973-ban bevétele az USA-ban $3,000,000 volt.

(Bogi87)
 

1973. április - június között forgatták le.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.