2016.07.20 23:14 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
1

Okkal a legsikeresebb szitkom közel 25 év után is

Évente egyszer végig darálom a 10 évadot. Az idei ,,maraton" is megvolt már. Vannak hónapok, mikor nagyon rástresszel az ember a melóra, meg elég kemény időszak jön rá, és akkor nincs idő filmezni, se új dolgokat nézni. Ilyenkor lefekvés előtt pár rész Jóbarátok elszórakoztatja az embert...

Nem olyan, mint a mai szitkomok többsége, van benne valami egyedi és szerethető, amit csak ebben a sorozatban tapasztaltam. A romantikát és a vígjátékot mesterien ötvözi, és sokszor elérzékenyül az ember, majd mindig a ,,már majdnem nyálas részeknél" képesek elpoénkodni. Az évadok vége kellőn izgalmas, teljesen fenntartja az érdeklődést, és működnek a különböző csavarok. Mivel sokszor láttam (angolul és magyarul is néztem), külön kiemelkedő, hogy nincsenek logikai bukfencek a visszautalgatásoknál, vagy másik idősíkok bemutatásánál. Épp ezért tényleg minden szereplőt megismerünk a kezdetektől, és mindent tudunk róluk, a természetüket és a múltjukat egyaránt. Ez a másik kedvenc sorozatomnál, a Férjek Gyöngyénél nem működött.

Okkal a legsikeresebb szitkom közel 25 év után is

Azért nem tökéletes. Phoebe karaktere annyira erőltetett és irritáló, hogy sok poén miatta van elrontva. Talán az egész sorozatban kétszer tudtam rajta őszintén nevetni... az nagyon kevés a 10 évad során. A nyolcadik évadnál már érezhető, hogy a sorozatot kezdik elnyújtani. Bejön a Joey és Rachel szerelmi szál, ami nagyon nem hiányzott, és abszolút felesleges. Egyes szereplők kezdtek kizökkenni, Chandler például erre az időre elvesztette a jó oldalát, és sajnos itt már nem voltak azok a jó szarkasztikus poénok és a szóviccek tőle, csak egyszerűen unalmassá vált. Ross – aki a kedvencem – néhol már átment fogyatékosba. Lehetne még sorolni a jellegzetes hibákat... Mégis mentették a menthetőt. Jó irányba sikerült terelni az egészet, és egy libabőrrel teli, érzékeny és tökéletes évadzárót kaptunk. Méltóképpen búcsúzhattunk a sorozattól, és minden szálat sikerült elvarrni. A sok sztárvendég évadról évadra még kiemelkedőbbé teszi az egészet. Rengeteg híresség megfordul a sorozatban. Nem hiába, az egyik legsikeresebb és leghosszabb sorozatról beszélünk a kategóriában. És szerencsére nem járt úgy, mint az Egy rém rendes család.

89 Jóbarátok  (1994)

romantikus | vígjáték

Minden idők egyik legnépszerűbb szituációs komédiája hat, húszas éveiben járó fiatal mindennapjait követi nyomon. Főszereplői az elkényezetett Rachel, a tisztaságmániás... több»

1