2017.05.26 06:12 szucszoli Olvasottság: 177x
0

Kicsit sántít a hipnózisra épített koncepció...

Nekem nagyon sántít ez a koncepció. Azon túl, hogy egyáltalán nem tudtam azonosulni egyik szereplővel sem, sokkal nagyobb probléma, hogy (spoiler veszély) valaki képes elfelejteni a saját apját, a saját apja arcát, majd összejön vele. Ilyen nincs. Bocsánat, de nem tudom elhinni, hogy a hipnózis fogalmával bármilyen eszetlen nagy baromságot képesek benyalatni az emberrel.

Eleve nem hiszek a hipnózisban, legalább is abban a hipnózisban nem, hogy csak úgy öntudatlanul felébredjen belőlem az alvó ügynök egy csettintésre, mert valaki lóbált előttem valami szir-sz@rt és kedves hangon a fülembe suttogott közben...Szó, mi szó, szép és mély gondolatok hangzanak el a filmben Odesszu szájából, csak hát ezeket én nem tudtam mihez kapcsolni. Értem én, hogy mit jelent az "Aki sír egyedül sír, aki nevet, azzal együtt nevet a világ" szólás-mondás, csak hát éppenséggel Odesszu közel sem olyan komplex karakter, hogy az ilyen és ehhez hasonló mondások igazán üssenek. Főleg úgy, hogy egyáltalán nem egy szociofób figura, mindinkább egy extrovertált alkat, akin látszik, hogy soha sem sír és sohasem nevet igazán. Inkább mély érzések nélküli ösztönlény, aki nagyon eltökélt tud lenni, mint egy cégvezető.

Kicsit sántít a hipnózisra épített koncepció...

És ami a nyelvkivágós témát illeti: én nem tudtam komolyan venni Livudzsin motivációját sem. Értem én, hogy Odesszu pletykája miatt öngyi lett Livudzsin huga, de hát most ezzel mit csináljak? Egy bagatell, semmirekellő pletyka miatt leveti magát egy hídról? Hát könyörgöm, ennél csak sokkal komolyabb és súlyosabb kríziseket élne át az élete hátralevő részében! Ha meg valóban terhes volt, akkor meg miért Livudzsin az, aki magára veszi a Jézus-Krisztus szerepet? Okos ember ő, miért vádolna egy vadidegen figurát önmaga helyett pláne még hosszú évekkel később is?

90 Oldboy  (2003)

akció | dráma | misztikus | thriller

A hétköznapi családapa, Oh Dae-soo gyanútlanul éli életét, míg egy napon fogságba ejtik. A férfi nem tudja, hogy ki és miért kapta el. Éveken át egy cellában raboskodik.... több»

0