NGN   2019.10.21 15:10

Habkönnyű tinivígjáték a nyolcvanas évekből

Itt egy tipikus szerelmi történet előtt állunk, mintha csak egy Disney meséből koppintották volna. Andie (Molly Ringwald), a gimnazista lány egy igazi álmodozó, aki az igaz szerelemről ábrándozik. Egy nap be is sétál a herceg a zeneboltba, ahol a lány dolgozik, ő Blane ( Andrew McCarthy), egy igazi szépfiú a gazdagabb környékről.

És itt ütközik ki a későbbi konfliktus a szegényebb sorból származó lány és a gazdag srác románca miatt. Vajon képes felülemelkedni Blane a társadalmi elvárásokon, és a szerelmet választja, vagy barátja Steff (James Spader) unszolására inkább lemond a szegény lányról, aki úgymond nem az ő rangjához illik? Itt van még nekünk Duckie, vagyis kacsa (Jon Cryer), aki reménytelenül szerelmes a lányba, viszonzatlanul sajnos. Andie apját Harry Dean Stanton alakítja, a legendás színész, aki most is zseniális.

Habkönnyű tinivígjáték a nyolcvanas évekből

A film a legegyszerűbb sablonokból építkezik, mégis megvan a varázsa. A színészek teszik a dolgukat, jól játszanak, bár az tény, hogy itt nem Shakespeare-i magasságokba kell szárnyalniuk. Ami mégis nagyon tetszett, azok a tipikus nyolcvanas évekbeli zenék, amik megadják a hangulatát ennek a rózsaszín vígjátéknak.

Mai szemmel már túlságosan is egyszerűnek hathat a történet, igazán nagy fordulatokra ne számítsunk, a végén úgyis happy end lesz, ezt sejtjük előre. Az ilyen típusú filmek már azokban az időkben sem arról voltak híresek, hogy valami nagy csavarral zárulnak. Szóval akik szeretik a romantikus vígjátékokat, de még nem látták ezt az 1986-os cukiságot, azoknak mindenképpen ajánlanám. Csalódni nem fognak itt sem.

dráma | romantikus | vígjáték

Az Álmodj rózsaszínt című romantikus film egy szegénynegyedből származó lány és egy gazdag érzelmes fiú bimbózó románcát mutatja be. Ahogy közeledik az érettségi bankett... több»