Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
78%

Ralph lezúzza a netet (2018)

Ralph Breaks the Internet
Filmadatlap
 
36
Szereplők
17
Vélemények
65
Képek
17
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

legújabb vélemény

0

Imádtam. Már az első részt is nagyon szerettem, de ez mégjobban tetszett. Ahogy Ralph próbálja a Cukorláz játékot megmenteni a barátjának (az egyetlen) legjobb barátjának az szívmelengető. Viszont Penelope karaktere is túlságosan elkezdett tinédzsere... több»

 
MMcFly2015   2019. 02. 16.

a nap véleménye

0
Egyedi - és rendkívül hatásos kikacsintás az online világra

A Rontó Ralph sikere után, ahogy az lenni szokott jött a folytatás, és még nagyobb kanállal merítenek a kalandból. A retró érzést megidéző játékterem után ugrunk a jelen világot körbe ölelő online világba, ami óriási lehetőséget rejt egy külön világ ... teljes kritika»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 04. 30.

0
Egy modernebb és látványosabb világban retro hőseink!

Látván az első részét, ami már lassan 7 éve jelenet meg, tény, hogy nagy forradalmat nem hozott a Walt Disney Pictures számára, mégis üde színfoltja volt a cégnek és az embereknek, hiszen a 80-as évekbeli videojátékokat mutatja be a film, amin az elő... teljes kritika»

 
indingo   2019. 03. 24.

0

Az első rész nekem jobban bejött. A humor és a látvány itt is rendben volt, de a története helyenként erőltetett volt.

 
Thibo84   2019. 01. 12.

0

Az első részt imádtam, de a második részt látva furcsa érzések kavarognak bennem. A látvány világ és a grafika csillagos 5-ös, a történet is jó, van mondandója, ugyan akkor vicces, ahogy Ralph botladozik a net kusza világában, míg Vanellope elég hama... több»

 
dailyfilmsan   2019. 01. 10.

0
Ralph a ragaszkodó óriás.

Édes volt mint a méz, pont úgy mint az első része. De míg az első rész egy videojáték életének kardinális kérdésével foglalkozott, és azzal hogyan lehet barátot szerezni, itt a ragaszkodás és szabadonengedés kérdésköre forog inkább a szereplők szeme ... teljes kritika»

 
harnas1207   2019. 05. 26.

0

Unalmas és erőltetett mese volt. Mintha az ötödik részét látnánk a sorozatnak, mely ki van égve és csak a főhősök viszik a hátukon a történetet. Poénok nincsenek, helyette van szájbarágós tanulság. Az internetes utalgatások sokkal több lehetőséget rejtettek magukba.

Galéria (65)

Videók (17)

A film összbevétele 529 323 962 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 164 098 724 forintot termelt.

 

A forgatókönyvben eredetileg, volt egy rész ahol poénkodni akartak Kylo Ren-nel, hogy egy elveszett kisgyerek. Meg is keresték a Lucasfilmet az ötletükkel, ott viszont nem igazán örültek az ötletnek, hogy kisgyerekként ábrázolnák Ren-t, mivel ő a mostani mozifilmek főgonosza.

(Thibo84)
 

Az eredeti szinkronstábban sok korábbi Disney hercegnőt megszólaltató színésznő is feltűnik, mint pl.: Kristen Bell (Anna a Jégvarázsból), Kelly Macdonald (Merida, a bátor), Mandy Moore (Aranyhaj), Linda Larkin (Jázmin az Aladdinból), Paige O'Hara (Belle A szépség és a szörnyetegből) vagy Jodi Benson (Ariel A kis hableányból).

(Thibo84)
 

A 88 Mary Costa az egyetlen még élő színésznő, aki a filmben nem kölcsönözte a hangját az általa korábban szinkronizált Disney hercegnőnek, a tinédzser korú Aurorának.

(hp )
 

A filmben feltűnik a Marvel közelmúltban elhunyt atyjának, Stan Lee avatárja is, ezúttal azonban nem szólal meg.

(hp )
 

A filmen elképesztő mennyiségű szakember dolgozott, maga a stáblista több mint negyed órás.

(hp )
 

Merida és Buzz Lightyear a Pixar első olyan karakterei, akik feltűnnek egy nem a stúdió által jegyzett produkcióban.

(hp )
 

A Disney Animation Studios első olyan animációs folytatásfilmje, melyen ugyanaz az írói stáb és rendező dolgozott, mint az eredeti filmen.

(hp )
 

A Ralph lezúzza a netet a Disney Animation Studios első animációs folytatásfilmje az 1999-ben bemutatott Fantasia 2000 óta, mely az 1940-es Fantasia folytatása volt.

(hp )
 

A Disney már 2012-ben betervezte a folytatást, de a hivatalos bejelentésre egészen 2016 júniusáig várni kellett.

(hp )
 

A 2012-es Rontó Ralph folytatása, egyszersmind pedig a 57. egészestés animációs Disney-film.

(hp )
 
A video game-ek egyik legrettegettebb gonosza és a geekparadicsom egyik megkerülhetetlen kalauza, Rontó Ralph újra lehuppan a lerombolandó háza tetejéről, ám most nem egy másik játékba menekül. Ezúttal be(világ)hálózza őt az internet. több»
 
Kicsit bajban vagyok a kritikámmal, mivel eléggé vegyes érzéseim vannak a Ralph lezúzza a netet című filmmel kapcsolatban. Vizuálisan eszméletlenül kreatív és a legapróbb részletekig kidolgozott, viszont vannak benne egészen butyuta poénok is, amik sajnos rontanak az összhatáson. Ha ezekből az erőltetett vicceskedésekből visszavettek volna kicsit, akkor lehetett volna akár az év legjobb filmje is. Természetesen így sem lehet okom panaszra, mivel a Zootropolis alkotói (Phil Johnston, Rich Moore) ismét egy intelligens, és elgondolkodtató művet tettek le az asztalra. A 12-es korhatár nem véletlen, mivel a kisebb gyerekek nem biztos, hogy érteni fogják a film mondanivalóját, ami meglepően komolyra sikeredett. Ha valaki csak annak reményében ül be, hogy mennyire jól fog szórakozni és mennyit fog nevetni, az csalódott lesz, mivel a Ralph lezúzza a netet, nem a poénokban erős, hanem a társadalomkritikában, az emberi kapcsolatok bemutatásában, és a színes, csili-vili felszín mögött egy mély drámai szál lapul. több»
 
A barátság, vagy mondjuk ki nagyobb általánosságban, az emberi kapcsolatok internetes térben való felértékelődése, kérdésessé válása az internet hajnalán még csak-csak releváns probléma volt, mára azonban nem az, pusztán az internetellenes propagandák egyik pontja a sok közül, ami a legunalmasabb közhelyek palettáját szürkíti tovább. Így társadalomkritikai vagy épp tanítójellegű céljai elvesznek, ami még nem is hiba, sőt felszabadulás is lehetne, de ezen a ponton az irónia sem működik. több»