2016.10.02 09:31 szucszoli Olvasottság: <100x
0

A háború elaljasít

Jó az összbenyomásom, az átlag háborús filmekhez képest ez a film kellőképpen komplex és rettentő érdekfeszítő módon mutatja be, hogy a "felszabadított" ember bizony könnyen lealjasodhat azok szintjére, akik korábban az elnyomók voltak.


A háború elaljasít

Olyan érzésem van, hogy Tarantino a Becstelen Brigantyk-al ennek a filmnek az alap sztoriját emelte át. És bár nagyon szórakoztató lett az ő koncepciója, csakhát ez a film több, mint a Becstelen Brigantyk, mert megvan benne az erős morális megközelítés.


Ám egy kicsit bukdácsol a megvalósítás:

Főleg a film első harmadáig, vagy talán a feléig. Meglehetősen leredukált vonásokkal építették fel, vagy juttatták el a főhősnőt arra az útra, ami végül oda vezetett, hogy beépüljön az ellenfélhez. (bocs a spoilerért)

Meg azért hogy is mondjam: egy kicsit furcsa, hogy a nő szeme láttára mészárolják le a családját, és utána mégis olyan könnyedén jön-megy és teszi a dolgát a nagyvilágban, mintha az égvilágon semmi nem történt volna. Így hát lényegében felesleges volt beemelni ezt a momentumot, vagy talán más szemszögből kellett volna megmutatni... mondjuk úgy, hogy ő ne tudjon róla jó sokáig, aztán mikor kiderül, akkor öngyilkos lehetett volna és ez sokkal erősebb, sokkal drámaibb befejezés lett volna!


Lássuk be, a legtöbb drámával pont ez a baj: nem merik bevállalni, hogy a főhős meghaljon, pedig ez megfelelő körülmények között átütő erővel bírna! Elég csak a Bikanyak-ra, vagy az Amerikai Szépség-re, vagy az Egy Veszedelmes Viszony-ra, vagy a Száll a Kakukk Fészkére gondolni!


7,5/10

dráma | háborús | thriller

Paul Verhoeven legújabb projektjében holland örökségét idézi fel. Ez az izgalmas akciófilm valós történelmi eseményekből merít ihletet, amelyek a nácik által megszállt... több»

0