2018.02.15 11:58 szucszoli Olvasottság: 785x
1

Nem értem a magas imdb értékelést...

Számomra a Black Mirror bebizonyította, hogy létezik az a sorozat, aminek szinte minden egyes epizódja akkorát szól, hogy kiviszi a közfalat... na hát ehhez képest a Drót első néhány epizódjából azt tudom leszűrni, hogy ezek az alvilági, utcán tengődő, drogügyletekkel seftelő fiatal proliknak igencsak kőbaltával kifaragott módon lett letudva a hitelessége: gyakorlatilag fájóan banális egyszerűséggel van bemutatva az utcai életmódjuk, hogy lehetőleg egy 90 éves intenzíven fekvő nagymama 1,5 kilométerről nézve is rögtön levágja, hogy ezek a fiatalok nem sálvarráshoz szerzik be az alapanyagot, amikor az egyik a másiknak feltűnően átad valami kis fehér zacskót. :)

Egy kicsit olyan, mintha a Barátok Közt, vagy a Szomszédok alkotóinak a keze nyomát éreznem ezeken a fájóan együgyű módon tálalt képsorokon, ahol komoly képpel el kéne hinnem, hogy ez a jól szervezett alvilág egy másodvonalas, kirakat jellegű színterén annyira látványosan nem foglalkoznak azzal, hogy rejtve tartsák ezeket a piszkos ügyeket, hogy az átbűzlik a filmvásznon.

Nem értem a magas imdb értékelést...

És a probléma itt nem áll meg, ugyanis már a 2. epizódban konkrétan megtörténik egy olyan mértékű józan észnek és a valóságnak ellentmondó esemény, hogy még most is az agyvérzés kerülget: Konkrétan hogyan tudnám komoly képpel elhinni, hogy a rendőrség nyomozócsoportjához bekerülhet egy ilyen szélhámos kretén, mint Roland "Prez" Pryzbylewski, akit a folyamatos ballépései ellenére sem csapnak ki csak azért, mert az valakinek a valakije??? És még a nagy tekintélyű rendőrhadnagy falaz neki, mert veszélyben érzi a saját pozícióját? És a következő epizódban ugyanezt még jól bele is rágják a néző szájába, csak hogy jobban elhiggyem ezt az őrült nagy baromságot? 

Egyszerűen ez egy olyan dolog, hogy a beszari rendező/forgatókönyvírő nem mer bevállalós lenni, nem meri "helyzetbe hozni" a karaktereit, pedig a Fargo sorozat pont ennek köszönheti a legnagyobb erejét.

De visszatérve a Dróthoz: Megnéztem bő 3 órát ebből a sorozatból és arra a következtetésre jutottam, hogy ez már egy olyan időtartam, aminek tudnia kéne valamit, hogy hitelt érdemeljen ez az eszeveszett magas imdb értékelés (9,3!!!), amivel lekörözi még a Fargo-t is! Szóval egyedül csak arra jó a Drót, hogy a középszerűségétől és a temérdek teljesen feleslegesen főszerephez jutó színésztömegtől és érdektelen mellékszálaktól kihordjak egy agyvérzést, amiből bő 3 óra nem tudott nekem semmi olyan érdemleges tartalmat felmutatni, amit bármely más méltán kiváló sorozat képes volt már rögtön az első epizódjától kezdve. (Breaking Bad, Better Call Saul, Black Mirror, Trónok Harca, Mr. Robot, Fargo stb.)

Mindenki jobban jár, ha ehelyett a sorozat helyett megnézi a Polisse című filmet és kap 2 órában egy nagyon hasonló témát olyan hiperrealisztikus térbe emelve, hogy az lesz az érzése, hogy nem egy filmet néz, hanem a tényleges valóságot, aminek valódi tétje van, ami inkább lett volna érdemesebb az imdb 9.3-ra, mint ez a sorozat, aminek a fájóan egyszerű és felületes vonásai inkább egy átlag kereskedelmi TV-s produkcióvá silágyítják, amit írdatlan mértékben túlértékelnek azok, akik nem láttak még elég hamis és elég jó produkciót sem ahhoz, hogy biztos kézzel tudnák osztogatni az ultramagas pontszámokat és minőségjelzőket.

85 Drót  (2002)

dráma | krimi | thriller

A Drót minden idők egyik legnépszerűbb televíziós produkciója. A történet egy baltimore-i kábítószeres gyilkossági nyomozást göngyölít fel, mindkét fél, a rendőrség és... több»

1