2019.04.15 10:36 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Stephen King klasszikusa a megérdemelt módon került nagyvászonra

Annyi gőzöm van Stephen King munkásságáról, hogy a klasszikusként kezelt történeteit részben ismerem. Olvasni nem olvastam a műveit, maximum a régebbi filmadaptációkból rémlenek a tartalmak. Így volt ez a Kedvencek temetőjével is, ami megérdemelte a színvonalas újrafeldolgozást.

Azzal nem tudok vitatkozni, hogy a regény atmoszféráját mennyire sikerült átadni a mozivászonra, de az tény, hogy az 1989-es verziónál klasszisokkal jobb és minőségibb, a színészekről nem is beszélve. Változtattak némileg az alap felálláson, ami miatt sokan negatív kritikákkal jutalmazták, viszont én nem érzem ezt akkora problémának. Az alap hangulaton nem rontott, ezzel csak annyit értek el, hogy akik jól ismerik a regényt, vagy az eredeti filmet, azok is láthattak valami újat.

Stephen King klasszikusa a megérdemelt módon került nagyvászonra

Jason Clarke a maximumot hozta ki a szerepből, az idilli családi képet is sikeresen (szerethetően) fel tudták építeni, ami miatt a gyászoló apa helyzetét át tudjuk érezni. A baleset, a temetés, és az apa összeomlása több volt, mint drámai jelenetek sora. Hiába horrorfilmet néztünk, az a rész teljesen át tudta adni a nézőnek a történt tragédia hatását. Ezért tartom a Kedvencek temetőjét többnek, mint egy átlagos horror, mert elég időt fordít a karakterekre, és sokkal jobban lehet borzongni a főhősökért/főhősökkel, mint egy sablon ,,trancsír" horrorfilmen.

Az ,,Az" c. 2017-es alkotás sikere beindított valamit, ami nagyon kellett a filmiparnak, és a legendás író, Stephen King alkotásai úgy néz ki, a megérdemelt módon (nagy költségvetéssel) feldolgozásra kerülhetnek. Ilyen minőségben vevő vagyok rájuk, bármikor. Következő állomás: Az 2.

horror | misztikus | thriller

Dr. Louis Creed vidékre költözik a családjával, hogy nyugodt és csendes környezetben nőjenek fel a gyermekei. Amikor a család kedvencét tragédia éri, Louis segítséget kér a... több»

0